Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reset kompa

Featured Replies

Napisano

Czy w bravo da się zrobić reset auto..... bez zdejmowania klemy z akumulatora ?? Mam źle założoną intalkę i po kilkudziesięciu kilometrach zaczyna mi wachlować wolnymi obrotami. Pomaga zdjęcie klemy ale tak codziennie ... toż sąsiedzi krzywo patrzą na wytwór włoskiej myśli technicznej ... ja bym tak dyskretniej chciał guziczkiem jakimś albo co .. tylko gdzie się wpiąć ??

Napisano
  • Autor

> nie prościej naprawić instalke?

Tia .. żeby jeszcze fachowcy wiedzieli jak to zrobić .... Mam Tartarini CNG na regulacji byłem z 10 razy. Regenerację reduktora zrobili ... regulację zrobili ... I dalej to samo confused.gif Twierdzą żę może dlatego że reduktor za daleko od ... albo źle mieszalnik dobrany ... albo ... Ale ostatnio powodem miał być reduktor który zregenerowali i poprawy żadnej a 300 w kieszeni mniej, więc nie mam do nich zaufania. Więc dopóki nie znajdę warsztatu który robi instalki tartarini i powiedzą konkretnie co i za ile to musze sie meczyć

Napisano

to z elektryką nie ma nic wspólnego...

te rzeczy mogą mieć wpływ na jazde na gazie nie na programowanie się ECU...

możę być zła emulacja...

Napisano
  • Autor

> to z elektryką nie ma nic wspólnego...

No cóż przede wszystkim mam instalację II generacji więc .... Problem jest taki że na wysokich obrotach mam zbyt ubogą mieszankę a na niskich za bogatą i rzeczywiście programowaniem centralki nie mogą tego rozwiązać. W przyszłości planuję albo wywalić pół intstalacji i założyć z wtryskami, albo wywalić całą i założyć LPG to wszystko zależy jak rozwiną się stacje CNG. Według moich przypuszczeń komputer samochodu z powodu wachania się składu mieszanki "żle" się uczy. Nie wiem jak to jest w praktyce ale może przystosowuje się do uboższej potem na niskich obrotach ma bogatszą i ... Reset kompa to takie doraźne rozwiązanie do czasu znalezienia fachowca który ustawi w końcu gaz. Więc jakbyś miał pomysł jak to robić bez podnoszenia maski ... smile.gif

Napisano
  • Autor

> emulator powinien załatwić sprawe...

emulator czego ??

Napisano

> emulator czego ??

sondy, wtryskiwaczy...

Napisano
  • Autor

> sondy, wtryskiwaczy...

mam oba blush.gif

Napisano
  • Autor

> to ustaw...

jak?? poważnie pytam, bo zakładałem że jak regulują centralkę to emulatory są częścią intergralną instalki i nimi też się zajmą ??

Napisano

> jak?? poważnie pytam, bo zakładałem że jak regulują centralkę to

> emulatory są częścią intergralną instalki i nimi też się zajmą

> ??

nie wszystkie centralki mają wbudowane emulatory...

mówisz że na benzynie nie chce z czasem jeździć?

Napisano
  • Autor

> nie wszystkie centralki mają wbudowane emulatory...

> mówisz że na benzynie nie chce z czasem jeździć?

to znaczy akurat ta nie ma wbudowanych, są dwie oddzielne pudełka na zewnątrz, tylko założyłem że skoro męczą sie z centralką i to dosyć długo przy niej siedzieli to akurat emulatory też sprawdzili. Natomiast na benzynie to jest tak jak się rozbuja na gazie to po przełaczeniu na bezynę też wolne obroty lubią mu zafalować ale to tak o +-50 a na gazie to od 0 do 1200 latają. Zrobię z 30 km na benzynie i się uspokaja

Napisano

> to znaczy akurat ta nie ma wbudowanych, są dwie oddzielne pudełka na

> zewnątrz, tylko założyłem że skoro męczą sie z centralką i to

> dosyć długo przy niej siedzieli to akurat emulatory też

> sprawdzili. Natomiast na benzynie to jest tak jak się rozbuja na

> gazie to po przełaczeniu na bezynę też wolne obroty lubią mu

> zafalować ale to tak o +-50 a na gazie to od 0 do 1200 latają.

> Zrobię z 30 km na benzynie i się uspokaja

weź jedź do innego (większego) zakładu LPG...

nie musi to być serwis tartarini... ważne zeby długo w tym robił...

Napisano
  • Autor

> weź jedź do innego (większego) zakładu LPG...

> nie musi to być serwis tartarini... ważne zeby długo w tym robił...

Tiaaa próbowałem ... musi mieć oprogramowanie do cetralki a Tartarini ma chyba klucz sprzętowy, poza tym ponieważ mają bum na intalacje więc zrobili się rozpuszczeni, znaczy nie chce im się bawić z regulowaniem bo mają kolejkę do montażu instalacji a tam większy zarobek i muszę przeżyć aż im się skończy smile.gif więc zlewają takich jak ja smile.gif wiesz warsaw city smile.gif chyba że na długi weekend podjadę w rodzinne strony tyle że to dopiero za 2 tygodnie a ja tygodniowo z 1000 km robię frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.