Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z lpg w lanosie

Featured Replies

Napisano

Witam, występuję na tym forum raczej gościnnie ponieważ kumpel ma problem w instalacją lpg w lanosie... Liczę na Waszą pomoc, ale uprzedzę, że moja wiedza na temt lanosów i lpg jest mocno ograniczona, więc informacje jakie posiadam mogą być niepełne, liczę jednak na szczęście i Waszą pomoc.

Przechopdząc do konkretów... Kolega posiada Lanosa 1.6, jak napisałem w tytule, z instalacją gazową od niedawna pojawił się pewien problem, spod maski daje się śłyszeć jakieś buczenie... owo buczenie pochodzi z silniczka krokowego lpg, wydaje mi się, że on cały czas pracuje, dotykając silniczek łatwo można stwierdzić, że jest ciepły i daje się czuć drgania z jego wnętrza, tak jakby cały czas się włączał i wyłączał, i to z pewnością z niego pochodzi ten dźwięk, gdyż po odłączeniu od niego wtyczki, buczenie zanika... to chyba nie jest normalne, tym bardziej, że dzieje się tak nawet przy wyłączonym silniku, ciągle, auto jest sprawne tzn. jeździ tak na benzynie jak i na gazie... nie mam pojęcia jakiej firmy są poszczególne części tej instalacji gazowej, nie wiem także jaka to generacja lpg. Wiem tylko, że instalacja uruchami się automatycznie po przekroczeniu 2000obr/min silniczek krokowy o jakim mowa (na moje mało fachowe oko) jest do kupienia na tej ukcji http://www.allegro.pl/item860299036_silnik_krokowy_do_instalacji_gazowej_promocja.html Moje pytanie dotyczy tego czy taka awaria jest niebezpieczna, czym to grozi i oczywiście jak ją usunąć, co może być jej przyczyną (nie wiem czy to jekiś zwarcie czy coś w tym stylu?) Czy autem w takim stanie można jeździć? Póki co odłączyłem kostkę od silniczka, obawiając się jakiegoś poważniejszego zwarcia. Uzupełnię jeszcze, że dziś odpaliłem auto, kiedy się zagrzało przełączył się na gaz i działał, pod dodaniu gazu nic się złego nie działo, kiedy zmniejszyłem gaz, auta zgasło... Próbowałem wyszukać czegoś na szukajce, ale szczerze mówiąc nie wiem jak się do tego zabrać, żeby wyszukać właściwy wątek, tak czy inaczej nie udało mi się nic konkretnego znaleźć. Proszę więc o pomoc, jeśli ktoś spotkał się z tym poblemem, potrafi go usunąć bardzo proszę o pomoc i rady lub linki do własciwych wątków. Z góry dziękuję.

Napisano

Co tu dużo gdybać. Wymień ten silniczek krokowy i po sprawie. Powinien cały czas pracować bo reguluje skład mieszanki. Nie powinien natomiast głośno buczeć.

Napisano
  • Autor

czyli nie trzeba tego jakoś dodatkowo potem ustawiać np. za pomocą komputera albo coś w tym stylu? Działa to na zasadzie plug & play?

Napisano

Wymiana silniczka nie wymaga żadnych innych operacji.

Napisano
  • Autor

ok, dziękuję w takim razie za pomoc

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.