Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stilo 1.2 16v gasnie podczas mrozow

Featured Replies

Napisano

Witam Mam problem otoz auto mi gasnie na biegu jałowym. Sprawa o tyle dziwna ze gdy temp jest do -6 stopno C jest ok ale gdy temperatura spadnie ponizej -9 stopni auto gasnie. Mial ktos cos podobnego?? Macie jakies propozycje?? Ewentualnie jakie koszty mnie czekają ?? Dzieki z gory za pomoc:)

Napisano

> Witam Mam problem otoz auto mi gasnie na biegu jałowym. Sprawa o tyle

> dziwna ze gdy temp jest do -6 stopno C jest ok ale gdy

> temperatura spadnie ponizej -9 stopni auto gasnie. Mial ktos cos

> podobnego?? Macie jakies propozycje?? Ewentualnie jakie koszty

> mnie czekają ?? Dzieki z gory za pomoc:)

może jakiś czujnik temperatury

Napisano
  • Autor

NO wlasnie to samo mi powiedzial znajomy mechanik. Ewentualnie jakies ustawienia przepustnicy.

• 10 miesięcy później...
Napisano
  • Autor

WITAM z nową zimą temat powrócił. Całe lato wszystko było OK. Dziś rano -8 stopni na dworze,po odpaleniu auto pochodzilo jakies 30 sek po czym zgasło. W poprzednia zimę miałem to samo ale tylko podczas silniejszych mrozów.Nawet gdy auto bylo juz rozgrzane potrafiło zgasnąc gdy tylko wrzucilo sie luz. Ma ktoś dla mnie jaką wskazówkę?? co z tym zrobic?? Co za silniki są w silniku ??Dzwoniłem w tamtym roku to gość mówił że są w silniku jakieś dwa czujniki. Gdzie ich szukać ??Może ktoś wie jaka cena lub ma numery tych czujników i wie za co one mogą odpowiadać??Ewentualnie jak sprawdzić który jest dobry a który nie?? Może ktoś pomoże.

Ewentualnie może znacie kogoś?? Możecie mi polecić jakiegoś dobrego mechanika z Gliwic lub okolic?? Lub kogoś z komputerem który by go podłączył i może więcej by zobaczył ??

Napisano

> Możecie mi polecić jakiegoś dobrego mechanika z Gliwic lub

> okolic?? Lub kogoś z komputerem który by go podłączył i może więcej by zobaczył ??

Gdyby chodziło o diesla, to z zamkniętymi oczami cinsoft.pl (CINEK_). Kompem benzynę też przynajmniej sprawdzi na pewno ok.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

To samo autko.Też zgasło znienacka, a i póżniej kilka razy.wziąłem sie i wyczyściłem przepustnice środkiem za 13,50 do gażników i 2 tygodnie jest lodzio-miodzio.

Napisano
  • Autor

Przepustnica wyczyszczona , nic nie pomogło confused.gif

Co dalej?? Jest tam jakis silnik krokowy czy nie ??

• 1 miesiąc później...
Napisano

Miałem podobny problem z fordem. Przy mrozach auto odpalało normalnie, po ogrzaniu gasło w trakcie jazdy. Pomogła wymiana przewodów wysokiego napięcia. Nie wiem czy Stilo 1.2 ma przewody w. n. ja mam silnik 1.6 z cewkami na świecach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.