Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Śmierdzący problem

Featured Replies

Napisano

A wiec moja tesciowa dala mi sledzie w plastikowym sloiczku, ktorego mialem przewiezc do domu. Pech chcial ze cos musialo byc nieszczelne i sie mi wylalo na gumowy dywanik, ale przy okazji troche na tapicerke na podlodze... No coz gume umylem i jest spoko, ale dywan juz ma swoj a raczej sledzi zapach. Mylem go zimna woda z plynem dwa razy, zlalem woda kolonska aby zneutralizowac choc troche. No i elegancko pachnialo w samochodzi, ale jak troche wyparowalo z tych perfum to cos mi podjezdza sledziami.

W czwartek jade myc to chemicznie, ale facet powiedzial ze w 100% tego nie usunie aczkolwiek smrodek moze zniknac, mial juz przypadek z SUV`em Volvo gdzie babce wylalo sie to cos do bagaznika i dalej jedzie.

I pytanie do Was, czy da sie ten zapach w jakikolwiek zneutralizowac usunac na zawsze?

Napisano

> I pytanie do Was, czy da sie ten zapach w jakikolwiek zneutralizowac

> usunac na zawsze?

O tej porze roku bez ogrzewanego garażu - nie możliwe,

gdyby jednak ,można próbować neutralizowac np przez trzymanie kawy zmielonej która pochłania zapachy... i wilgoć

i pranie miesca, suszenie .... z czasem zniknie, ale musi byc sucho i ciepło zeby wyschło

Napisano

> I pytanie do Was, czy da sie ten zapach w jakikolwiek zneutralizowac

> usunac na zawsze?

a to były śledzie w oleju czy zalewie octowej??

Napisano

jak kolega wyżej wspomniał kawa, może zwirek do kuwet dla kotów...

ale jednocześnie pasuje to też czymś czyścić tylko że teraz jest kłopot z suszeniem...

Napisano
  • Autor

Ok, a czy ta kawe czy zwirek dla kocurkow moge dac jak ten facet mi to wypieze? Czy wzucic ta np kawe juz teraz? Auto bedzie daje w czwartek na zabiegi czyszczenia. Z tego co z nim mowilem to musi to miejsce dokladnie wysuszyc, potem wyprac i znow suszyc.

Napisano

ja te wszystkie specyfiki pakowałbym do auta dopiero po czyszczeniu, bo może szkoda sie dziś w to bawic i samo czyszczenie pomoże...

EDIT: z tego co rozumiem to on bedzie prał wykładzine podłogowa w aucie, ale pasowałoby aby ja podnieść i umyć pod nia też bo będzie takie pranie jak zamiatanie dywanu i wmiatanie pod niego śmieci, z zewnatrz czysto pachnąco a spod niego wydobywac sie bedzie fetor wink.gif

Napisano
  • Autor

Jeszcze jedno pytanie. Czy ten zwirek czy kawa ma byc wysypana na miejsce wylania tego zulcu (czyli na wysciolke samochodu), czy moze lezec sobie obok w kartoniki coby sie nie wysypalo.

Napisano

żwirek wysypałbym na wykładzinę bo jest zgranulowany i łatwo go mozna usunac natomiast kawe ze wzgledu na małe ziarna polozyłbym nad tym miejscem na bibule, papierze itd.

Napisano

To ma wchłaniać zanieczyszczenie więc musi mieć kontakt z tapicerką zlosnik.gif

Napisano

Tego typu problemy profesjonalnie załatwia się tzw prerparatami do deodoryzacji, czyt neutralizacji, czy też pochłaniania przykrych zapachów. Nie należy tych środków mylić z odświeżaczami powietrza.

Bardzo dobrym środkiem jest

Buzil fresh Duftol, produkt w atomizerze- znakomicie i twale neutralizuje np zapach moczu gryzoni, padniętych szczurów, padliny. Docelowo trzeba by jednak zaprać wszelkie tłuste plamy i to jeżeli masz garaż ogrzewany to nawet przed zastosowaniem wymienionego preparatu.

Napisano

Tak sobie pomyślałem, oprócz kawy i żwirku, może by się sprawdził taki pochłaniacz zapachów jakie się do lodówek wsadza, co? TUTAJ pierwszy lepszy znaleziony w sieci. Przynajmniej do momentu ocieplenia za oknami zlosnik.gif

Napisano

Można spróbować ozonowania i jakiegoś środka neutralizującego brzydkie zapachy (CarPlan robi coś takiego)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.