Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pas przedni Fiat Uno - pilne!

Featured Replies

Napisano

Witam,

Pas przedni w Fiacie Uno w jaki sposób jest montowany? Jest

mi ktoś w stanie udzielić informacji? Jest on zgrzewany czy przykręcany, a może to i to?

Zależy mi na szybkiej odpowiedzi!

Napisano
  • Autor

Dzięki.

A ma ktoś doświadczenie przy wymianie tego elementu?

Chodzi o to, że wczoraj miałem małą kolizję. Blacharka nie ruszona, impet poszedł na środek auta na wysokości tablicy rejestracyjnej. Pas się lekko wgniótł. Nowy mogę dostać za 100zł i myślałem czy po prostu nie kupić nowego.

Gorzej, że jest zgrzewany, bo uszkodzenia są na tyle nie duże, że można to samemu zrobić, tylko wstawić nowe elementy i teraz mam dylemat z tym pasem. Jak przykręcany to pół biedy, bo stary wyjmuje i nowy wkładam.

Jeżeli już ktoś to wymieniał to jak? Wycinał i wspawywał nowy?

Napisano

Rozwierca się stare zgrzewy. W nowym wierci się mniej więcej w tych samych miejscach. Spawa, szlifuje, a na końcu maluje. Tyle w temacie. Jeśli pas nie jest strasznie pokiereszowany to może ponaciągać i zostawić tak jak jest. Mowa o dolnej jego części. jeśli ruszyło i górę to lepiej wymienić i przy okazji sprawdzić czy nie ściągnęło ku sobie podłużnic.

Napisano

z twojego opisu wynika że masz pokiereszowany znacznie mniej niż ja miałem po stłuczce, blacharz doradził mi żeby nie wymieniać tylko prostować (bo w miejscach spawania szybciej rdza wyjdzie itp) i wyszło mu to całkiem nieźle...

więc tak jak Drupi, radze prostować stary, bo nowy to pewnie zamiennik więc i jakości pewnie gorsze... no i doliczyć musisz malowanie całego, a w starym wystarczy pewnie miejscowo prysnąć

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.