Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupno Seat Ibiza

Featured Replies

Napisano

Witam. Ja tak po sąsiedzku z pytankiem.

Jakie macie doświadczenia miłe i nie miłe z użytkowaniem Ibizy 1,4 i 1,6 (ale bardziej chodzi o 1,6) rocznik między 1993 a 1996 ??

Pytam gdyż w niedługim czasie mam zamiar zakupić Ibizke i wstępnie rozpytuje wink.gif

PS.

Co sądzicie o tej ??

Napisano

> Witam. Ja tak po sąsiedzku z pytankiem.

> Jakie macie doświadczenia miłe i nie miłe z użytkowaniem Ibizy 1,4 i

> 1,6 (ale bardziej chodzi o 1,6) rocznik między 1993 a 1996 ??

> Pytam gdyż w niedługim czasie mam zamiar zakupić Ibizke i wstępnie

> rozpytuje

na poczatek odsylam do archiwum - jest duzo o ibizie

Napisano

Witam

Jestem posiadaczem Ibizy 1.4 clx z 1996 silnik typu aex. Używam jej od prawie roku. Przejechałem prawie 10 tys km i muszę powiedzieć że szczerze polecam ten samochód. Oczywiście dużo zależy jak był użytkowany przez poprzedników ale ja kupiłem od znajomego więc wiedziałem na czym stoję.Pali od 6 do 9 litrów. Średnio po mieście ok 8l. Jeździłem wcześniej skodą felicją 1.3 i mimo iż byla nowsza to do Ibizy dużo jej brakuje(to oczywiście moja subiektywna ocena).Obecnie ma przebieg 132 tys km i oprócz rzeczy eksploatacyjnych wymieniłem linkę od sprzęgła, łożyska w tylnich kołach, dwie żarówki(od świateł pozycyjnych), wyczyściłem przepustnicę i teraz jeszcze czeka mnie wymiana amortyzatorów tylnich (może tez sprężyn - ale nie wiem jak sprawdzić czy sprężyny są OK.) Zastanawiam się też nad wymianą oleju w skrzyni biegów - ponieważ słyszałem że przy niskich temperaturach biegi (olej) powinny stawiać mały opór - a u mnie chodzi wszystko leciuto i płynnie (... wiem może przesadzam z nadgorliwością ale mam jakies wycieki ze skrzyni ponieważ jest cały czas od spodu mokra i trochę mnie to martwi)

Reasumując - jeżeli trafisz na dobry egzemplarz to będziesz miał radochę jeźdząc tym samochodem. Mimo silnika 1.4 można też depnąć smile.gif Jedna uwaga - lepiej żeby miała wspomaganie inaczej na parkingu trzeba mocno kręcić.- wiem coś o tym wink.gif

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.