Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Woda woda w Puntku woda

Featured Replies

Napisano

Kurna, kupił sobie człowiek wytrzeszcza, pojeździł nim 2 tygodnie i się zdenerwować musiał...jak już w wątku powitalnym na IKP wspomniałem znalazłem wodę w samochodzie, dzisiaj dokładniej obmacałem sprawę i co widzę. W autku sucho, przytulnie i w ogóle mega fajnie tylko pod gumowym dywanikiem po stronie kierowcy znalazłem trochę wilgoci, a konkretnie w miejscu....hmmm z tył korytka, na wysokości tego przetłoczenia, drugiego od strony progu. I nigdzie więcej. Weźcie mi powiedzcie czy są gdzieś tam jakieś gumowe korki w otworach technologicznych czy coś, którędy się woda tam mogła dostać, jak na razie to widzę tylko opcję rozlania wody przy wyciągania dywanika, przeze mnie bądź poprzedniego właściciela i ratuję się gazetami i ręcznikami papierowymi z jak na razie niezłym efektem (zobaczymy jak sprawa będzie wyglądała po weekendzie - szykuje się 1000km traska więc albo wysuszę , albo po kostki wody będzie w samochodzie) kontrolując ciągłe sytuacje.

Miał ktoś coś takiego? tej wilgoci nie jest wiele ale wkurza w nowym nabytku i trochę radość z zakupu zepsuła, mimo, że z autka zadowolony jestem...

Napisano
to najpierw na spokojnie sprawdź czy to nie z dywanika, nie ma co panikować. Albo kup porządne dywaniku z wysokim rantem. Ja wysypuję wodę zawsze jak zamarznie zlosnik.gif
Napisano

> ... Miał ktoś coś takiego?

Miałem i to nie była woda ...

> tej wilgoci nie jest wiele ale wkurza w nowym nabytku i trochę radość z zakupu zepsuła, mimo, że z autka zadowolony jestem...

Mokro za bardzo nie było, ale nie dawało się tego łatwo usunąć.

Sprawdź czy nie ubywa Ci płynu w układzie hamulcowym.

Okazało się, że ciekł siłownik pedału sprzęgła - koszt siłownika ok. 80zł i 2 godzinki roboty załatwiły sprawę ...

Napisano

Wiesz co ja mialem podobna dziwna sytuacje w Pandzie mojej mamy. Na dywaniku w miejscu pasazera pojawila sie woda. Nie wiadomo skad i jak. Co sie okazalo. Po otwariu maski pod sama szyba byly kanaly, ktore w momencie padania deszczu odprowadzaly wode pod auto. Tam byly takie gumowe wkladki w 3 otworach. Okazalo sie ze sa cale pozatykane i nie przepuszczaja wody. Gdzies w tamtej okolicy jest lacznik do wnetrza samochodu no i woda gdzies musiala uciekac. No to poszla do srodka. Tak wiec zobacz czy w kropkach nie ma podobnej opcji.

Napisano
  • Autor

No i chyba na wyrost się martwiłem, dorzuciłem w weekend 1000km w mocno zimowo-sniegowo-wodnych warunkach, przy okazji susząc ile się da wnętrze i pocieszające jest, że buda nie cieknie bo nic wilgoci nie przybyło, a gazety i ciepły nawiew już prawie wysuszyły dywanik, więc wszystko wskazuje na to że sam sobie winien jestem, albo poprzedni właściciel wink.gif ufffffffffffffffff grinser006.gif

Napisano

> No i chyba na wyrost się martwiłem, dorzuciłem w weekend 1000km w

> mocno zimowo-sniegowo-wodnych warunkach, przy okazji susząc ile

> się da wnętrze i pocieszające jest, że buda nie cieknie bo nic

> wilgoci nie przybyło, a gazety i ciepły nawiew już prawie

> wysuszyły dywanik, więc wszystko wskazuje na to że sam sobie

> winien jestem, albo poprzedni właściciel ufffffffffffffffff

Za wcześnie na odtrąbienie sukcesu. Na zewnątrz jest mroźnie i sucho.

W moim kropku po większym deszczu śmierdzi stęchlizną.

Szukałem długo, uszczelkę przedniej szyby uszczelniłem silikonem i kicha.

Napisano

W celu dość szybkiego osuszenia - żwirek dla kota - jest higroskopijny i w miarę niedrogi, działa szybko smile.gif

Napisano
  • Autor

wiem, że żwirek działa doskonale..ale pod jednym warunkiem jak się autem nie jeździ. przy panujących obecnie mrozach wysypanie na noc go nic by nie dało o i tak wszystko zamarznie, natomiast podczas jazdy wysypanie go pod nogi narobi strasznego syfu, więc na razie profilaktycznie pod dywaniki stare gazety poszły i jest sucho na szczęście smile.gif

Napisano

Ja też miałem u siebie podobną sytuację, tle że po stronie pasażera. Przeszukałem całą połówkę samochodu za źródłem wody i nic, nie znalazlem go. Na samym środku wody tyle że szok. Odkręciłem plastikowe nakładki na progi podniosłem wykładzinę do góry a tam pod wygłuszeniem było 3 litry wody, wygłuszenie całe przesiąknięte, wycisnąłem z niego dodatkowe 1-2 litry. A mokro było tyko na środku po bokach sucho. Nie znalazłem przyczyny takiej ilośći wody , ale znalazłem sposób żeby się woda sama się stamtąd usuwała. Napodłodze pod wygłuszeniem bliżej fotela są takie nacięcia (były zaklejone konserwacją od wew. i zew. ) wystarczyło je tylko lekko przekłuć śrubokrętem i po sprawie. woda jeżeli nawet się pojawia to odrazu znika na zewnątrz punka przez te otwory w podłodze. jest ich tam po jednym w każdej takiej jakby rynience (wytłoczeniu). Trzeba je namacać palcami a potem przystawić srubokręt i uderzyć w niego ręką, przejdzie on na wylot, na zew. samochodu( pod podłogę).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.