Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

A [G] sterowanie c.zamkiem z kluczyka

Featured Replies

Napisano

witam,

mam takie pytanie czy ktoś może wie czy jest jakiś bezpiecznik od sterowania centralnym zamkiem z kluczyka?

nie wiem co sie dzieje ale juz drugi kluczyk przestał działać. od razu dodam ze to nie bateria ponieważ wstawiłem nową i d... .

jak włoże kluczyk w zamek to centralny działa ale jak na kluczyku nacisnę przycisk to ani ruszy.

ocb confused.gif

Napisano

> ocb

o to abys dał piątaka... biglaugh.gif

poszukaj w archiwum, bo coś mi sie wydaje że temat był już wałkowany... wink.gif

Napisano
  • Autor

szukalem , ale nic konkretnego co mi pomoze nie znalazlem

Napisano

> szukalem , ale nic konkretnego co mi pomoze nie znalazlem

pierwszy z brzegu temat z archiwum... klik

a co do tego bezpiecznika co pytasz w pierwszym poście to pomyśl logicznie skoro centralny nie działa z pilota a działa z zamka to bezpiecznk nie mógł pójśc żaden, jakby tak zakładać na każdy niemal zespół/funkcje osobny bezpiecznik to trzeba by było w bagazniku taka skrzynie wozic wink.gif

Napisano

Ja mam takie przejscia czasem. Po 1 czy zrobiles synchronizacje kluczyka po wymianie baterii? ( kluczyk w stacyjce, przekrecasz na 1 polozenie jak sie kontrolki zapala, wciskasz przycisk na kluczyku i zamki powinny sie zamknac i otworzyc. Teraz zobacz czy dziala).

Poza tym czesto w tych kluczykach cos nie laczy i to bywa przyczyna problemow. Mowie na swoim przykladzie. pzdr

Napisano

> witam,

> mam takie pytanie czy ktoś może wie czy jest jakiś bezpiecznik od

> sterowania centralnym zamkiem z kluczyka?

> nie wiem co sie dzieje ale juz drugi kluczyk przestał działać. od

> razu dodam ze to nie bateria ponieważ wstawiłem nową i d... .

> jak włoże kluczyk w zamek to centralny działa ale jak na kluczyku

> nacisnę przycisk to ani ruszy.

> ocb

witaj

mailem to samo jakis czs temu przestal dzialac centralny z kluczyka -pierwszy pomysl bateria

kupilem baterie wymienilem poba synchrinizacji ( z raz cos zatrybil i potem nic) nadmienie ze drugi klucz taki sam scenariusz

...jezdzilem tak z rok i pewnego razu pomyslalem ze musze ten temat pokonac znalazlem gdzies na elektrodzie kogos kto mia podobny problem i napisal ze sterowanie centralngo w kluczyku w astrach ma jakby bląd konstukcyjny - otoz obudowa baterii bedac lutowana do plytki drukowanej nie wchodzi w nia tylko ma takie podgiete koncowki i na to nalewana jest odrobina cyny

( błąd mozna powiedziec nawet wielbłąd) Wiadomo klucz nosimy w kieszeni kobiety w torebce i tam to sie obija za kazdym razem milion razu oprocz tego naciskajac na przyciski caly czas obcizamy to gniazdo w ktorym zamontowana jest bateria i ktore jest niefachow przylutowane do reszty klucza. w czasie normalnej eksploatacji kluczy luty puszczają i kluczyk sie rozkowdowuje. Mowiac krotko trzeba rozebrac klucz wyjac baterie i jeszcze raz przylutowac porzadnie gniazdo baterii ( trzeba uzyc lutownicy z cienkim grotem albo jakies precyzyjnej bo bardzo ograniczony dostep) zaprogramowac klucz i bedzie dzialac .

Nie daj sie nabrac na fahmanow od alarmow i kluczy bo za takie lutowanie ktore trwa 30 minut z przerwa na fajke potrfia skasowac z 200zl mowiac klientowi ze jakis powazny defekt byl i musieli pol samochodu wymienic.

Jak masz odrobine smykałki lutowniczego :0 to dzialaj i daj znać o efektach

Pozdrawiam

tomasz

Napisano
  • Autor

dzieki za info,

napewno skorzystam i powiem co i jak,

a smykalka jest wink.gif

Napisano

Jeśli nie pomoże przelutowanie gniazda baterii to niestety gniazdo trzeba zdemontować i poprawić luty na wszystkich elementach na PCB.

Napisano
  • Autor

tak jak koledzy wspominali,

okazalo sie ze synchronizacje zgubily kluczyki,

ale najsmieszniejsze ze zgubily jeszcze przed wymiana baterii takze mozliwe ze bedzie konieczne kiedys przelutowanie gniazda ale póki co śmiga smile.gif

dzieki za pomoc 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.