Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Na gazie chodzi jak traktor

Featured Replies

Napisano

WItam,

Wiem, że wróżek na świecie nie ma ale ...

Pacjent: F. Focus 1.6 instalka KME ma już trochę nakręcone, od nowości nic nie robione czyli jakieś 75 kkm

Na benzynie działa miodzio tzn. obroty, rozruch, kultura pracy

Na gazie kilka objawów:

- objaw od dawna: przy schodzeniu z obrotów lubi zrzucić na około 550 obrotów i dynamicznie podbić do odpowiednich (telepie)

Tutaj ze 2 razy regulowałem komputer i nic nie dało

- objaw od niedawna: po przejściu na gaz (obojętnie czy rozgrzeję silnik przejeżdżając 1,5 czy 5 kilometrów) od razu czuć nierówną pracę silnika, podczas przyspieszania na dystansie pierwszych 2-3 kilometrów rzuca nim w każdym zakresie obrotów, później już jest OK. Za każdym razem w momencie rzucania czuję lekki zapach gazu w kabinie. Stojąc na luzie słuchając pracy wydechu jakbym stał koło traktora, i podśmierduje zgniłymi jajami biglaugh.gif

I to wszystko po wymianie cewki zapłonowej, przewodów+świec NGK.

Uprzedzając pytania: mierzyłem luz zaworowy, niedawno robiłem wszystkie filtry w aucie, mam nowy silnik krokowy i czystą przepustnicę.

Zmieniłem świece na stare Motorcrafty i:

- nie rzuca i nie śmierdzi przy przełączeniu na gaz (ew. rzuci jeden raz)

- chodzi jak traktor, czasem lekko śmierdzi jajem

- kultura pracy taka sobie, w sumie bez zmian

Reasumując, to objaw samej instalacji gazowej, macie jakieś pomysły, co sprawdzić ?

Dobrego gazownika ze świecą szukać, bo każdy powie kable Pan zmieniał, sramto tamto Pan czyścił. Srały muchy będzie wiosna i takie tam gadanie. palacz.gif

Napisano

mi nowa cewka zapłonowa padła po 3miesiacach, a objawy padnięcia były głownie na lpg smile.gif

Napisano

> ... Pacjent: F. Focus 1.6 instalka KME ma już trochę nakręcone, od nowości nic nie robione czyli jakieś 75 kkm ...

To jest akurat przebieg przy którym wtryskiwacze mogą się kończyć, a jeżeli to valteki to i tak długo wytrzymały.

Zapach jaj świadczy o bogatej mieszance - jak wytłukły się gumki w valtekach i wtryski leją lpg na stałe, to jest to całkiem prawdopodobna przyczyna objawów o których piszesz.

Być może po tych 2-3 km układ adaptacyjny benzyny dochodzi do siebie i jakoś jest to w stanie wysterować ...

Napisano

> To jest akurat przebieg przy którym wtryskiwacze mogą się kończyć,

o ile to sekwencja jest frown.gif

Napisano
  • Autor

> jakiś tekst

Sorry kolego, w wielu rzeczach się zgadzam ale stań na ziemii, bo:

- to forum o gazie, i pokaż mi kto montuje instalacje 2 generacji do Focusa zlosnik2.gif jak ktoś nie ma nic do powiedzenia to nie odpisuje

- typ instalacji podany

- w poście jasno wynika, że reguluję ją komputerem

Napisano

Kolego stosuj się do zasad forum. Jako mod jestem zobligowany pilnować porządku bez konieczności wnoszenia treści merytorycznych w każdy wątek.

KME to nazwa firmy. Nigdzie nie określiłeś, że to sekwencja. Posiadanie samochodu focus nie oznacza autoamatycznie zainstalowanej w nim instalacji sekwencyjnej.

Zamiast tworzyć pustą dyskusję wystarczyło dopisać jedno słowo "sekwencja" lub "KME diego" i tyle.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.