Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o silnik 1,8 do e46

Featured Replies

Napisano

Witam

Ja z kacika obok wiec prosze wybaczyc jesli pytanie bedzie banalne.Szukam silnika do modelu e46 316 z roku 2004 poj. 1,8.W zwiazku z tym pojawiaja sie pewne watpliwosci a mianowicie na co musze zwrocic uwage kupujac taki silnik zeby uniknac pomylki-tz sa ogloszenia typu silnik e46 do 316 poj 1,8 i silnik do 318 poj 1,8 czy to nadal sa te same silniki?I druga sprawa wiem ze model e46 wychodzil juz w 98 roku az do nawet 2005 wiec czy ten silnik nie rozni sie zupelnie od tego z 2004?Z gory dziekuje za ewentualna pomoc

Napisano
ti przejrzyj jakie silniki było montowane w jakich latach w E46. po roczniku powinieneś dojśc jaki bedzie właściwy do wymiany. Jeśli 2004 to z pewnością jest to model po lifcie
Napisano
  • Autor

> ti przejrzyj jakie silniki było montowane w jakich latach w E46. po

> roczniku powinieneś dojśc jaki bedzie właściwy do wymiany. Jeśli

> 2004 to z pewnością jest to model po lifcie

Dzieki za pomoc sprawdze rodzaj po nr nadwozia a z tym liftem to chyba nie dotyczyl silnika?

Napisano

> Dzieki za pomoc sprawdze rodzaj po nr nadwozia a z tym liftem to

> chyba nie dotyczyl silnika?

bywa różnie, np 2.0d przed liftem był stosowany M47 136 KM a po lifcie N47 150 KM z CR

Napisano
  • Autor

A jeszcze jedno pytanko moze ktos cos takiego robil czy bez problemu zrobie podmianke silnika z europejskiej na angielska-chodzi mi jedynie o silnik bo sie zatarl

Napisano

> A jeszcze jedno pytanko moze ktos cos takiego robil czy bez problemu

> zrobie podmianke silnika z europejskiej na angielska-chodzi mi

> jedynie o silnik bo sie zatarl

wydaje mi sie, ze w przypadku anglików to moga być różne lampy choć nie mam pewności bo chyba sie je jakoś przełacza na angielskie, inna deska, układ kierowniczy. Ale Pewnie cała reszta jest taka sama a z pewnością silnik

Napisano
  • Autor

Chodzi mi jedynie o sam silnik i to nawet bez skrzynie. Ale chyba jak dopasuje model do swojego tz jesli przykladowo mam u siebie M43 to czy to bedzie silnik z anglika czy z europjeskiej wersji i czy on bedzie z 98 czy z 2003 roku ale oznaczony symbolem M43 to to bedzie chyba identyczny silnik no bo po cos to dodatkowe oznaczenie wystepuje-prosze mnie poprawic jesli nie mam racji.

Napisano

> Chodzi mi jedynie o sam silnik i to nawet bez skrzynie. Ale chyba jak

> dopasuje model do swojego tz jesli przykladowo mam u siebie M43

> to czy to bedzie silnik z anglika czy z europjeskiej wersji i

> czy on bedzie z 98 czy z 2003 roku ale oznaczony symbolem M43 to

> to bedzie chyba identyczny silnik no bo po cos to dodatkowe

> oznaczenie wystepuje-prosze mnie poprawic jesli nie mam racji.

silniki takie same jedynie przekladnia kier jest inna smile.gif wiec nie ma sie co bac wink.gif skrzynia most itp to samo co eutopejczyk wink.gif

wiazka w srodku auta inna wink.gif

Napisano
  • Autor

sprawdzilem po nr vin i wyszlo ze oznaczenie mojego silnika to n42 czyli chyba silnik m43 ktory myslalem ze mam odpada prawda?No chyba ze cos zle sprawdzilem w co watpie

Napisano

W jakim nadwoziu masz ten silnik N42? Czy można dowiedzieć się co było przyczyną uszkodzenia?

Silnik M43 oraz N42 to dwie całkiem inne konstrukcje. N42 jest sterowany Valvetronic'em.

Napisano
  • Autor

> W jakim nadwoziu masz ten silnik N42? Czy można dowiedzieć się co

> było przyczyną uszkodzenia?

> Silnik M43 oraz N42 to dwie całkiem inne konstrukcje. N42 jest

> sterowany Valvetronic'em.

Szczerze to dokladnie nie wiem co bylo przyczyna-ostatni wlasciciel powiedzial mi ze w jakis sposob dostala sie woda do oleju i tyle wiem dlatego szukam samego motoru n42 b18.A nadwozie e46 model 316i z 2003

Napisano

> Szczerze to dokladnie nie wiem co bylo przyczyna-ostatni wlasciciel

> powiedzial mi ze w jakis sposob dostala sie woda do oleju i tyle

> wiem dlatego szukam samego motoru n42 b18.A nadwozie e46 model

> 316i z 2003

Ostatnio u mojego mechanika w Łodzi była E46 z silnikiem R4 benzynowym, nie pamiętam jakim gdzie dwa tłoki na 3 i 4 cylindrze spłyneły do miski. Co było przyczyną, nied wiem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.