Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Produkty GM

Featured Replies

Napisano

Witam

Powiedcie mi jak to jest z produktami GM (np filtry). jak sie orientuje to dla GM produkuje to jakas firma a GM tylko sie podpisuje pod tym. W zwiazku z tym jak jest z jakoscia tych produktow, czy sa dobrej klasy czy jakas "chińszczyzna" ?

Napisano

Podstawowe części zamienne są bez problemu dostępne np. Filtron robi filtry powietrza niczym nie ustępujące oryginałom, chociaż wbrew pozorom nie są to najtańsze produkty ale chińszczyzny bym nie zaryzykował. Co do klocków hamulcowych wybór jest jeszcze większy począwszy od oryginałów z salonu za 220 PLN poprzez koreańskie oryginały sprowadzane przez InterCars za 120 PLN oraz markowe Brembo, czy Ferrodo o dziwo droższe bo w cenach 150 - 180 PLN do taniej chinszczyzny za 68 PLN (chyba z paździerza hehe.gif ). Także wybór jest duży i zależy tylko od zasobności portfela.

Napisano
  • Autor

nie chodzi mi o kupowanie tylko wogle - produkty oznaczone logiem GM (filtry, klocki) z jakiej pulki jakosciowej sa ? cos dobrego producenta, czy raczej mizeria.

No np podane przez ciebie klocki , filtr - mamy wybor GM lub jakis inny znany dobry producent ( cena ta sama ) - co bys wybral ?

Napisano

> No np podane przez ciebie klocki , filtr - mamy wybor GM lub jakis

> inny znany dobry producent ( cena ta sama ) - co bys wybral ?

Samochód mam jeszcze na gwarancji więc muszę jeździc na przeglądy i filtry wymieniane mam przez ASO. Ale klocki wymieniam w zaprzyjaźnionym warsztacie i nie kupuje ich w przysalonowym sklepie bo drogie. Za mniejsze pieniądze kupiłem ferodo hamowały OK ale się szybko zużyły po jakiś 20kkm. Teraz mam koreańskie oryginały produkowane przez fabrykę, która dostarcza klocki na pierwszy montaż i jestem zadowolony przejechałem 15kkm samochód był na przeglądzie i klocki ocalały. Sporo części zamiennych w laczku pasuje od Nubiry. Ztego co mi mechanik powiedział praktcznie całe przednie zawieszenie w moim laczku to Nubira 2.0. Dużo więcej "nieoryginalnych" częsci zamiennych jest do samochodów z silnikami benzynowymi, bo w dieslu jak coś padnie przy silniku lub skrzyni to kaplica: tylko ASO.

Generalnie przy kupnie części kieruję się zasadą: cena = jakośc, nie kupuje najdroższego produktu, bo często płaci się za znaczek, nie kupuje najtańszego bo życie mi jeszcze miłe i nie chciałbym żeby mi się podczas jazdy coś urwało lub rozpadło zlosnik.gif

Napisano

no wedlug ASO filtr pzreciwpylkowy to koszt okolo 80- 90 zl, na allegro znalazlem oryginal GM ( tzn firma koreanska sprzedaje w pudelkach GM tylko z zamazanym logiem GM - plomba srebna na opakowaniu jest GM) za okolo30 zl - czy takie pzrebitke ma ASO czy moze te na allegro to jakies podrobki, 3 gatunek GM itp ?

Druga sprawa to czy mzoecie polecic jakies sklep lub sprzedawce allegro u ktorego mozna dostac duzy wybor czesci do chevroletow - chodzi mi o oryginaly GM. Pisalem do POTAK z zapytaniem ale oni coraz wiecej maja jakis zamienikow made in korea (nie oryginaly GM<)

Napisano

> oni coraz wiecej maja jakis zamienikow made in korea (nie

> oryginaly GM

Te zamienniki to właśnie oryginały przecież wszystkie chevrolety sprzedawane w Polsce przez GM pochodzą z DAT GM w Korei i tam znajduje się większość dostawców i producentów częsci zamiennych.

Napisano
  • Autor

> na

> allegro znalazlem oryginal GM ( tzn firma koreanska sprzedaje w

> pudelkach GM tylko z zamazanym logiem GM - plomba srebna na

> opakowaniu jest GM) za okolo30 zl -

Widzialem takie cos, dziwna sprawa , normalne tekturowe opakowanie GM (loga GM) , zaklejone jest srebna plomba z logiem GM. Jednak wszystkie loga GM na pudelku sa zamzane czarnym mazakiem. Wedlug sprzedawcy to ze firma koreanska (ktora produkowala/produkuje dla GM) sprzedaje ale nie pod loegim GM (bo nie moze) i zeby nie zmianiac pudelek to zamazuje logo GM

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.