Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do znawców euroscana i Airbag

Featured Replies

Napisano

Witajcie, z jakiś misiąc temu wywaliło błąd poduchy po szybkim przejechaniu przez przejazd kolejowy, dość dziurawy był, postanowiłem zakupić euroscana i przy okazji sprawdziłem czy aby nagrzewnica nie leje, okazało się że jest troszkę wilgotno, wymieniłem nagrzewnicę, wysuszyłem wtyczkę od sensora pduszek bo była wilgotna, podłączyłem euroscana wykasowałem błędy i było OK do wczoraj. Wczoraj znowu wywaliło błąd poduchy, na szybko wykasowałem błąd, nie było czasu przeglądać co się stało, kontrolka zgasła i po sprawie, dzisiaj moja żona miała auto w pracy, jak wsiadła do auta po pracy przekręciła kluczyk i poducha świeci na stałe, teraz na szybko chciałem też wykasować i nie da rady, zaglądnąłem do wtyczki od sensora i była trochę wilgotna z płynu, nagrzewnica sucha, czyli ściekł eszcze stary płyn który pewne był w żółtej koszulce na kablach, po podłączeniu euroscana za każdym razem inne błędy, najlepsze jest to że jak przekręce kierownicą w lewo to jest ich mniej, około 6,6 sztuk, na prosto jest chyba cała lista, teraz pytania, co oznacza wykrzyknik? co oznacza ikonka układu scalonego? co oznacza REC? co oznacza CLR? co oznacza check engine OFF? czy taśma na kierownicy też może być walnięta? we wtorek będę miał chwilę i wymontuję sensor i konkretnie go wysuszę, a teraz proszę o jakieś sugestie i porady, dzięki.

dsc03624x.jpg

dsc03628y.jpg

dsc03626v.jpg

dsc03622b.jpg

dsc03619u.jpg

dsc03618y.jpg

Napisano

O ile dobrze kojarze to wykrzykinik oznacza bląd aktywny. A CLR to CLEARED - czyli bląd skasowany. Jak kasowałem Euroscanem błąd to jego status tak sie zmieniał.

REC to pewnie od RECORDED - może to tzw historia blędów

Napisano

> REC to pewnie od RECORDED - może to tzw historia blędów

Sprawdziłem w instrukcji - błędy zapamietane a nieaktywne oznaczone są symbole scalaka

A jeszcze co do check engine off - wg mnie chodzi o to zeby sprawdzić czy silnik jest wylączony

Napisano

> Sprawdziłem w instrukcji - błędy zapamietane a nieaktywne oznaczone

> są symbole scalaka

> A jeszcze co do check engine off - wg mnie chodzi o to zeby

> sprawdzić czy silnik jest wylączony

Dokladnie potwierdzasz wylaczenie silnika przez F1

scalak to tak jak piszesz blad ktory byl zapamietany ale nie wystepuje obecnie, wykrzyknik to blad wystepujacy w danej chwili, clr - blad skasowany REC - nie spotkalem sie wink.gif

edit... lista bledow nieziemska... IMHO sterownik mowi banana-wave.gif

Napisano
  • Autor

Centralke wysuszyłem dokładnie, wtyczkę też wysuszyłem i udało się zgasić kontrolkę mimo tego pokazuje jeszcze błędy jak na obrazku poniżej, może ktoś wie co to za błędy?

dsc03622b.jpg

Zrobiłem jeszcze mały zonk przy suszeniu centralki, za barzo podgrzałem opalarką gniazdo i pokrzywiłem i ułamałem te zółte przekładki w gnieździe, wyprostowałem je i włożyłem od razu do wtyczki, może tam coś jeszcze nie łączy albo co? Tam są jakieś mostki tylko nie wiem czy te przekładki mają je awierać czy rozwierać, bo sprawdzałem miernikiem bez włożonych i z włożonymi tymi przekładkami i jest cały czas przejście.

beztytuuis.jpg

Too są te mostki od 16-30 tak jak na obrazku. te 2 zewętrzne zostały w centralce a 3 wewnętrzne ułamały się i są na stałe we wtyczce, można tak jeździć?

1111pm.jpg

Napisano

Nie jestem znawcą EuroScan'a, ale czasem spojrzenie z innej flanki się przydaje;) Sprawdź złączkę pod konsolą (nie chodzi o tą od EuroSc...). Dlaczego? Szybki przejazd wskazuje, że mogła się poluzować (ja miałem tak po wpadnięciu w dziurę przy "stówce"), a ponadto na skanach które zapodajesz jest cosik o "ground..."... czyżby masa? I to też by pasowało. Złączka jest po prawej stronie centralnej konsoli - idzie ją wzrokowo namierzyć po położeniu się (nie pamiętam tylko czy żółta, czy biała czy jakiś inny kolor tęczy);) czasem proste rozwiązania są OK;)

Pzdr i powodzonka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.