Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z odpaleniem

Featured Replies

Napisano

przed chwila mialem problem z odpaleniem, po kilku probach w koncu udalo sie.. co moglo byc tego przyczyna? cc700 jest w moich rekach od 2 tygodni, do tej pory nie bylo problemow, palil od pierwszego razu..

czyzby wilgoc miala na niego taki wplyw? od czego zaczac, co ewentualnie wymienic juz, swiece?

Napisano

> przed chwila mialem problem z odpaleniem, po kilku probach w koncu

> udalo sie.. co moglo byc tego przyczyna? cc700 jest w moich

> rekach od 2 tygodni, do tej pory nie bylo problemow, palil od

> pierwszego razu..

> czyzby wilgoc miala na niego taki wplyw? od czego zaczac, co

> ewentualnie wymienic juz, swiece?

Jaki gaźnik?

Napisano
  • Autor

aisan, pewnosci nie mam..

dodam, że jak załapał nie miał mocy dopiero jak go przegazowałem

Napisano

> aisan, pewnosci nie mam..

> dodam, że jak załapał nie miał mocy dopiero jak go przegazowałem

ma pelno rurkow i jakis czujnikow przy gazniku?

Napisano

Jeśli dużo wężyków to aisan, sprawdź stan wężyków ewentualnie wymień bo to one mogą być przyczyną klocków.A jeszcze mi się przypomniało że to może być wina czujnika trójdrożnego jeśli jest walnięty to właśnie są problemy z odpaleniem(wygląda jak termometr wkręcony w blok silnika od strony linki gazu patrząc na dół).Ale najpierw sprawdź wężyki czy nie spadły albo nie są przetarte.

Napisano
  • Autor

> Jeśli dużo wężyków to aisan, sprawdź stan wężyków ewentualnie wymień

> bo to one mogą być przyczyną klocków.A jeszcze mi się

> przypomniało że to może być wina czujnika trójdrożnego jeśli

> jest walnięty to właśnie są problemy z odpaleniem(wygląda jak

> termometr wkręcony w blok silnika od strony linki gazu patrząc

> na dół).Ale najpierw sprawdź wężyki czy nie spadły albo nie są

> przetarte.

rano nawet w największe mrozy nie ma problemu z odpalaniem - od ręki, po przejechaniu np 15km i zgaszeniu silnika na ok 8godzin zaczyna się właśnie ten problem, czasem szybciej złapie czasem trzeba kręcić i kręcić...jutro sprawdzę te weżyki

Napisano
  • Autor

dzis ten sam problem.. po wczorajszym dniu odpalil bez problemu, a pod wieczor znow problem z uruchomieniem.. po kilku razach udalo sie, na poczatku zanim jak gdyby zaczal normalnie pracowac jak ruszalem to nie mial mocy i gasl.. wiec po chwili lekkiego gazowania, mial lekkie wystrzaly, udalo sie

na necie czytalem ze zaczac od swiec, kabli, uszczelki pod glowica, przepustnicy czy sie zamyka itp

co Wy na to.. sam sie za to nie wezme bo sie nie znam, aauto w sumie potrzebuje do jazdy

Napisano

Właśnie m.in. z tego powodu znalazłam sie na autokaciku :/

mój bąk-u robi mi od roku takie same numery...odpala jak mu się podoba. Chciałoby się rzec, że regularnie gubi prąd (kable obowiązkowo w bagażniku!), ale właśnie, że nie regularnie...czy to pogoda czy niepogoda (o tegorocznych mrozach nie wspominam...) nie ma znaczenia. Był u dwóch "mądrali" na warsztacie, straciłam parę setek, wymieniono mi szczotki i regulator napięcia na alternatorze (nowy aku kupiłam zaraz jak bąk-u zaczął fiksować). Zrezygnowałam ze stałego podłaczenia CB, wyłaczam światła, gdy parkuje i nic...:( prawde mówiąc to po prostu trzeba nim jeździć dzień w dzień, że zechciał zaburczeć, ehhh

ma ktoś jakąś radę? z góry dzieki sob.gif

Napisano

zacznijmy od podstaw czyli jaki jest pobór prądu na postoju? Jakie jest ładowanie?

Napisano

> zacznijmy od podstaw czyli jaki jest pobór prądu na postoju? Jakie

> jest ładowanie?

do mnie to jak krowie na rowie...łopatologią prosze... smile.gif

zatem jeszcze raz...jak mam sprawdzic to ładowanie?

Jak ze dwa dni nie pojeżdże bąk-u najczesciej ledwo zakreci kapryśnie i ani ruszy.

Dzis podlaczylam go pod prostownik - 2 lampki - nie jezdzil od piatku popoludnia. Wczesniej caly tydzien odpalał (o dziwo) bez zarzutu, ale fakt kołuję nim dzien w dzien dobre 40 km smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.