Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Huczenie przy hamowaniu silnikiem

Featured Replies

Napisano

Nie wiem czy nie jestem już przewrażliwiony na odgłosy jakie wydaje auto ale w mojej poprzedniej Astrze tego nie było. A mianowicie jadąc na trzecim biegu i puściwszy pedał gazu przy wyższych obrotach i prędkości >50km/h słychać huczenie z przodu przypominające huczenie łożyska w kole. Poniżej 50km/h efekt zanika. Dzieje się tak tylko na trójce.

Napisano

moze to nie silnik ale skrzynia biegow skoro dzieje sie tak tylko na 3-cim biegu??

Napisano

Sprawdź czy masz dobrze dokręcone koła

Napisano
  • Autor

> Sprawdź czy masz dobrze dokręcone koła

Niedokręcone koło wali cały czas a nie tylko przy jakichś prędkościach. Zastanawiam się czy to że mam do wymiany tarcze i klocki z przodu ma jakiś wpływ.

Napisano

> Niedokręcone koło wali cały czas a nie tylko przy jakichś

> prędkościach.

Najbardziej wyczuwalne jest jednak przy hamowaniu

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Nowe dokładniejsze spostrzeżenia. Huczy przy hamowaniu silnikiem na 3 i 4 biegu gdy obroty zejdą do 2000obr. Na 3-ce zaczyna już przy 56km/h a kończy się przy 55km/h. Powyzej i poniżej tych prędkości cisza. I tak jak wcześniej pisałem dzwięk podobny do dżwięku huczącego łożyska.

Napisano

wcześniej pisałem dzwięk podobny do dżwięku huczącego łożyska

Witam. MAm troszke podobny efekt przy ok 80-70 km na czwórce i niestety mój mechanior powiedział że skrzynia ma luz międzyzębami i takie dolegliwosci. dopuki nie huczy podczs jazdy znacząco to latać bez stresu (tak powiedział) . Marna pociecha , ale nadal latam 260kkm. Pzdr

Napisano
  • Autor

U mnie okazał się taki banał, że sam byłem w szoku. Dzisiaj zmieniałem zimówki na letnie i po wymianie nastała cisza. Widocznie zimówki wpadały w jakiś rezonans czego efektem było huczenie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.