Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozszczeniony zbiornik ..?

Featured Replies

Napisano

Witam.Chciałbym skonsultować sprawę zbiornika paliwa.

Dziś nalałem pod korek do 2 odbicia.Wróciłem do domu auto do garażu.Po 2 godzinach otwieram garaż i ewidentnie czuć paliwo.Obejrzałem węże w nadkolu poruszałem i jest chyba ok.Zacząłem oglądać pod spodem z tyłu auta zbiornik.Zobaczyłem małą plamę na suchym betonie a na zbiorniku naciek i rozpuszczoną konserwację podwozia.

Czy zbiornik jest nieszczelny czy to moja wina lejąc benzynę na prawdę pod sam korek.

Ktoś miał taki przypadek?Zbiornik wywalać czy nalanie do pełna paliwa ma z tym związek?

Nie znam budowy ukł paliwowego.Wiem,że jest odpowietrznik zbiornika paliwa ale dalej już nic nie wiem...

Z góry dziękuję za odpowiedż.

peees

Może to jest odpowiedż ??

Napisano

<****na razie powtarzam prosbe******>

Niestety, ale będziesz musiał rozebrać cały wlew od paliwa i sprawdzić. Ta okolica ponadto jest atakowana przez rdzę, więc może cośtam odpadło ?

Sprawdź też miejsce, gdzie rozpuściła się konserwacja. No i lej trochę mniej, może się mu 'ulewa' hehe

Napisano
  • Autor

> Niestety, ale będziesz musiał rozebrać cały wlew od paliwa i

> sprawdzić. Ta okolica ponadto jest atakowana przez rdzę, więc

> może cośtam odpadło ?

> Sprawdź też miejsce, gdzie rozpuściła się konserwacja. No i lej

> trochę mniej, może się mu 'ulewa' hehe

No właśnie może mu się ulewa..

Sprawdzałem pompę pod siedzeniem.Króćce całe i suche,ale nad pompą z boków idą takie grubsze przewody średnicy kciuka chyba w peszlu i tam na odcinku ok 2 cm było trochę wilgotno paliwem.

No nic będę obserwował i wąchał spineyes.gif I tak sobie myślę,że jeżeli nawet nie ma wielkiej nieszczelności to i tak muszę się temu przyjrzeć bo zauważyłem także jakby większe spalanie.Chociaż wiadomo była zima jazda miejska to więcej spalił.Nawet gdyby nie miało być gdzieś "dziury" to samo parowanie benzyny może powodować owe większe spalanie.Tylko chciałby jeszcze raz podpytać was czy nalanie !!do pełna!! może mieć takie objawy,że się gdzieś przelało?

Na razie dzięki.Dalej będę informował com wymyślił.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.