Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z odpaleniem astra G 2.0 DI

Featured Replies

Napisano

Witam, mam pytanie. Kolega posiada asterkę jak w opisie. Dziś miał 2x problem z odpaleniem auta. Przekręcił stacyjkę, poczekał aż świeczki zgasną i odpalił auto. Jednak zamiast odpalić zaświeciły mu się wszystkie kontrolki, wskaźnik paliwa opadł do zera, a rozrusznik dalej kręcił z normalną prędkością. Auto odpaliło za pierwszym razem ale dwa razy dłużej kręcił rozrusznikiem, po czym w chwili odpalenia kontrolki zgasły i zaczął normalnie pracować.

Jakieś typy co mogę mu sprawdzić bez podpinania się pod komputer narazie?

Napisano
  • Autor

A jakoś jaśniej co w tej materii mogę mu pomóc? Będe wdzięczny bo teraz to co najwyżej mogę na ciebie mądrze patrzeć:D

Napisano

Było to opisywane kilka razy na forum.

Z wtryskiwaczy wychodzą cienkie gumowe rurki. Jeśli są gdzieś nieszczelności (nawet minimalne) to do układu dostaje się powietrze. Paliwo cofa się do zbiornika. Trzeba wtedy długo kręcić, żeby pompa zassała paliwo i zaczęła tłoczyć. Nie jest to dla niej dobre, bo precyzyjny mechanizm jakim jest, pracuje bez smarowania.

Wężyki można kupić na metry w motoryzacyjnym. Śr. wewnętrzna bodaj że 4mm, ale niech jeszcze ktoś z "dieslowców" potwierdzi.

Napisano

> A jakoś jaśniej co w tej materii mogę mu pomóc? Będe wdzięczny bo

> teraz to co najwyżej mogę na ciebie mądrze patrzeć:D

kolega sugeruje że może się zapowietrzać, np przez stare przewody przelewowe (bardziej optymistyczna wersja) lub np przez uszczelki nad wtryskiwaczami (bardziej pesymistycznie), a że ten układ ma tendencje do samozapowietrzania się, kręcenie pompą wtryskową w takim stanie czyli na sucho skutecznie skraca jej żywotność (nie ma w baku dodatkowej pomocniczej podającej pompy elektrycznej),

brat

Napisano

Nie dawno przerabiałem wymianę tych wężyków w mojej Viki (ale silnik ten sam) tutaj jest sporo w temacie napisane łącznie z odpowietrzeniem układu ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.