Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pasek rozrządu

Featured Replies

Napisano

Czy żeby ustawić kółko pasowe na znaki trzeba demontować nadkole?Czy jest inna możliwość?

Napisano

nie trzeba... ale wtedy lepiej znaki widać smile.gif z tego co pamiętam masz silnik 1.0 fire... to jak źle rozrząd ustawisz to co najwyżej będzie nieco przymulony...

Napisano
  • Autor

> nie trzeba... ale wtedy lepiej znaki widać z tego co pamiętam masz silnik 1.0 fire... to jak źle

> rozrząd ustawisz to co najwyżej będzie nieco przymulony...

Dlatego wolę ustawić dobrze bo większego zamulenia nie zniosę grinser006.gif

Napisano

> Dlatego wolę ustawić dobrze bo większego zamulenia nie zniosę

spokojnie, jak przestawisz o jeden ząbek to nie będzie CI zbytnio ciągnął od 3tys, i po prostu poprawisz... ale nie martw się o uszkodzenie silnika, jest bezkolizyjny

Napisano

nie musisz demontować nadkola, ja poradziłem sobie lusterkiem zeby.GIF i jest ok, tylko potem sprawdź zapłon, u mnie było niby idealnie, ale musiałem poprawić ustawienie zapłonu o kilka mm...

ale inna sprawa, dlaczego wcześniej jak i teraz po wymianie, mój pasek nie chodzi idealnie równo, tylko ma kilku milimetrowe bicia na prawo i lewo...??

PS. Dociągałem go z siłą taką jak w instrukcji...

Napisano

> nie trzeba... ale wtedy lepiej znaki widać z tego co pamiętam masz silnik 1.0 fire... to jak źle

> rozrząd ustawisz to co najwyżej będzie nieco przymulony...

Lekko to mało powiedziane, po wymianie UPG zakładając pasek przeskoczył mi o ząbek za daleko... w efekcie auto nie trzymało wolnych obrotów i nie reagowało w ogóle na gaz. Wyjeżdżać z garażu nawet nie próbowałem z takimi objawami hehe.gif

Napisano

> Lekko to mało powiedziane, po wymianie UPG zakładając pasek przeskoczył mi o ząbek za daleko... w

> efekcie auto nie trzymało wolnych obrotów i nie reagowało w ogóle na gaz. Wyjeżdżać z garażu

> nawet nie próbowałem z takimi objawami

I to wydaje mi się normalnym objawem złego ustawienia rozrządu nawet o jeden ząbek ok.gif Tym bardziej dziwi mnie jak ktoś mówił, że mu się przestawił rozrząd o 180° i dawało się to odpalić icon_eek.gif

Napisano

> I to wydaje mi się normalnym objawem złego ustawienia rozrządu nawet o jeden ząbek Tym bardziej

> dziwi mnie jak ktoś mówił, że mu się przestawił rozrząd o 180° i dawało się to odpalić

Chyba coś innego mu się o 180 stopni przestawiło spineyes.gif

Napisano

> I to wydaje mi się normalnym objawem złego ustawienia rozrządu nawet o jeden ząbek Tym bardziej

> dziwi mnie jak ktoś mówił, że mu się przestawił rozrząd o 180° i dawało się to odpalić

Teoretycznie powinno się dać "odwrócić" silnik, ale wtedy wtryskiwacza musiał by być na wydechowym kolektorze hahaha.gif

Myślę, że o dwa ząbki jakby przestawić to raczej mało prawdopodobne, że się podniesie...

Napisano

> Teoretycznie powinno się dać "odwrócić" silnik, ale wtedy wtryskiwacza musiał by być na wydechowym

> kolektorze

> Myślę, że o dwa ząbki jakby przestawić to raczej mało prawdopodobne, że się podniesie...

To nie tylko sprawa wtrysku paliwa (nawet załóżmy, że jest gaźnik), ale przecież świece by dawały iskrę tuż przed suwem ssania przy tak przestawionym rozrządzie ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.