Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

w temacie oc

Featured Replies

Napisano

Witam

w połowie kwietnia kończy mi się oc.

Samochód mam rejestrowany na siebie, ojciec jako współwłaściciel(-60% na oc grinser006.gif)

Po małym rozeznaniu najlepsze warunki cenowe daje mi m-bank. ALE...

żeby dostać ubezpieczenie za te śmieszne pieniądze(jakieś 190/rok) z wnioskiem o polisę musi wystąpić mój ojciec, a ja dopisany jako użyszkodnik samochodu.

Podobno wg przepisów jesteśmy równoprawnymi współwłaścicielami samochodu i nie ma znaczenie który jest pierwszy na polisie . Prawda li to czy jakiś wkręt handlowca niewiem.gif

sprawa druga. Czy w takiej konfiguracji osób na polisie ja również będę "wypracowywał" zniżki?

bo szczerze kusi mnie ta cena, ale żebym czasami nie wtopił jeśli chodzi o przyszłość.

z góry dzięki za sensowne odp 20.GIF

Napisano

> Witam

> w połowie kwietnia kończy mi się oc.

> Samochód mam rejestrowany na siebie, ojciec jako współwłaściciel(-60% na oc )

> Po małym rozeznaniu najlepsze warunki cenowe daje mi m-bank. ALE...

> żeby dostać ubezpieczenie za te śmieszne pieniądze(jakieś 190/rok) z wnioskiem o polisę musi

> wystąpić mój ojciec, a ja dopisany jako użyszkodnik samochodu.

> Podobno wg przepisów jesteśmy równoprawnymi współwłaścicielami samochodu i nie ma znaczenie który

> jest pierwszy na polisie . Prawda li to czy jakiś wkręt handlowca

> sprawa druga. Czy w takiej konfiguracji osób na polisie ja również będę "wypracowywał" zniżki?

> bo szczerze kusi mnie ta cena, ale żebym czasami nie wtopił jeśli chodzi o przyszłość.

> z góry dzięki za sensowne odp

Z mojego doswiadczenia powinienes przejac znizki jako wspoluzyszkodnik. Tak ja przejalem 60% znizki gdy wzialem ojca jako wspolwlasciciela poprzedniego auta. I do tej pory ma full znizke yay.gif

Napisano

> Z mojego doswiadczenia powinienes przejac znizki jako wspoluzyszkodnik. Tak ja przejalem 60% znizki

> gdy wzialem ojca jako wspolwlasciciela poprzedniego auta. I do tej pory ma full znizke

Ale co to znaczy przejac? Od kiedy jest taka opcja?

Ja wpisalem ojca jako wspolwlasciciela i korzystalem z jego znizek 60%. Jednoczesnie w tym czasie zbieraly mi sie wlasne.

Napisano

Większość Towarzystw Ubezpieczeniowych nie stosuje zniżek na ubezpieczenie OC przechodzące ze współwłaściciela ze zniżkami na kierowcę mającego mniej niż 25 lat.

Jako współwłaściciel masz jednakowe prawa (50/50) i nie ważne kto jest wpisany na polisie i w jakiej kolejności.

Ty jako współwłaściciel, będziesz wypracowywał Swoje zniżki. Jeśli masz więcej niż 25 lat to z "automatu" przejmujesz zniżki ze współwłaściciela.

Napisano

> "automatu" przejmujesz zniżki ze współwłaściciela.

Tak, ale na tym konkretnym samochodzie gdzie jest dopisany "tata", jak kupisz sobie drugie autko i zarejestrujesz na siebie to będziesz płacił bez zniżek.

Pozdrawiam BAS

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.