Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Projekt "board computer"

Featured Replies

Napisano

Temat wyswietlania danych podczas jazdy mnie nadal meczy i znalazlem wiec cos takiego link

Niestety moja wiedza na temat elektroniki konczy sie na podpieciu plusa i minusa i znalezieniu wlasciwych miejsc do uzyskania sygnałow.

Szukam wiec kogos kto jest lepszy w tym temacie i pomoze wyregulowac to w silniku 2.0 TCDI, co zgodnie z forum do tej strony jest mozliwe, ale wymaga juz wiedzy z zakresu elektroniki samochodowej.

Jak ktos pomoze, to zrobimy manuala i za dobre pieniadze mozna miec fajne urzadzenie. Sprawdzalem wymairy wyswietlacza i pasuje on pod zegarki stosowane w Chevroleta'ch.

Czekam na odzew food.gif

Napisano

> Temat wyswietlania danych podczas jazdy mnie nadal meczy i znalazlem wiec cos takiego link

> Niestety moja wiedza na temat elektroniki konczy sie na podpieciu plusa i minusa i znalezieniu

> wlasciwych miejsc do uzyskania sygnałow.

> Szukam wiec kogos kto jest lepszy w tym temacie i pomoze wyregulowac to w silniku 2.0 TCDI, co

> zgodnie z forum do tej strony jest mozliwe, ale wymaga juz wiedzy z zakresu elektroniki

> samochodowej.

> Jak ktos pomoze, to zrobimy manuala i za dobre pieniadze mozna miec fajne urzadzenie. Sprawdzalem

> wymairy wyswietlacza i pasuje on pod zegarki stosowane w Chevroleta'ch.

> Czekam na odzew

Jestem zainteresowany. Może napiszmy do gościa, czy podejmie się przygotowania komputerka tak, żeby tylko podpiąć go do wtyczki, gdzie podpina się komp serwisowy i już. Zamówimy np. 5-10 sztuk.

Napisano
  • Autor

> Jestem zainteresowany. Może napiszmy do gościa, czy podejmie się przygotowania komputerka tak, żeby

> tylko podpiąć go do wtyczki, gdzie podpina się komp serwisowy i już. Zamówimy np. 5-10 sztuk.

Z manuala wynika ze sygnal do obliczen trzeba wziac z sterowania wtryskiwaczem, przy czym w dieslu nie jest juz to takie proste, bo common rail dziala roznie.

Napisano

tez myslalem doklanie nad tym urzadzeniem, ale uznalem ze przerasta mnie podlaczenie tego, plus niepodoba mi sie ten wyswietlacz (za duze piksele) gdzies na allegro byl taki sam tylko ze z wiekszym.

Ale prawdziwie rozsadne byloby wyciecie wiekszej dziury obok licznika w zegarach i umieszczenie tam tego, niz zamiast zegarka, da sie tez to zrobic ale roboty na tydzien chyba:)

Napisano
  • Autor

> tez myslalem doklanie nad tym urzadzeniem, ale uznalem ze przerasta mnie podlaczenie tego, plus

> niepodoba mi sie ten wyswietlacz (za duze piksele) gdzies na allegro byl taki sam tylko ze z

> wiekszym.

> Ale prawdziwie rozsadne byloby wyciecie wiekszej dziury obok licznika w zegarach i umieszczenie tam

> tego, niz zamiast zegarka, da sie tez to zrobic ale roboty na tydzien chyba:)

Sprawdzilem miejsce i na mniejszy jest w akurat. Za doplata mozna dostac dowolny dwuliniowy wiekszy. Na razie wyzwanie do kolegow slaska i zaglebia, aby go podlaczyc. W benzynie podobno nie ma zadnych problemow, ale z dieslem poszukuje jakiegos elektronika amatora.

Napisano
  • Autor

> Sprawdzilem miejsce i na mniejszy jest w akurat. Za doplata mozna dostac dowolny dwuliniowy

> wiekszy. Na razie wyzwanie do kolegow slaska i zaglebia, aby go podlaczyc. W benzynie podobno

> nie ma zadnych problemow, ale z dieslem poszukuje jakiegos elektronika amatora.

Co nie ma chetnych do pomocy?

Napisano

koledzy, czy ktoś już kupił to ustrojstwo do silnika benzynowego??

Jeśli tak to czy duży problem jest z podłączeniem i gdzie zamontowaliście go. Oraz czy jest on dokładny (chodzi mi tu o wskazywanie pomiarów)

Pozdrawiam

Napisano

> Co nie ma chetnych do pomocy?

Ja jestem chętny ale do kupna tego ustrojstwa. Napisałem maila do sprzedawcy czy za ekstra kasę robi też podłączenie. Odpisał, że nie i odesłał na swoje forum, tam podobno były oferty pomocy przy podłączeniach sprzętu.

Napisano
  • Autor

Szukam na nim juz od dwoch dni na tym jegu polmartwym forum. Gosciu jakis dretwy jest i zero checi do wspolpracy, prawie tak jak ci z Rosji co chcialem ich przekonac na jezyk angielski.

Analizuje nadal instrukcje montazu i coraz bardziej zaczynam szukac czegos innego. Ja mam diesla wiec montaz jest nie taki prosty, u ciebie w benzynie podlaczenie elektryczne to juz latwizna - taki bez problemu podlacze, bo nie potzreba zadnych zmian. Jesli oczywiscie ta procedura kalibracji jak opisuje jest taka latwa.

Napisano

> Ja mam diesla

> wiec montaz jest nie taki prosty, u ciebie w benzynie podlaczenie elektryczne to juz latwizna

> - taki bez problemu podlacze, bo nie potzreba zadnych zmian.

Mam ten sam problem co Ty, też mam diesla. Trzeba będzie zamówić Multitronicsa i przyzwyczaić się do cyrylicy. Tak będzie chyba najprościej.

Napisano

> Mam ten sam problem co Ty, też mam diesla. Trzeba będzie zamówić Multitronicsa i przyzwyczaić się

> do cyrylicy. Tak będzie chyba najprościej.

powiem Ci ze na codzien nie zauwazysz tej cyrylicy i w niczym to nie przeszkadza

ja korzystam glownie z 2-3 ekranow, glos pani rosjanki tez mozna calkowicie wylaczyc ale ja to nawet lubie jej sluchac zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.