Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[SC MPI] Filtr paliwa, ciśnienie na listwie

Featured Replies

Napisano

Ciut lamah, ale jednoznacznej odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie jeszcze nie znalazłem.

Przyjęło się mówić, że Seicento MPI nie ma filtru paliwa. Ostatnio jednak zetknąłem się z kilkoma stwierdzeniami:

- Jednak ma,

- Ma tylko sitko na pompie paliwa

Które z powyższych twierdzeń jest prawdziwe? Prosiłbym o odpowiedzi tylko osoby, które wiedzą to na 100%. Jeżeli tej filtr w jakiejkolwiek postaci istnieje, to jak go wymienić/wyczyścić? [Fototutorial mile widziany :-) ]

Dalsza sprawa paliwowa, to jak (i czym) sprawdzić ciśnienie na listwie paliwa (w którym miejscu się podłączyć)? Jakie powinno być prawidłowe ciśnienie. Odczuwam pewien spadek komfortu psychicznego przy wciskaniu gazu od pewnego czasu, a wymiana świec, oleju, filtra powietrza, kabli WN nie poprawiła wiele moich odczuć. W książce "Sam naprawiam..." nie widzę żadnych detali w odniesieniu do MPI.

Napisano

A więc tak taki pseudo nie wymienialny filtr paliwa znajduje się w koszu z pompa paliwa smile.gif

Napisano
  • Autor

> A więc tak taki pseudo nie wymienialny filtr paliwa znajduje się w koszu z pompa paliwa

To się czyści? Coś z tym robi? Komuś się zdarzyło, że to się zapchało? niewiem.gif

Napisano

> To się czyści? Coś z tym robi? Komuś się zdarzyło, że to się zapchało?

Jak w paliwie paprochy jakies były i syf to możesz rozebrać pompę i to sitko wyczyścić. Trzeba wyciagnać oczywiście pompe paliwową, takie działanie napewno w niczym nie zaszkodzi.

Napisano
  • Autor

> Ja okolo 65tys przejechałem bez awaryjnie

A co po 65 tysiącach? Bo mnie 6k zostało do tego przebiegu...

Napisano
  • Autor

> Jak w paliwie paprochy jakies były i syf to możesz rozebrać pompę i to sitko wyczyścić. Trzeba

> wyciagnać oczywiście pompe paliwową, takie działanie napewno w niczym nie zaszkodzi.

A właśnie w sprawie tego wyciągania pompy, gdzieś ktoś strzelił tekstem, że jest wyciągalna przez jakiś otwór w kabinie zaślepiony czymś gumowym, ale nie podparł tego fotografią, ani niczym takim.

Czy faktycznie da się pompę z baku wyjąć, bez odkręcania baku?

Napisano
  • Autor

> Dalsza sprawa paliwowa, to jak (i czym) sprawdzić ciśnienie na listwie paliwa (w którym miejscu się

> podłączyć)? Jakie powinno być prawidłowe ciśnienie. Odczuwam pewien spadek komfortu

> psychicznego przy wciskaniu gazu od pewnego czasu, a wymiana świec, oleju, filtra powietrza,

> kabli WN nie poprawiła wiele moich odczuć. W książce "Sam naprawiam..." nie widzę żadnych

> detali w odniesieniu do MPI.

A o ciśnieniu na listwie nikt nic nie wie?

Napisano

kanape podnosisz do gory, ukarze się twoim oczą metalowa pokrywa przykręcona 4 śrubkami, odkręcasz sprzęta i pod nim masz kosz wraz z pompą przykręcony kilkunastoma maluckimi nakretkami bodajże rozmiaru 7 albo 8 grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.