Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sprężarka jęczy

Featured Replies

Napisano

Witam,

pare dni ciepła, i climatronic zaczął klime włączać, no i po zimie coś jej przestało pasować, bo jęczy jakoś dziwnie.

pytanie co najprawdopodobniej padło wg typowych przypadłości - sprzęgiełko czy jakieś inne łożysko w samej sprężarce? jaki jest koszt z wymianą sprzęgiełka, ewentualnie łożyska w sprężarce?

narazie wyeliminowałem problem na jakiś czas przyciskiem ECON oink.gif

Napisano

> Witam,

> pare dni ciepła, i climatronic zaczął klime włączać, no i po zimie coś jej przestało pasować, bo

> jęczy jakoś dziwnie.

> pytanie co najprawdopodobniej padło wg typowych przypadłości - sprzęgiełko czy jakieś inne łożysko

> w samej sprężarce? jaki jest koszt z wymianą sprzęgiełka, ewentualnie łożyska w sprężarce?

> narazie wyeliminowałem problem na jakiś czas przyciskiem ECON

miałem niegdyś taka przypadłość, że słyszalne było wycie na biegu jałowym, po dodaniu gazu dźwięk ustawał. Okazało się, że trzebabyło uzupełnić układ. Rzecz się działa na wiosne przed serwisem, później jak ręką odjął.

Napisano
  • Autor

niestety wyje jak typowa padnięta rolka napinacza crazy.gif

słychać między jałowym a ~ 3.000rpm, dalej to już silnik głośniej klekocze hehe.gif

raz głośniej jęczy raz ciszej, raz prawie wcale. pojeżdżę trochę to może się jakoś "ułoży"

pełny serwis klimy robiony w zeszłym roku, czynnik zmieniony na nowy, choć stary okazał się całkiem w porządku.

w zeszłym roku w sumie też lekko jęczał alternator cały czas, wymieniłem łożyska i sprzęgiełko na jesieni i przestało, ale klima już po tym czasie używana nie była więc mogę domniemać że jęczenia się nakładały jak klima chodziła i żyłem w błogiej nieświadomości palacz.gif

Napisano

> niestety wyje jak typowa padnięta rolka napinacza

> słychać między jałowym a ~ 3.000rpm, dalej to już silnik głośniej klekocze

> raz głośniej jęczy raz ciszej, raz prawie wcale. pojeżdżę trochę to może się jakoś "ułoży"

> pełny serwis klimy robiony w zeszłym roku, czynnik zmieniony na nowy, choć stary okazał się całkiem

> w porządku.

> w zeszłym roku w sumie też lekko jęczał alternator cały czas, wymieniłem łożyska i sprzęgiełko na

> jesieni i przestało, ale klima już po tym czasie używana nie była więc mogę domniemać że

> jęczenia się nakładały jak klima chodziła i żyłem w błogiej nieświadomości

hmm.gif a moze tylko pasek od klimy jeczy , piszczy

Napisano
  • Autor

> a moze tylko pasek od klimy jeczy , piszczy

pasek i napinacz zmieniony przy przeglądzie klimy, wtedy też dowiedziałem się że to nie napinacz jeczał ... a okazało sie że jęczały łożyska w altku (wymienione razem ze sprzegięłkiem) a teraz kurka rurka wychodzi że i pomagała też jęczeć sprężarka klimy. wolę żeby to było sprzęgiełko klimy, choć wydaje mi się że tam to nie ma co jęczeć - na wyłączonej klimie nie jęczy ... ehhh to JĘCZENIE hehe.gif się klimy zachciało palacz.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.