Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po wymianie szczęk i bębnów auto hamuje.

Featured Replies

Napisano

Wszystko moim drugim aucie mianowicie Fiaciku 126p. Pewnei dużo grono miało te wspaniałe auto. Po wymianie szczęk i bębnów kółka nie kręcą się swobodnie. Wymieniłem cały komplet dzisiaj łącznie z cylinderkami, odpowietrzyłem 3 razy i kółka kręcą się z lekkim oporem tak że po 3 kilometrach bębny są gorące w wszystkich kółkach, czy to normalne po takiej wymianie?? mają się dotrzeć?? czy może coś źle zrobiłem?? :???:, a no i po hamowaniu na maxa czuje że prawe koło mocniej hamuje, ściąga lekko na prawo, czy może to być wina pompy hamulcowej??. Dzięki za odpowiedzi.

Napisano

a bebny oryginalne ? szczeki jakies firmowki ? ja raz kupiłem rzemiosło i była kapa wielka to samo co u ciebie alien.gif kupiłem oryginalne bębny i od razu igła bez oporów.

Napisano
  • Autor

> a bebny oryginalne ? szczeki jakies firmowki ? ja raz kupiłem rzemiosło i była kapa wielka to samo

> co u ciebie kupiłem oryginalne bębny i od razu igła bez oporów.

Kupowane na giełdzie w gliwicach, mówili że oryginały, na szczękach pisało Fomar a na bębnach nic, były w kartonach bez napisów, ciężko powiedzieć czy oryginalne czy nie irked.gif

Napisano

> Kupowane na giełdzie w gliwicach, mówili że oryginały, na szczękach pisało Fomar a na bębnach nic,

> były w kartonach bez napisów, ciężko powiedzieć czy oryginalne czy nie

oryginalne bebny sa w kartonach fiata z ori oznaczeniami jak masz jakis zwykly karton to kupiles rzemioslo

Napisano

a popusciles linke recznego?

reczny dziala jak nalezy: lapie na 4-5 zabku jak zaciagasz?

Napisano

Wszystko zalezy co rozumiesz pod pojeciem "lekki opor i lekko zagrzaly"?

Wiadomo po zalozeniu nowego zestawu beben moze sie lekko grzac a kolo po zakrecaniu powinno wykonac jakies 360 stopni obrotu.

Mowiac lekko zagrzac to nie znaczy ze powinny parzyc w dlon jak dotkniesz( pomijajac cieplo od hamowania).

Mozesz jeszcze sprawdzic czy ham postojowy nie jest za mocno podciagniety.

A co do sciagania to pompa raczej odpada bo z jednej sekcji pompy masz przewody na przednie kola. Mysle ze albo zle odpowietrzyles uklad albo wysmarowales sobie np szczeki lub beben na lewym kole np smarem itp..

Napisano
  • Autor

No to mam bębny rzemiosło, pojeżdże przez weekend może sie dotrą, odpowietrze też ten hamulec, ręczny popuściłem tak, że chyta na 3 ząbku. Napisze jutro wieczorem czy jest coś lepiej, dzięki za odpowiedzi.

Napisano

a no i po hamowaniu na maxa czuje że prawe

> koło mocniej hamuje, ściąga lekko na prawo, czy może to być wina pompy hamulcowej??

z tego co mi wiadomo ta każdego malucha będzie ściągać w którąś stronę przy mocnym hamowaniu ponieważ jest on bardzo krótki ja miałem dwa maluch w domu i w nich było to samo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.