Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Świecąca kontrolka silnika

Featured Replies

Napisano

Witam!

Czy mieliście może problem ze świecącą się kontrolką silnika w Lacetti 1.4? Świecenie się kontrolki nie ma wpływu na pracę silnika, auto tak samo się zachowuję jak kontrolka się nie świeci. W ASO powiedzieli że to zależy od jakości paliwa i żeby co jakiś czas zalać benzynę 98. Czy rzeczywiście nie ma powodów do niepokoju???

Napisano

> Witam!

> Czy mieliście może problem ze świecącą się kontrolką silnika w Lacetti 1.4? Świecenie się kontrolki

> nie ma wpływu na pracę silnika, auto tak samo się zachowuję jak kontrolka się nie świeci. W

> ASO powiedzieli że to zależy od jakości paliwa i żeby co jakiś czas zalać benzynę 98. Czy

> rzeczywiście nie ma powodów do niepokoju???

Jaki rocznik, jaki przebieg jakie ASO.

Nie boj sie uzupelnic swoj profil, nikt cie to nie pogryzie.

Napisano
  • Autor

> Jaki rocznik, jaki przebieg jakie ASO.

> Nie boj sie uzupelnic swoj profil, nikt cie to nie pogryzie.

ASO Polaczek w Częstochowie, auto z roku 2004, przebieg 49000 km.

Napisano

> Jaki rocznik, jaki przebieg jakie ASO.

> Nie boj sie uzupelnic swoj profil, nikt cie to nie pogryzie.

Przepraszam, że nie na temat, ale jak się robi taką stopkę w wiadomościach:

"--------------------

Pamietaj ze nie kazde ASO to dno, ale Delta Plus z Chorzowa na pewno nie umie malowac samochodow "

Czy to może być na stałe? tzn. automatycznie do każdej wiadomości.

Napisano

> Jak wejdziesz w panel sterowania to wszystko tam ustawisz

ja zawsze leje 98 (wiecej przejezdza km w stosunku do ceny jaka doplacam za te 3 oktany) i nigdy sie nic nie dzialo, wiec polecam to samo. A mam 35k km:)

Napisano

Mi kiedyś się zapaliła i na diagnostyce wyszła sonda L.

Po skasowaniu wszystko OK

Napisano

> ja zawsze leje 98 (wiecej przejezdza km w stosunku do ceny jaka doplacam za te 3 oktany) i nigdy

> sie nic nie dzialo, wiec polecam to samo. A mam 35k km:)

Nie ma to jak efekt placebo smile.gif

Napisano

> ASO Polaczek w Częstochowie, auto z roku 2004, przebieg 49000 km.

Widac masz rocznik z epoki ciasnego pasowania zaworow. Zalac go V-power i pokazac silnikowi ze ma obroty powyzej 4000. I nie tankowac na stacjach gdzie paliwo jest niewiadomej jakosci jak Auchan itp.

Napisano

> I nie tankowac na stacjach gdzie paliwo jest niewiadomej jakosci jak

> Auchan itp.

Boże co za teoria spiskowa. Auchan ma z Orlenu tak jak i stacje "markowe"

Napisano

> Widac masz rocznik z epoki ciasnego pasowania zaworow. Zalac go V-power i pokazac silnikowi ze ma

> obroty powyzej 4000. I nie tankowac na stacjach gdzie paliwo jest niewiadomej jakosci jak

> Auchan itp.

Moj laczek lepiej smiga na lpg z auchana niz na tym z shella...

A tego jak musiałem podgrzewać doblo i zalewać je depresatorem bo Shell Power Diesel długo nie zapomnę no.gif

Napisano

> Boże co za teoria spiskowa. Auchan ma z Orlenu tak jak i stacje "markowe"

Orlen akurat ma kiepskie paliwo i nierównej jakości. Doświadczyłem tej zimy w dieslu. Stanął na orlenowskim paliwie przy -7, a wcześniej na paliwie z BP jeździł przy -20. U żony w firmie (mają dużo Sprinterów) jest zakaz tankowania na Orlenie! Tylko Statoil i BP, bo mają wewnętrzną kontrolę paliwa we własnych laboratoriach.

Napisano

> Orlen akurat ma kiepskie paliwo i nierównej jakości. Doświadczyłem tej zimy w dieslu.

Ja nie tankuje tylko na orlenie bo jako jedyni wożą paliwo z kraju a reszta stacji w Szczecinie ma paliwo ze Schwedt biglaugh.gif

Napisano

> Moj laczek lepiej smiga na lpg z auchana niz na tym z shella...

> A tego jak musiałem podgrzewać doblo i zalewać je depresatorem bo Shell Power Diesel długo nie

> zapomnę

Jak mialem astre II z LPG to zjawisko mialem odwrotne niz u ciebie. Na LPG z Auchan robilem nawet do 40 km mniej i czesciej sie dusil. Stacje sa na tym samym poziomie jak caly sklep z towarami masowego przerobu. Tanio ale kiepskie w jakosci.

Wiec proponuje koledze przegonic samochod na trasie, ale bez szarzy po 150km/h tylko potrzymac go dluzej na biegac i zalc wczesniej lepszym paliwem typu Verva, Vpower itp. Jak jest to poczatek to mu przejdzie jak nie to bedzie konieczna reanimacja glowicy.

Napisano

> Jak mialem astre II z LPG to zjawisko mialem odwrotne niz u ciebie. Na LPG z Auchan robilem nawet

> do 40 km mniej i czesciej sie dusil. Stacje sa na tym samym poziomie jak caly sklep z towarami

A najlepiej smiga mi o dziwo na lpg z jednej stacji lotos smile.gif

p.s. Szczecin Auchan vs. Shell - +25km dla auchana.

Napisano

> Orlen akurat ma kiepskie paliwo i nierównej jakości.

Taaa... a BP i inne stacje to skąd biorą? cfaniaczek.gif

> Tylko Statoil i BP, bo mają

> wewnętrzną kontrolę paliwa we własnych laboratoriach.

Ciekawostka hehe.gif

Napisano

> Taaa... a BP i inne stacje to skąd biorą?

> Ciekawostka

Ja miałem bardzo dużo problemów z gazem, a bp zawsze na orlenie i było super. Natomiast gaz jest do "dupyyy".

Napisano

> Orlen akurat ma kiepskie paliwo i nierównej jakości. Doświadczyłem tej zimy w dieslu. Stanął na

> orlenowskim paliwie przy -7, a wcześniej na paliwie z BP jeździł przy -20. U żony w firmie

> (mają dużo Sprinterów) jest zakaz tankowania na Orlenie! Tylko Statoil i BP, bo mają

> wewnętrzną kontrolę paliwa we własnych laboratoriach.

I tu Cię zaskoczę. Mój brat jest kontrolerem jakości paliw w Orlenie, a matka księgową naftbaz(olpp). Wyjaśniłbym Ci jak to wszystko się odbywa ale szkoda się rozpisywać. Mają jedną z największych sieci stacji paliwowych ale z jakością jest kapkę gorzej.

Napisano

Natomiast gaz jest do

> "dupyyy".

Mniej się wydaje ,ze raczej z niz do hehe.gif

Napisano

zalecana 95, więc lanie 98 to zbędny wydatek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.