Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

silnik chodzi jakby był na szybkim wałku

Featured Replies

Napisano

Pacjent to 1.1 SPI. Jakiś czas temu silnik zaczął nierówno pracować na wolnych obrotach. Jako, że wcześniej ubywało dużo płynu z układu chłodzenia myślałem, że to przez uszczelke pod głowicą. Uszczelka pod głowicą została wymieniona. Płynu już nie ubywa ale problem z wolnymi obrotami pozostał. Dzwięk przypomina dzwięk silnika wyposażonego w szybki wałek. Wymieniłem świece, podmieniałem cewkę (mam jedną nową z zapasie), Kable mają niecałe pół roku.

Gdzie szukać?

Napisano

> Pacjent to 1.1 SPI. Jakiś czas temu silnik zaczął nierówno pracować na wolnych obrotach. Jako, że

> wcześniej ubywało dużo płynu z układu chłodzenia myślałem, że to przez uszczelke pod głowicą.

> Uszczelka pod głowicą została wymieniona. Płynu już nie ubywa ale problem z wolnymi obrotami

> pozostał. Dzwięk przypomina dzwięk silnika wyposażonego w szybki wałek. Wymieniłem świece,

> podmieniałem cewkę (mam jedną nową z zapasie), Kable mają niecałe pół roku.

> Gdzie szukać?

Proponuje sprawdzic luz zaworowy i skorygowac bo jak dla mnie masz za maly luz na zaworach. Milej pracy.

Napisano

zobacz, czy nie łapie gdzies lewego powietrza.. czy wszystkie kruććce w przepustnicy sa pozatykane... bo to czsem powoduje, ze nei trzyma obrotów i falują, tak właśnie, jak by miał jakis ostry wałek...

Napisano

> Pacjent to 1.1 SPI. Jakiś czas temu silnik zaczął nierówno pracować na wolnych obrotach. Jako, że

> wcześniej ubywało dużo płynu z układu chłodzenia myślałem, że to przez uszczelke pod głowicą.

> Uszczelka pod głowicą została wymieniona. Płynu już nie ubywa ale problem z wolnymi obrotami

> pozostał. Dzwięk przypomina dzwięk silnika wyposażonego w szybki wałek. Wymieniłem świece,

> podmieniałem cewkę (mam jedną nową z zapasie), Kable mają niecałe pół roku.

> Gdzie szukać?

Niedawno miałem takie same objawy, wyczyściłem krokowca i ustąpiło ok.gif

Napisano

Ja miałem podobne objawy z tym że nieraz tyrkolil i okazała sie głupia sprawa poluzowała sie kość od komputera (niby była zapięta a do końca nie stykała) przeczyściłem wpiąłem i jest ok .

Napisano

> Ja miałem podobne objawy z tym że nieraz tyrkolil i okazała sie głupia sprawa poluzowała sie kość

> od komputera (niby była zapięta a do końca nie stykała) przeczyściłem wpiąłem i jest ok .

a gdzie ta kosc sie znajduje ?;>

Napisano

> a gdzie ta kosc sie znajduje ?;

Kość ,nie tyle kość co wiazka która sie wpina w kompa czepiasz sie słówek zlosnik.gif po świętach na cyku jeszcze to i słów brakuje

Napisano

> Kość ,nie tyle kość co wiazka która sie wpina w kompa czepiasz sie słówek po świętach na cyku

> jeszcze to i słów brakuje

hehe moj blad zeby.GIF

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Tak jak to ?

>

Mój chodzi tak :

Na regulację zaworów jeszcze trochę poczekam. Mechanior mówi żeby to zrobić po przejechaniu 1000km. Będziemy dociągać głowice to przeregulujemy zawory. Przedwczoraj wyciągnąłem krokowca i go ładnie benzynką umyłem ale to nic nie pomogło. Co zauważyłem to stożek w krokuwcu był przytarty z jednej strony troche.

Wczoraj natomiast stała się rzecz taka, że mój silnik stracił wolne obroty kiedy jest zimny. Cięzko odpalić bez wciśniętego gazu jak zimny. Obroty około 500. Jak się nagrzeje to obroty w "normie" wink.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

Odświeżę.

U mnie zniknął problem z zapalaniem ( po dodaniu gazu bylo ok ), zaczął też równo pracować po wymianie czujnika temp. cieczy ( ten w kolektorze ssącym ).

Niestety w międzyczasie prawdopodobnie zabiłem sobie katalizator, ale to się okaże jak sprawdzę spaliny jutro ok.gif.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.