Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Akumulator w bagażniku, a przepisy (sport)

Featured Replies

Napisano

Witam!

Planuję pozbyć się akumulatora z komory oraz wyciąć podstawę i w związku z tym mam kilka pytań:

Czy ktoś z Was przekładał aku do bagażnika w rajdówce? Jeśli tak to czy orientujecie się jak ma się to do przepisów i BK oraz bezpieczeństwa? Jak go najlepiej zabudować/zamocować?

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi! smile.gif

Pozdrawiam!

Napisano

> Witam!

> Planuję pozbyć się akumulatora z komory oraz wyciąć podstawę i w związku z tym mam kilka pytań:

> Czy ktoś z Was przekładał aku do bagażnika w rajdówce? Jeśli tak to czy orientujecie się jak ma się

> to do przepisów i BK oraz bezpieczeństwa? Jak go najlepiej zabudować/zamocować?

> Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi!

> Pozdrawiam!

załącznika J pewnie nie czytał.

ogólnie to akumulator żelowy czy kwasowy ?

Napisano
  • Autor

> załącznika J pewnie nie czytał.

> ogólnie to akumulator żelowy czy kwasowy ?

Załącznik J czytał, ale głównie zależy mi na tym jak to wygląda w praktyce. Chodzi mi o kwestie tych plastikowych osłon i mocowania tego do nadwozia. Wiem, że różnie to bywa z panami na BK (czy to kjs czy RPP), dlatego wolałem zapytać zanim zabiorę się za przekładanie tego, bo nie chcę mieć później nieprzyjemnych spięć, że "to mocowanie może nie wytrzymać i wybacz ale musisz wracać do domu".

Napisano

> Załącznik J czytał, ale głównie zależy mi na tym jak to wygląda w praktyce. Chodzi mi o kwestie

> tych plastikowych osłon i mocowania tego do nadwozia. Wiem, że różnie to bywa z panami na BK

> (czy to kjs czy RPP), dlatego wolałem zapytać zanim zabiorę się za przekładanie tego, bo nie

> chcę mieć później nieprzyjemnych spięć, że "to mocowanie może nie wytrzymać i wybacz ale

> musisz wracać do domu".

stary to robisz zgodnie z załacznikiem.

http://www.pzm.pl/userfiles/2010-pliki/Samochody/FIA_zal_J/J_255.pdf

punkt

5.8.3) Akumulator:

Napisano
  • Autor

> stary to robisz zgodnie z załacznikiem.

> http://www.pzm.pl/userfiles/2010-pliki/Samochody/FIA_zal_J/J_255.pdf

> punkt

> 5.8.3) Akumulator:

Ok w razie czego będę wozić ze sobą załącznik J i pokazywać, bo jak wcześniej wspomniałem BK nie zawsze jest zgodne z przepisami. Miałem nadzieję, że robiliście jakieś dodatkowe zabezpieczenia w celu maksymalnej redukcji zagrożenia.

Jeszcze taka sprawa: Co najlepiej wykorzystać jako podstawę pod aku? Czy może to być dowolny metalowy "pojemniczek" ze ściankami? Bo generalnie nie jest to określone w żaden sposób.

Napisano

> Ok w razie czego będę wozić ze sobą załącznik J i pokazywać, bo jak wcześniej wspomniałem BK nie

> zawsze jest zgodne z przepisami. Miałem nadzieję, że robiliście jakieś dodatkowe

> zabezpieczenia w celu maksymalnej redukcji zagrożenia.

> Jeszcze taka sprawa: Co najlepiej wykorzystać jako podstawę pod aku? Czy może to być dowolny

> metalowy "pojemniczek" ze ściankami? Bo generalnie nie jest to określone w żaden sposób.

dla pewnosci kupiłem taki z homo z ralllyshopu

Napisano
  • Autor

> dla pewnosci kupiłem taki z homo z ralllyshopu

Cenowo różnie to wygląda. Zobaczę na co się zdecyduję.

Dzięki za pomoc!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.