Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Naprawa szyby czołowej - szansa powodzenia

Featured Replies

Napisano

Ostatnio miałem taki przypadek, że mały kamyk uderzył mi w szybę czołową. Pojawiła się mała skaza, która powoli się rozprzestrzenia. Jest to niewielka usterka, ale trzeba to zrobić. Pęknięcie ma już około 3 mm. Byłem u speca, powiedział, że spróbują to naprawić (metoda wtłaczania kleju pomiędzy dwie warstwy), ale nie gwarantuje, że się uda.

Macie jakieś doświadczenia z tym związane?

Napisano

> Ostatnio miałem taki przypadek, że mały kamyk uderzył mi w szybę czołową. Pojawiła się mała skaza,

> która powoli się rozprzestrzenia. Jest to niewielka usterka, ale trzeba to zrobić. Pęknięcie

> ma już około 3 mm. Byłem u speca, powiedział, że spróbują to naprawić (metoda wtłaczania kleju

> pomiędzy dwie warstwy), ale nie gwarantuje, że się uda.

> Macie jakieś doświadczenia z tym związane?

W Jaan autoglass jakiś czas temu naprawiałem szybę i dostałem gwarancję stanowiącą, że w przypadku gdy naprawa okaże się bezskuteczna (dalsze pękanie od tego miejsca) wymieniają szybę na swój koszt.

Miałem okazję skorzystać z dobrodziejstwa tej gwarancji i bez jęknięcia wymienili szybę.

Pytaj, czy dalej tak mają.

Napisano

> Ostatnio miałem taki przypadek, że mały kamyk uderzył mi w szybę czołową. Pojawiła się mała skaza,

> która powoli się rozprzestrzenia. Jest to niewielka usterka, ale trzeba to zrobić. Pęknięcie

> ma już około 3 mm. Byłem u speca, powiedział, że spróbują to naprawić (metoda wtłaczania kleju

3 mm to jest absolutnie NIC.

Gwarantuję Ci że naprawa będzie 100-procentowa, jeśli tylko zrobisz to u odpowiedniego fachowca.

Nie raz naprawiałem większe pęknięcia z dobrym rezultatem.

Napisano
  • Autor

> W Jaan autoglass jakiś czas temu naprawiałem szybę i dostałem gwarancję stanowiącą, że w przypadku

> gdy naprawa okaże się bezskuteczna (dalsze pękanie od tego miejsca) wymieniają szybę na swój

> koszt.

> Miałem okazję skorzystać z dobrodziejstwa tej gwarancji i bez jęknięcia wymienili szybę.

> Pytaj, czy dalej tak mają.

Dzięki wielkie! Właśnie się zapisałem na jutro - dają gwarancję bezterminową, w razie pęknięcia wymieniają szybę na ich koszt. 40 zł więcej niż w innej firmie, ale ta gwarancja działa na wyobraźnię. Pozdrawiam!

Napisano

Jeżeli pęknięcie (skaza) jest więcej niż 10 cm od krawędzi szyby to jest szansa powodzenia. Oczywiście będzie to widoczne ale uratujesz szybę. Jeśli pęknięcie jest blisko krawędzi to jest ryzyko dalszego pęknięcia przy nawiercaniu.

Dobre zakłady dają Ci gwarancje na klejenie. Jeśli po naprawie pęknie dalej odliczają Ci cenę naprawy od kosztu nowej szyby.

Napisano

Przemek

Powiem Ci z własnego doświadczenia. Już mam 3 szybę u siebie w aucie - każda wymieniona z powodu kamienia frown.gif Jeśli na szybie nie ma ostrych krawędzi odchodzących od pęknięcia to jest duża szansa powodzenia że nie pęknie. Jeśli natomiast są to w okresie dużych wahań temperatury (jesień - zima gdy grzejesz w aucie) najprawdopodobniej szyba popęka dalej. Nie wiem czy zwróciłeś uwagę jakie mialem uszkodzenie na szybie jak się widzieliśmy w grudniu.....dla przypomnienia tuż ponad oczami pasażera mam odprysk średnicy do ok 1 cm. Uszkodzenia są bez ostrych krawędzi i sa to raczej taki jakby okręgi. Uszkodzenie powstało pod koniec października i byłem przekonany że już trzeba będzie nowa szybę ale o dziwo od tamtej pory absolutnie nic się nie dzieje..... Uszkodzenie również nie było zabezpieczane czy temu podobne......

PS. Może warto pomyśleć o PZU szyba - koszt 50 pln na rok i jak coś Ci się stanie w szybę to naprawa / wymiana za free (przy ubezpieczaniu nie ma oględzin auta wink.gif )

PS2. Jak tam Wasza rajdówka? drive.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.