Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

WITAM IBIZA 1,4 96R

Featured Replies

Napisano

Witam

Od paru dni jestem posiadaczem ibizy 1,4 LPG z 1996 r i w związku z do rozwiązania parę problemów przy waszej pomocy:

- wskażnik temperatury podnosi sie może ze trzy mm i to po dłuższej jeździe po mieście

- wolne obroty trochę falują jak się rozgrzeje (czasami zgaśnie) ale jak dłużej postoje np. na światłach to się wyrównają

- nie mam osłony na kolektorze z tą rurą co idzie do filtra, ale zastanawiam się czy na gazie powinna być.

-jak silnik jest ciepły to słychać delikatne cyanie popychaczy, czy należy się tym przejmować.

Narazie tyle z góry dzieki za odpowiedzi.

pozdrawiam

Robert

Napisano

> Witam

> Od paru dni jestem posiadaczem ibizy 1,4 LPG z 1996 r i w związku z do rozwiązania parę problemów

> przy waszej pomocy:

> - wskażnik temperatury podnosi sie może ze trzy mm i to po dłuższej jeździe po mieście

Najprawdopodobniej do wymiany termostat. Uszkodzenia wskaznika/czujnika tez mozliwe ale mniej.

> - wolne obroty trochę falują jak się rozgrzeje (czasami zgaśnie) ale jak dłużej postoje np. na

> światłach to się wyrównają

Na LPG i na benzynie tosamo sie dzieje? Sprawdz bo obstawiam zle wyregulowana instalacje lpg.

> - nie mam osłony na kolektorze z tą rurą co idzie do filtra, ale zastanawiam się czy na gazie

> powinna być.

Niewiem czy o to chodzi ale wydaje mi sie ze ma tak byc po to zeby nie wywiewalo gazu z dolotu.

> -jak silnik jest ciepły to słychać delikatne cyanie popychaczy, czy należy się tym przejmować.

Zmienic olej na poczatek. Jak dalej wtedy myslec co dalej wink.gif

> Narazie tyle z góry dzieki za odpowiedzi.

> pozdrawiam

> Robert

Napisano

jakie oznaczenie silnika ? 1.4 (8V) ma to do siebie że klekocze (jeśli o to Ci chodzi) z tym, że generalnie słychać to cały czas. masz możliwość podpięcia się pod VAG? sprawdzisz jaka jest faktyczna temperatura. może termostat jest do wymiany. co do falowania obrotów - jeśli to samo dzieje się na PB stawiam na zabrudzona przepustnice.

Napisano
  • Autor

Silnik 1,4 8V.

Obroty falują na benzynie i na gazie z tym że na gazie lubi zgasnąć jak się rozgrzeje a napaliwie spadają ale nie gaśnie.

Jeśli chodzi o przepustnicę to gdzieś oglądałem w necie manual jak to zrobic i sie do tego przymierzam zastanawiam się tylko nad jednym: piszą żeby podłączyć pod kompa żeby ustawić, albo pojeździć trochę i samo się ustawi, wiesz może jak to jest w praktyce ?

A ile kosztuke podpięcie pod kompa i ustawienie z ewentualnym czyszczeniem?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.