Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak wrażenia .... ? ? ?

Featured Replies

Napisano

no właśnie jak tam wasze wrażenia z pierwszych dni na moto w nowym sezonie ?

ja w niedzielę pierwsze 250 kilometrów na CB500 ... i tylko 3 razy puszka próbowała mnie rozjechać crazy.gif

no i pytanie ... czyżby zwyczaj chociażby uniesienia dłoni do nadjeżdżającego z naprzeciwka motocyklisty umierał ? nie każdy odwzajemniał ... icon_rolleyes.gif

Napisano

> no właśnie jak tam wasze wrażenia z pierwszych dni na moto w nowym sezonie ?

> ja w niedzielę pierwsze 250 kilometrów na CB500 ... i tylko 3 razy puszka próbowała mnie rozjechać

> no i pytanie ... czyżby zwyczaj chociażby uniesienia dłoni do nadjeżdżającego z naprzeciwka

> motocyklisty umierał ? nie każdy odwzajemniał ...

Wczoraj mało ludzi podnosiło ręce bo byli już tym zmęczeni:) był zlot w Częstochowie i tyle motocyklistow jeździło że ciężko było by do każdego rękę podnieść:) Osobiście staram się zawsze podnosić rękę i zazwyczaj jest to odwzajemnione. Od dziecka podobał mi się ten zywczaj i zamierzam go kontynuować:)

Napisano

> czyżby zwyczaj chociażby uniesienia dłoni do nadjeżdżającego z naprzeciwka

Dużo moto na drogach - człowiek by nic nie robił, tylko machał. hehe.gif

Zresztą, przy wyższych prędkościach podnoszenie całej dłoni może być dosyć niebezpieczne. Odpowiadać odpowiadam, ale sam raczej nie macham.

Nie wrócą już czasy, kiedy zatrzymałem się w trasie na "siusiu", a userzy wyprzedzonego wcześniej junaka podjechali z pytaniem, czy nie potrzebuję pomocy. icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

> Dużo moto na drogach - człowiek by nic nie robił, tylko machał.

> Zresztą, przy wyższych prędkościach podnoszenie całej dłoni może być dosyć niebezpieczne.

> Odpowiadać odpowiadam, ale sam raczej nie macham.

> Nie wrócą już czasy, kiedy zatrzymałem się w trasie na "siusiu", a userzy wyprzedzonego wcześniej

> junaka podjechali z pytaniem, czy nie potrzebuję pomocy.

ano stare dobre czasy jak człowiek na Jawie był dumny że " prawdziwy " motocykl mu machnął rotfl.gifwink.gif

283674993-s279.gif

post-30518-14352507643746_thumb.gif

Napisano

nie chwalac sie sezon rozpoczalem 18.03 i wczoraj stuknelo 2500km wink.gif

Napisano

wrazenia takie ze pierwszy zakup jaki poczynie to turystyczna szyba!

> ja w niedzielę pierwsze 250 kilometrów na CB500 ... i tylko 3 razy puszka próbowała mnie rozjechać

w tym roku mialem 2 wyjazdy 340km i wczoraj 233 i w zasadzie zachowania puszek byly przewidywalne, raz rzucil sie na mnie tylko kraweznik, ale chybil zlosnik.gif

> no i pytanie ... czyżby zwyczaj chociażby uniesienia dłoni do nadjeżdżającego z naprzeciwka

zmeczenie, duze predkosci

Napisano
  • Autor

> wrazenia takie ze pierwszy zakup jaki poczynie to turystyczna szyba!

a to podobnie jak moje hehe.gifhehe.gifhehe.gifwink.gif

Napisano
  • Autor

> jakiś tekst

biglaugh.gif miałem na myśli takie coś

kupiłem narazie CB500 w wersji takiej jak cbf czyli z okrągłą lampą .. i dokupię sobie taką szybkę tylko ... owiewki są dziwne biglaugh.gif

Honda_CBF_600S_2008_02.jpg

Napisano

> miałem na myśli takie coś

> kupiłem narazie CB500 w wersji takiej jak cbf czyli z okrągłą lampą .. i dokupię sobie taką szybkę

> tylko ... owiewki są dziwne

OK ok.gif

Mój kolega mawiał - i jest w tym sporo prawdy - albo wyglądasz, albo jeździsz. grinser006.gif

Tylko z Niego taki wariat, że z Paryżewa wrócił do Polski za jednym podejściem. hehe.gif

Napisano

Ja mam w CB szybe Puiga za 80zł i różnica jest odczuwalna niż bez owiewki. Jak chcesz dużo w trasie jeździć z większymi prędkościami to polecam jakąś wysoką szybę. Pięknie to to nie wygląda, ale praktyczne jest:)

Napisano
  • Autor

> Ja mam w CB szybe Puiga za 80zł i różnica jest odczuwalna niż bez owiewki. Jak chcesz dużo w trasie

> jeździć z większymi prędkościami to polecam jakąś wysoką szybę. Pięknie to to nie wygląda, ale

> praktyczne jest:)

jakiś link ? bo wszystko co widzę powyżej 300 icon_rolleyes.gif

Napisano

> jakiś link ? bo wszystko co widzę powyżej 300

Link:) Ona nawet pasuje do CB. Przy 100km/h wieje tak samo jak bez owiewki przy 80km/h, dlatego do turystyki i większych prędkości lepsza by była wysoka szyba. Niektórzy wolą jeździć bez szyb, ale według mnie taka jazda męczy.

Aha, z owiewką jest głośniej w kasku.

Napisano
  • Autor

> Link:) Ona nawet pasuje do CB. Przy 100km/h wieje tak samo jak bez owiewki przy 80km/h, dlatego

> do turystyki i większych prędkości lepsza by była wysoka szyba. Niektórzy wolą jeździć bez

> szyb, ale według mnie taka jazda męczy.

> Aha, z owiewką jest głośniej w kasku.

dzięki ...

wczoraj machnałem łącznie coś około 240 kilometrów ... dziś koło setki ...

obawiałem się bólu karku ... bo przy wyższych prędkościach naprawdę czuje zmęczenie szyi ... ale narazie jest ok ...

pojawił się tylko lekki katarek motor.gif

Napisano

> dzięki ...

> wczoraj machnałem łącznie coś około 240 kilometrów ... dziś koło setki ...

> obawiałem się bólu karku ... bo przy wyższych prędkościach naprawdę czuje zmęczenie szyi ... ale

> narazie jest ok ...

> pojawił się tylko lekki katarek

Ja po pierwszym lekkim katarku zaczalem jezdzic w golfie i kominiarce i katarku juz nie mam:)

Napisano
  • Autor

> Ja po pierwszym lekkim katarku zaczalem jezdzic w golfie i kominiarce i katarku juz nie mam:)

kominiarka nie wchodzi w grę sick.gif i tak ledwo się w kask mieszczę z okularami ...

jutro jadę popatrzeć jakiś kask HJC ... może będzie wygodniej ...

niestety głowe to małą nie mam oink.gifoink.gifoink.gifhehe.gif

motor.gif

Napisano

> kominiarka nie wchodzi w grę i tak ledwo się w kask mieszczę z okularami ...

> jutro jadę popatrzeć jakiś kask HJC ... może będzie wygodniej ...

> niestety głowe to małą nie mam

Kask musi byc na poczatku ciasny, zeby później dobrze leżał. Ja z początku chciałem wymieniać na większy, ale się wstrzymałem i się fajnie dopasował

Napisano

> Kask musi byc na poczatku ciasny, zeby później dobrze leżał. Ja z początku chciałem wymieniać na

> większy, ale się wstrzymałem i się fajnie dopasował

To wcale nie jest zasada. Co do szybki to zależy na jakiej wysokości akurat bedzie odcięcie strugi, bo czasami z szybką jezdzi sie gorzej niz bez - mam na mysli sytuacje gdy kaskiem miota na boki

Napisano

> OK

> Mój kolega mawiał - i jest w tym sporo prawdy - albo wyglądasz, albo jeździsz.

> Tylko z Niego taki wariat, że z Paryżewa wrócił do Polski za jednym podejściem.

to ja się pochwalę, że na raz do , a później z powrotem Birmingham zaliczyłem. 27h w tamtą bo deszcz był niemiłosierny przez niemcownię, a z powrotem 24h

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.