Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Większe spalanie CC 900

Featured Replies

Napisano

Witam, ostatnio mechanik wymieniał mi uszczelniacze na zaworach, UPG i czyścił zawory oraz zmienił mi świece (z jakimś małym gwintem). Gdy odebrałem auto, zauważyłem, że więcej mi spala benzyny niż poprzednio. Oleju już nie bierze. Zauważyłem też, że mam dziurę w łączniku elastycznym (w wydechu). Dziś będę wymieniał.

Proszę mi napisać, co może być przyczyną większego spalania?

Napisano

> Witam, ostatnio mechanik wymieniał mi uszczelniacze na zaworach, UPG i czyścił zawory oraz zmienił

> mi świece (z jakimś małym gwintem). Gdy odebrałem auto, zauważyłem, że więcej mi spala benzyny

> niż poprzednio. Oleju już nie bierze. Zauważyłem też, że mam dziurę w łączniku elastycznym (w

> wydechu). Dziś będę wymieniał.

> Proszę mi napisać, co może być przyczyną większego spalania?

Aby jednoznacznie stwierdzić to musisz trochę pojeździć. Ile już przejechałeś od naprawy? Ile wcześniej palił, a ile teraz?

Napisano
  • Autor

Od naprawy zrobiłem ok 200km. Przed naprawą lałem za 50zł i z Sosnowca do Częstochowy jechałem i z powrotem. Nawet jeszcze zostawało trochę. Jak odebrałem auto to wlałem za 50zł i mi w 2 dni poszło. Także od razu zorientowałem się że więcej bierze. A miałem tylko kurs do Jaworzna z Sosnowca. No i trochę po mieście pojeździłem.

Napisano

Rav najlepszym sposobem jest zalac go np 10l i jeździc aż nie zgaśnie (a w bagazniku miec na dolewke pare litrów) lub zalac do pełna zrobic dokładnie 100km i znow zalac do pełna. Wtedy mniej więcej będziesz wiedział ile pali. Takie że do Częstochowy i spowrotem i na jeszcze troche to nie bardzo jest. Może poprostu ci się pływak w baku przestawił lub cos i ci zaniza wskazania.

Napisano

> Rav najlepszym sposobem jest zalac go np 10l i jeździc aż nie zgaśnie (a w bagazniku miec na

> dolewke pare litrów) lub zalac do pełna zrobic dokładnie 100km i znow zalac do pełna. Wtedy

> mniej więcej będziesz wiedział ile pali. Takie że do Częstochowy i spowrotem i na jeszcze

> troche to nie bardzo jest. Może poprostu ci się pływak w baku przestawił lub cos i ci zaniza

> wskazania.

ja zawsze leje pod korek, jezdze, jezdze, jezdze, jezdze, jezdze i znowu leje pod korek. Najdokladniej wtedy wychodzi. Średnio mi wychodzi 6,5literka/100km

Napisano

Zatankuj do pełna. Jeździj aż zapali się kontrolka i znów do pełna. Wtedy łatwo obliczysz spalanie. Moja 900 latem, głownie po mieście, pali 6,2l - 6,4l Pb95.

Wskaźnikiem poziomu paliwa się nie sugeruj. Mój czasem zaniża o jakieś 5 litrów, a nawet więcej. Nie raz wskazywał poniżej zera.

Napisano
  • Autor

Jak będę jechał na Borki to zatankuję do pełna. Dzięki

Napisano

> Rav najlepszym sposobem jest zalac go np 10l i jeździc aż nie zgaśnie

to jest najlepszy sposób, zeby wykonczyc pompe hehe.gif

Napisano

nie sugeruj sie, ze do cze-wy mało spalił, bo w trasie delikatnie jadąc pali mało kazde auto

moja była 900-ta po miescie dała rade nawet 9 łyknąć a w trasie nieco ponad 5

Napisano

E tam co ty gadasz. W 700 nie raz tak robiłem i działala do samego końca. Nic sie nie działo.

Napisano

> E tam co ty gadasz. W 700 nie raz tak robiłem i działala do samego końca. Nic sie nie działo.

w 700 masz gaźnik, pompa paliwa mechaniczna - napędzana popychaczem a w 900 na wtrysku pompka elektryczna w baku i takich zabaw nie lubi na pewno

Napisano

jakbym sie na tym nie znał, to bym nie odpisywał

dziwie sie Tobie, bo robiłes swapa niedawno, a nie wiesz o takich podstawowych sprawach

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.