Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Antena od radia VW PASSAT B5

Featured Replies

Napisano

Witam !!!

Muszę wymienić antenę w swoim Passacie B5 (kombi). Podpowie mi ktoś jak najlepiej i najszybciej to zrobić? Pytam ponieważ zdemontowałem tą lampkę co jest w podsufitce i spodziewałem się że pójdzie łatwo a dojście jest niestety kiepskie. Zauważyłem że przewód który idzie od anteny jest podłączony jeszcze to jakiegoś urządzenia przypominającego wielkością pudełko zapałek. Pomyślałem że jest to jakiś wzmacniacz. Może ktoś już wymieniał antenę? Czekam na jakiekolwiek rady, bo niechciałbym czegoś połamać ani uszkodzić.

Napisano

> Witam !!!

> Muszę wymienić antenę w swoim Passacie B5 (kombi). Podpowie mi ktoś jak najlepiej i najszybciej to

> zrobić? Pytam ponieważ zdemontowałem tą lampkę co jest w podsufitce i spodziewałem się że

> pójdzie łatwo a dojście jest niestety kiepskie. Zauważyłem że przewód który idzie od anteny

> jest podłączony jeszcze to jakiegoś urządzenia przypominającego wielkością pudełko zapałek.

> Pomyślałem że jest to jakiś wzmacniacz. Może ktoś już wymieniał antenę? Czekam na jakiekolwiek

> rady, bo niechciałbym czegoś połamać ani uszkodzić.

Hmm, powiem tak... Mam podobny problem, obajwy polegają na tym że często przerywa mi sygnał radia. Byłem w punkcie gdzie mi powiedziano coś w stylu że wzmacniacz(?) jest zrypany i muszą wymienić całą anteną. Koszt około 120zł przy czym z racji tego że demontaż starej byłby podobno bardzo kłopotliwy, stara antena miała zostać a nowa miała iść jakoś w podsufitce ale inaczej niż orginalna...

edit:

pisze o b5fl - nie wiem czy to jakaś różnica....

Napisano

> Witam !!!

> Muszę wymienić antenę w swoim Passacie B5 (kombi). Podpowie mi ktoś jak najlepiej i najszybciej to

> zrobić? Pytam ponieważ zdemontowałem tą lampkę co jest w podsufitce i spodziewałem się że

> pójdzie łatwo a dojście jest niestety kiepskie. Zauważyłem że przewód który idzie od anteny

> jest podłączony jeszcze to jakiegoś urządzenia przypominającego wielkością pudełko zapałek.

> Pomyślałem że jest to jakiś wzmacniacz. Może ktoś już wymieniał antenę? Czekam na jakiekolwiek

> rady, bo niechciałbym czegoś połamać ani uszkodzić.

sciagasz listwe co jest na koncu podsufitki kolo lampki , odchylasz troche pdsufitke i juz masz dojscie do anteny

Napisano
  • Autor

> sciagasz listwe co jest na koncu podsufitki kolo lampki , odchylasz troche pdsufitke i juz masz

> dojscie do anteny

No O.K. tylko jak zdemontowac tą listwe żeby niczego nie połamać? Tak jak patrzyłem to trzeba było by zdemontowac jeden boczek żeby ta listwe jakoś wysunąc.

Napisano

> No O.K. tylko jak zdemontowac tą listwe żeby niczego nie połamać? Tak jak patrzyłem to trzeba było

> by zdemontowac jeden boczek żeby ta listwe jakoś wysunąc.

listwa jest wciskana , powinienes dac rade ja wyciagnąć bez demontarzu boczku , zacznij ja wyczepiac od srodka listwy , jak wyciągałem u siebie to była na tyle elastyczna ze dało rade ja wyciągnąć bez demontarzu tego boczku

Napisano
  • Autor

> listwa jest wciskana , powinienes dac rade ja wyciagnąć bez demontarzu boczku , zacznij ja

> wyczepiac od srodka listwy , jak wyciągałem u siebie to była na tyle elastyczna ze dało rade

> ja wyciągnąć bez demontarzu tego boczku

Dzięki bardzo, dzisiaj będe się bawił z tym, mam nadzieje że uda mi się również bez problemu to wymienić. Pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.