Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

moja CeBe ....

Featured Replies

Napisano

j.w.

foto jeszcze od poprzedniego właściciela ...

może i cukiereczek to to nie jest

ale technicznie stan dobry , wizualny zadowalający ...

a błotniczek sie umaluje wink.gif

283684497-997648245_2.jpg

post-30518-14352507710377_thumb.jpg

Napisano

> j.w.

> foto jeszcze od poprzedniego właściciela ...

> może i cukiereczek to to nie jest

> ale technicznie stan dobry , wizualny zadowalający ...

> a błotniczek sie umaluje

Zdjęcie jeszcze wrzuć. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Zdjęcie jeszcze wrzuć.

następnego posta piszę o 3 w nocy ... coby był czas na poprawienie ew. błędów i niedociągnięć rotfl.gifswiety.gif

Napisano

Porządny sprzęt.

Jeśli technicznie nie ma się do czego przyczepić, to super.

Wizualne mankamenty z czasem wyeliminujesz.

Niech Ci służy jak najlepiej!

Napisano
  • Autor

> Porządny sprzęt.

> Jeśli technicznie nie ma się do czego przyczepić, to super.

> Wizualne mankamenty z czasem wyeliminujesz.

> Niech Ci służy jak najlepiej!

tak naprawdę to narazie się waham czy inwestować w wygląd ...

technicznie tylko szczęki z tyłu do wymiany , no i troszkę mnie martwi dość miękki przód ...

ale ... chyba ten sezon przelatam i na początku następnego jak mnie nie puści chęć do jazdy kupię CBF600 ...

Napisano

Cebulowo:D:D:D Podaj więcej szczegółów (rok, przebieg). Dlaczego ma inny błotnik? Było jakieś większe bum? Jeśli jeszcze nie jesteś na forum CB to zapraszam cb500.pl

Napisano
  • Autor

> Cebulowo:D:D:D Podaj więcej szczegółów (rok, przebieg). Dlaczego ma inny błotnik? Było jakieś

> większe bum? Jeśli jeszcze nie jesteś na forum CB to zapraszam cb500.pl

coś na pewno było , czy mocne czy nie ... nie wiem jeśli mocne to dobrze naprawiona

nie wiem po co ma zeszlifowane ograniczniki skrętu

przebieg ... na dniach minie 70 tyś. na szafie

silnik chodzi bardzo ładnie , cicho i porządnie

rocznik 96

na forum jestem od kilku dni ok.gif , tak naprawdę na akurat ten model motocykla naprowadziła mnie właśnie jedna z dziewczyn z tego forum ... brawo.gif

Napisano

> tak naprawdę to narazie się waham czy inwestować w wygląd ...

> technicznie tylko szczęki z tyłu do wymiany , no i troszkę mnie martwi dość miękki przód ...

> ale ... chyba ten sezon przelatam i na początku następnego jak mnie nie puści chęć do jazdy kupię

> CBF600 ...

Klocki wymien .. to nie inwestywcja w niewiadomo co ...to bezpieczenstwo ...

Tak samo miekki przod .. daj komus aby wymienil Ci olej w lagach na bardziej gesty ... mniej bedzie nurkowal.

Napisano
  • Autor

> Klocki wymien .. to nie inwestywcja w niewiadomo co ...to bezpieczenstwo ...

klocki to akurat wymiana konieczna a nie inwestycja smile.gif nie mówię o tym .. mówię o malowaniu itp.

> Tak samo miekki przod .. daj komus aby wymienil Ci olej w lagach na bardziej gesty ... mniej bedzie

> nurkowal.

sam to zrobię smile.gif tylko pytanie jakiego oleju nalać zlosnik.gif

Napisano

> nie wiem po co ma zeszlifowane ograniczniki skrętu

a to ciekawe ... po co ktos mialby je usuwac ?

aha .aby je usunac nalezy wyjac polki z moto ... czyzby cos sie dzialo ...

inny blatnik .. brak ogranicznikow. sprawdz jak sie prowadzi .. i ile sladow zostawiasz za soba.

Napisano

> klocki to akurat wymiana konieczna a nie inwestycja nie mówię o tym .. mówię o malowaniu itp.

> sam to zrobię tylko pytanie jakiego oleju nalać

poczytaj na forach ... ktory olej bedzie najlepszy.

Mi to zrobil znajomy ... ale ja u siebie mam progresywne sprezyny ..wiec nie musze wlewac jakiegos super gestego oleju wink.gif

Jezeli nie zamierzasz sie do motoru przywiazywac to odpusc sobie wymiane sprezyn ... troszke kosztuja.

Napisano
  • Autor

> a to ciekawe ... po co ktos mialby je usuwac ?

> aha .aby je usunac nalezy wyjac polki z moto ... czyzby cos sie dzialo ...

> inny blatnik .. brak ogranicznikow. sprawdz jak sie prowadzi .. i ile sladow zostawiasz za soba.

ograniczniki są zeszlifowane ... nie widzę potrzeby demontowania czegokolwiek do zrobienia tego

moto jest prosty i prowadzi się wyśmienicie ok.gif

Napisano

> ograniczniki są zeszlifowane ... nie widzę potrzeby demontowania czegokolwiek do zrobienia tego

> moto jest prosty i prowadzi się wyśmienicie

w ktorym miejscu CB ma te ograniczniki ?

wydawalo mi sie ze sa na dolnej polce przy glowce ramy.

ale moge sie mylic.

Napisano

> tak naprawdę to narazie się waham czy inwestować w wygląd ...

Odpuść. Najpierw motocykl ma bezpiecznie jeździć.

> technicznie tylko szczęki z tyłu do wymiany , no i troszkę mnie martwi dość miękki przód ...

na hamulcach nie ma sensu oszczędzać. Jeżeli sprężyny są już stare, to trzeba je wymienić na nowe, najlepiej progresywne, ale może wystarczyć wymiana samego oleju (lepkość zalecana przez producenta). Zalewanie gęstszym olejem to półśrodek, który nie musi się wcale sprawdzić. Mało tego, może to bardzo źle wpłynąć na pracę przedniego zawieszenia.

> ale ... chyba ten sezon przelatam i na początku następnego jak mnie nie puści chęć do jazdy kupię

> CBF600 ...

Przelataj, ale na sprawnym moto.

Napisano
  • Autor

> Ograniczników nikt sam dla siebie nie usuwa, więc coś tu śmierdzi większym dzwonem.

wiesz co ... weź mi wytłumacz związek między tymi dwoma rzeczami bo nie ogarniam ... icon_eek.gif

Napisano

> wiesz co ... weź mi wytłumacz związek między tymi dwoma rzeczami bo nie ogarniam ...

Często przy mocniejszym dzwonie ograniczniki mocno dostają.

Napisano

> Często przy mocniejszym dzwonie ograniczniki mocno dostają.

Zgadza się, czasem od uderzenia potrafią się odkształcić - wtedy ewidentnie widać dzwon i jest to dosc trudny slad do zatuszowania (zmiana półki). Poco są ograniczniki chyba nie trzeba tłumaczyć ?

Napisano
  • Autor

> Zgadza się, czasem od uderzenia potrafią się odkształcić - wtedy ewidentnie widać dzwon i jest to

> dosc trudny slad do zatuszowania (zmiana półki). Poco są ograniczniki chyba nie trzeba

> tłumaczyć ?

tam są zeszlifowane te na ramie ... zresztą to jest totalnie nieistotne ...

moto jest w stanie zadowalającym mnie i nie jest krzywe ...

prosiłbym darować sobie przypuszczenia skromny.gif

Napisano

Chciałeś się pochwalić sprzętem, więc mówimy co o nim myślimy:) Komentarzy w stylu "wow świetny", "cudo" itp. szukaj na NK:) Nie mówię że mam coś do Twojej CB. Mówię tylko o moich przypuszczeniach o dzwonie:)

Napisano
  • Autor

> Chciałeś się pochwalić sprzętem, więc mówimy co o nim myślimy:) Komentarzy w stylu "wow świetny",

> "cudo" itp. szukaj na NK:) Nie mówię że mam coś do Twojej CB. Mówię tylko o moich

> przypuszczeniach o dzwonie:)

równie dobrze mógłbyś mieć takie przypuszczenia po włączeniu szklanej kuli ...

pochwalić nieco za dużo napisane ... raczej poinformować że nie na darmo biłem piane nt. moto przez kilka ostatnich tygodni swiety.gif jak to często się zdarza ... u gawędziarzy

Napisano

> równie dobrze mógłbyś mieć takie przypuszczenia po włączeniu szklanej kuli ...

Więc wytłumacz mi po co ktoś zeszlifował te ograniczniki? Jeśli są one zbędne to po co ktoś je w ogóle projektował?

Napisano
  • Autor

> Więc wytłumacz mi po co ktoś zeszlifował te ograniczniki? Jeśli są one zbędne to po co ktoś je w

> ogóle projektował?

nie wymagasz przypadkiem ode mnie zbyt dużo ? może mu zwrotności brakło ... biglaugh.gif są zeszlifowane na stalowej ramie a nie na aluminiowej półce ... i napewno nie w celu zamaskowania czegokolwiek ... bo nawet szlif nie jest zabezpieczony żadną farbą

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.