Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gdzies luz,przy ruszaniu z I biegu

Featured Replies

Napisano

Witam.Od paru dni przy ruszaniu z I biegu , mam takie puk -można by to przyrównać do puszczającego klocka od tarczy.Minimalne czuje to na kierownicy.Tak samo jak przyhamuje i dodaje gazu.Jest to słyszalne( puknięcie,jakiś luz coś puszcza) ,jak stoję i ruszam ,co to może być. tarcze i klocki mam nowe .

Napisano
  • Autor

> sprawdź tylną poduszkę silnika/skrzyni, wygląda jak taki lizak

Jutro sprawdzę na kanale,poduszkę skrzyni wymieniałem 7kkm temu w listopadzie ,bo był duży luz na lewarku hmm.gif

Napisano

> Jutro sprawdzę na kanale,poduszkę skrzyni wymieniałem 7kkm temu w listopadzie ,bo był duży luz na

> lewarku

te poduszki są kiepskie, moja po 10 kkm w scenicu znowu ma luz, ale w sumie przestałem się już przejmować jak kiedyś

Napisano
  • Autor

> te poduszki są kiepskie, moja po 10 kkm w scenicu znowu ma luz, ale w sumie przestałem się już

> przejmować jak kiedyś

Chodzi cio to , ze może być zerwana np góra lub dół ? ,o ten luz ci chodzi?.

ja miałem zerwana górę i dół ,tam gdzie powinna trzymać guma -metal,ale wtedy to miałem luz na lewarku teraz nie mam.

Napisano

> Chodzi cio to , ze może być zerwana np góra lub dół ? ,o ten luz ci chodzi?.

> ja miałem zerwana górę i dół ,tam gdzie powinna trzymać guma -metal,ale wtedy to miałem luz na

> lewarku teraz nie mam.

Masz benzynę a ja nie kojarzę jak tam wygląda poduszka tylna skrzyni, ale u mnie w scenicu ewidentny luz powodujący stukanie właśnie z przodu podczas ruszania powoduje taki lizak trzymający tył zespołu napędowego i ograniczający jego ruchy przód-tył

Napisano

> Masz benzynę a ja nie kojarzę jak tam wygląda poduszka tylna skrzyni, ale u mnie w scenicu

> ewidentny luz powodujący stukanie właśnie z przodu podczas ruszania powoduje taki lizak

> trzymający tył zespołu napędowego i ograniczający jego ruchy przód-tył

W scenicu benzynowy tez byl lizak i po wymianie przestalo tak telepac lewarkiem.

Napisano
  • Autor

> Masz benzynę a ja nie kojarzę jak tam wygląda poduszka tylna skrzyni, ale u mnie w scenicu

> ewidentny luz powodujący stukanie właśnie z przodu podczas ruszania powoduje taki lizak

> trzymający tył zespołu napędowego i ograniczający jego ruchy przód-tył

Dziś byłem u mechanika ,posprawdzał wszystko, nie ma luzów nigdzie,ale tez mówi że jest takie puk ...głuche .Ale puki co mam jeżdzić aż do nasilenia.Skrzynia jest sztywna.

Napisano

> Dziś byłem u mechanika ,posprawdzał wszystko, nie ma luzów nigdzie,ale tez mówi że jest takie puk

> ...głuche .Ale puki co mam jeżdzić aż do nasilenia.Skrzynia jest sztywna.

Jak to sprawdzal ? Jak brecha to pogratuluj metody...

Napisano
  • Autor

> Jak to sprawdzal ? Jak brecha to pogratuluj metody...

Czymś podobnym zlosnik.gif ogólnie zaglądał ,tyleje,sworznie,skrzynia.dodam że wymieniał nie dawno tarcze i klocki,i osłonę od przegubu przy skrzyni hmm.gif

Aha,możliwe że na 44,5l paliwa zrobiłem 560km zlosnik.gif .

Napisano

> Czymś podobnym ogólnie zaglądał ,tyleje,sworznie,skrzynia.dodam że wymieniał nie dawno tarcze i

> klocki,i osłonę od przegubu przy skrzyni

> Aha,możliwe że na 44,5l paliwa zrobiłem 560km .

Ja mam sposób na sprawdzenie poduszek, jak do tej pory nie zawiódł i pokaże wszystkie luzy. Autko na podnośnik, koła w powietrzu, ktoś pod spód do patrzenia a my na jedynkę i trzymając nogę na hamulcu szybko puszczamy sprzęgło nie dopuszczając jednak do zgaśnięcia silnika. I działa wink.gif

Napisano
  • Autor

> Jak to sprawdzal ? Jak brecha to pogratuluj metody...

Naprawione zlosnik2.gif Lewy dolny sworzeń wachacza -pusciła jedna sruba ,po wymianie na nowa i dokręceniu nie te auto ok.gif

Zdiagnozowane na SKP po wcisnięciu hamulca pan widział luz ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.