Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ford streetka cabrio

Featured Replies

Napisano

Witam na kąciku Forda:)

moja żonka ma forda ka i choruje na streetke cabrio mam pytanie bo nigdy nie widziałem tego na oczy i zastanawiam się czy tak samo rdzewieje jak ka bo jeśli tak to nigdy nie wyłożę za to kilkanaście tysi

Ma ktoś? jeśli tak to proszę o opinie

Napisano

> Witam na kąciku Forda:)

> moja żonka ma forda ka i choruje na streetke cabrio mam pytanie bo nigdy nie widziałem tego na oczy

> i zastanawiam się czy tak samo rdzewieje jak ka bo jeśli tak to nigdy nie wyłożę za to

> kilkanaście tysi

> Ma ktoś? jeśli tak to proszę o opinie

podaj choć jeden powód dlaczego miałby nie rdzewieć??? a tak na poważnie to raczej nie znajdziesz tutaj posiadacza takiego autka bo jest "dość niszowe" (cokolwiek miałoby to znaczyć hehe.gif) w domu mam trzy fordy i tylko jednego (essi) "bierze" ale to wynika z mojego zaniedbania- foczka była konserwowana dwa lata temu-zaraz po sprowadzeniu- i jest ok, na fusionie nie ma grama rdzy (bynajmniej w żadnym z zakamarku jej nie znalazłem) Fordy zjada podobnie jak inne marki. Jedynie astry jedynki cabrio bertone nie spotkałem z rdzą (choć nigdy takowej osobiście nie posiadałem)

Napisano
  • Autor

nigdzie nie mogę znaleźć info sensownych opinii o streetka, ka mamy już drugie i niestety rdza w nim jest fabryczna:) okolice wlewu, pod uszczelkami, błotniki z tyłu, progi, podłoga, ogólnie lipa. Na pocieszenie fakt, że za ka z 2003-4 wystarczy dać nieco ponad 10 tysi, natomiast na cabrio potrzeba juz kilkanaście a nawet ponad 20. Wiem, że ma nowocześniejsze silniki ale ogólnie konstrukcja podobna a decha jest wręcz identyczna jak i cały przód.

to akurat nie problem ale jak jest tak samo słabo zabezpieczona antykorozyjnie to będę namawiał żonkę na 206 cc lub nową tigrę z tym, że ta ostatnia trochę już droga.

Napisano

> nigdzie nie mogę znaleźć info sensownych opinii o streetka, ka mamy już drugie i niestety rdza w

> nim jest fabryczna:) okolice wlewu, pod uszczelkami, błotniki z tyłu, progi, podłoga, ogólnie

> lipa. Na pocieszenie fakt, że za ka z 2003-4 wystarczy dać nieco ponad 10 tysi, natomiast na

> cabrio potrzeba juz kilkanaście a nawet ponad 20. Wiem, że ma nowocześniejsze silniki ale

> ogólnie konstrukcja podobna a decha jest wręcz identyczna jak i cały przód.

> to akurat nie problem ale jak jest tak samo słabo zabezpieczona antykorozyjnie to będę namawiał

> żonkę na 206 cc lub nową tigrę z tym, że ta ostatnia trochę już droga.

znajomy przeklinał 206cc, może żle trafił- nie mam pojęcia- wszystko w środku się tłukło i stukało- samochód miał ok.10000 km przebiegu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.