Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brak spryskiwacza przód i wycieraczki tył

Featured Replies

Napisano

Witam. od kilku dni w moim CC (model z poduszką) nie działa spryskiwacz przedniej szyby, wycieraczki chodzą. Dziś odkryłem że z tyłu jest odwrotnie... spryskiwacz chodzi ale nie działa wycieraczka. Co to może być ? Przełącznik zespolony do wymiany ? Pozdrawiam Mati

Napisano

1. a slychac silniczek/pompke jak powinno leciec?

2. sprawdz zaworki zwrotne na wezach pod maska silnika czy leci.

3. sprawdz czy nie leci Ci plyn w okolicach przedniego kola po stronie pasazera.

Napisano
  • Autor

> 1. a slychac silniczek/pompke jak powinno leciec?

> 2. sprawdz zaworki zwrotne na wezach pod maska silnika czy leci.

> 3. sprawdz czy nie leci Ci plyn w okolicach przedniego kola po stronie pasazera.

Wygląda to tak:

silniczek słychac tylko jak przełączę na tył (płyn leci), jak przełączę na przód to nic się nie dzieje.

Wycieraczki przód chodzą normalnie tył nie działa.

wysypał się przełącznik zespolony ? (mam taki jak w SC gdzie wszystkie te funkcje są w prawej manetce) czy może jakieś bezpieczniki lub przekaźniki ? sprawdzałem te pod kierownicą ale wszystkie wyglądają na sprawne.

Napisano

sprawdź czy masz zasilanie na kostce z wycieraczki tylnej. Jeśli będzie to wtedy silniczek wyciągasz, rozbierasz, czyścisz, smarujesz, a następnie składasz wszystko do kupy i powinno zadziałać. Jeśli nie to pozostał Ci nowy silniczek.

Co do spryskiwacza to weź i wypnij wąż idący od pompki spryskiwacza przy zbiorniczku płynu i podłącz inny żeby tylko sprawdzić czy podaje ten silniczek płyn. Jeśli nie to również sprawdź czy ma zasilanie. Jeśli będzie to wtedy czeka Cię wymiana pompki

Napisano
  • Autor

silniczek wycieraczki jest sprawny 100% wszystko działało. Problem pojawił się kiedy chciałem spryskać przednią szybę. Ciągnie za manetkę do siebie i cisza. nie słychać pompki i nic nie leci. Naciskam w stronę deski (spryskanie tylnej szyby) płyn leci. Odpalam wycieraczki przód działają. odpalam wycieraczkę tył cisza. Wydaje mi się że manetka nie daje sygnału na te funkcje. Tylko czy czeka mnie wymiana przełącznika zespolonego czy jest jakiś bezpiecznik odpowiedzialny za te funkcje ?

Napisano

silniczek z tylnej wycieraczki lubi się zacierać więc wiesz

Napisano
  • Autor

> silniczek z tylnej wycieraczki lubi się zacierać więc wiesz

sprawny dam sobie głowę ujeb.... grinser006.gif przełącznik zespolony poleciał tak obstawiam. bo reszta funkcji na nim działa.

Napisano

a sprawdzałeś to napięcie żeby się upewnić?

Napisano
  • Autor

> a sprawdzałeś to napięcie żeby się upewnić?

tak wszystko jest ok

Napisano

no to podmień ten pałąk i będziesz widział co się będzie działo

Napisano
  • Autor

a jakieś przekaźniki są odpowiedzialne ze te funkcje ? bo wymienię a tu się okaże że dalej lipa i nic nie działa frown.gif

Napisano
  • Autor

> wiesz ze masz dwie pompki, osobno na tyl i przod...

Ta... jedna jest spalona. Teraz tył robi mi za przód 270751858-jezyk.gif A co do wycieraczki to nie było styku między klapą a belką

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.