Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Seat Cordoba] Śmierdzące sprzęgło

Featured Replies

Napisano

Witam, jak w temacie.

Pacjent to Cordoba 95r., 1.6 + LPG.

Po wymianie sprzęgła (komplet) śmierdzi w aucie od czasu do czasu palonym sprzęgłem - głównie podczas cofania na półsprzęgle. Świeżo po wymianie smród był spory, po tygodniu nieco zmalał.

Mechanior twierdzi, że nic nie sknocił i że może być wadliwa tarcza albo sprzęgło musi się "ułożyć" (???)

Samo auto (i sprzęgło) zachowuje się prawidłowo, nic nie ślizga i.t.d.

Wierzyć mechanikowi ?

EDYTA:

Sprzęgło firmy LUK.

Napisano

jakaś tam gwarancja jest więc proponuję odczekać jeszcze z tydzień... może się dotrze

Napisano

> Witam, jak w temacie.

> Pacjent to Cordoba 95r., 1.6 + LPG.

> Po wymianie sprzęgła (komplet) śmierdzi w aucie od czasu do czasu palonym sprzęgłem - głównie

> podczas cofania na półsprzęgle. Świeżo po wymianie smród był spory, po tygodniu nieco zmalał.

> Mechanior twierdzi, że nic nie sknocił i że może być wadliwa tarcza albo sprzęgło musi się "ułożyć"

> (???)

> Samo auto (i sprzęgło) zachowuje się prawidłowo, nic nie ślizga i.t.d.

> Wierzyć mechanikowi ?

> EDYTA:

> Sprzęgło firmy LUK.

sama zmienilam wlasnie sprzeglo (2 raz w karierze automobilisty) i nigdy mi sie nie zdarzylo czuc czegokolwiek. Mialam nowe sprzeglo w Cordobie 1.8 '96, tez LUK. ale moze ktos mial tak i sie wypowie.. generalnie mi sie to wydaje dziwne, zeby cos nowego mialo objaw czegos starego wink.gif

Napisano
  • Autor

> sama zmienilam wlasnie sprzeglo (2 raz w karierze automobilisty) i nigdy mi sie nie zdarzylo czuc

> czegokolwiek. Mialam nowe sprzeglo w Cordobie 1.8 '96, tez LUK. ale moze ktos mial tak i sie

> wypowie.. generalnie mi sie to wydaje dziwne, zeby cos nowego mialo objaw czegos starego

Tylko zapaszek, bo samo działanie jest OK wink.gif

Ale nie zmienia to faktu, że rzeczywiście jest to co najmniej dziwne...

Napisano
  • Autor

> jakaś tam gwarancja jest więc proponuję odczekać jeszcze z tydzień... może się dotrze

Gwarancji właśnie nie ma, bo wg mechanika jeśli klient przyjeżdża z własnymi częściami to on nie udziela żadnej gwarancji...

A śmierdzi dalej...

Zauważyłem, że na 3 biegu przy 3 tys. obrotów auto jedzie 70-80km/h i ma problem z dalszym rozbujaniem się crazy.gif

Wygląda na to, jakby sprzęgiełko znów zaczęło się ślizgać niewiem.gif

Zastanawiam się jeszcze, czy to nie jest czasem wina linki sprzęgła - jest z samoregulatorem i od 2-3 dni pedał zaczął brać nieco wyżej hmm.gif

Czy do tego auta (95rok, 1.6 75KM) jest opcja zamontowania linki bez samoregulatora ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.