Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mitsubishi Carisma 1.9 DID - temperatura silnika

Featured Replies

Napisano

Witam

Od niedawna jeżdżę Mitsubishi Carismą 1.9 DID i zastanawiam się nad wskazaniami temperatury silnika...

Podczas normalnej jazdy wskazówka znajduje się na pozycji "0". Pozycja zmienia się dopiero podczas jazdy w korku albo po mieście. Ogrzewanie działa...

Nie wiem, być może tak powinno być. Wydaje mi się, że do wymiany jest termostat... no ale ja nie mam doświadczenia w jeździe tym samochodem.

Pomóżcie!

Napisano

w zadnym samochodzie podczas dluzszej jazdy wskazowka temperatury nie ma prawa lezec na minimum, norma jest mniej wiecej polowa skali.

Napisano

> w zadnym samochodzie podczas dluzszej jazdy wskazowka temperatury nie ma prawa lezec na minimum,

> norma jest mniej wiecej polowa skali.

No to obalę Twoją teorię.

Miałeś kiedyś Tico?

Tam wskazówka nawet po 500km jest dosłownie na styku kreski pod tytułem "COLD". Po takiej dłuższej trasie jakby potrzymać Tico na biegu jałowym z 2 minuty to doszłaby do 1/3skali i włączyłby się już wiatrak.

Każde Tico, które widziałem (a byłem w klubie) miało identycznie.

Napisano

> Witam

> Od niedawna jeżdżę Mitsubishi Carismą 1.9 DID i zastanawiam się nad wskazaniami temperatury

> silnika...

> Podczas normalnej jazdy wskazówka znajduje się na pozycji "0". Pozycja zmienia się dopiero podczas

> jazdy w korku albo po mieście. Ogrzewanie działa...

> Nie wiem, być może tak powinno być. Wydaje mi się, że do wymiany jest termostat... no ale ja nie

> mam doświadczenia w jeździe tym samochodem.

> Pomóżcie!

spróbuj go potrzymać kilka minut na luzie po takiej jeździe, zobacz czy i kiedy włączy się wiatrak i w jakim wówczas położeniu będzie wskazówka.

Jeśli nadal nie drgnie to dotknij dolnego i górnego węża chłodnicy i zobacz czy są jednakowo gorące.

Napisano

> No to obalę Twoją teorię.

> Miałeś kiedyś Tico?

hm ... dostalem kiedys Tico jako zastepczaka i z 3 tygodnie nim jezdzilem i z tego co pamietam wskazowka zachowywala sie normalnie (tzn. po mojemu - do ok polowy skali). No chyba ze to w Tico oznacza ze cos jest popsute zlosnik.gif

Napisano

Jeśli się podnosi i nie jest martwa to celował bym w termostat. Jak ze spalaniem?

wbij się na forum mitsumaniaki tam Ci doradzą ale z tego co czytałem raczej termostat. Możesz go łatwo sprawdzić.

Napisano
  • Autor

> Jeśli się podnosi i nie jest martwa to celował bym w termostat. Jak ze spalaniem?

> wbij się na forum mitsumaniaki tam Ci doradzą ale z tego co czytałem raczej termostat. Możesz go

> łatwo sprawdzić.

Wymieniłem termostat smile.gif

Już jest lepiej. Temperatura utrzymuje się tuż przed połową skali niezależnie od stylu jazdy.

Uszkodzony był termostat. Stary był już zużyty i nie domykał się do końca. Stąd te wszystkie problemy smile.gif

Koszt: 28zł

Robocizna własna icon_rolleyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.