Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przeróbka

Featured Replies

Napisano

witam. posiadam drugi auto z instalacja gazowa LPG mianowicie uniaka smile.gif ta instalacja polega na tym ze po dodaniu gazu po odpaleniu przelacza sie na gaz. jak przerobic instalacje by odpalala na samym gazie? jest to gaz firmy STAKO

Napisano

Popatrz lepiej dokładnie na fanty gazowe pod maską i napisz, jak są oznaczone, bo Stako, to masz pewnie zbiornik. On tu jest akurat najmniej istotny.

Niektóre instalacje mają taki przełącznik, że możesz zapalić od razu na gazie, inne nie za bardzo.

P.S. "ta instalacja polega na tym ze po dodaniu gazu po odpaleniu przelacza sie na gaz" - muszę przyznać, że dość ciekawie to ująłeś. hehe.gif

Napisano
  • Autor

> P.S. "ta instalacja polega na tym ze po dodaniu gazu po odpaleniu przelacza sie na gaz" - muszę

> przyznać, że dość ciekawie to ująłeś.

oj jakos tak wyszlo hahahah

jest jedna taka duza kostka na ktorej pisze star 2000, cos takiego, wydaje mi sie ze ona razlacza i wlacza zawory

Napisano
  • Autor

normalnie pozycja I to benzyna, 0 to ze nic i II ze odpalasz na benzynie i przelacza na gaz

Napisano

Co znaczy nic. zlosnik2.gif

Z reguły te trójpozycyjne przełączniki to jest:

benzyna

automat czyli zapala na benzynie a po przekroczeniu jakiś obrotów przełącza na gaz

gaz

Napisano
  • Autor

> Co znaczy nic.

czyli i benzyna i gaz zamkniete. no u mnie tak nie ma

Napisano

> czyli i benzyna i gaz zamkniete. no u mnie tak nie ma

Wygląda na to, że jest to przełącznik z gaźnikowca, albo coś jest dziwnie podpięte.

Po jaką cholerę w aucie z wtryskiem odcięcie obu paliw?

Napisano

Powinno być dokładnie tak jak jak napisał kol. WSZIM.

A więc ,,benzyna'' pośrodku automatyczne przejście na gaz i gaz czyli odpalanie też na gazie.

Nie musi to być gaźnikowiec. Ja miałem do niedawna sterownik BRC just_junior i tam jest dokładnie taki przełącznik.

Napisano

> Powinno być dokładnie tak jak jak napisał kol. WSZIM.

> A więc ,,benzyna'' pośrodku automatyczne przejście na gaz i gaz czyli odpalanie też na gazie.

> Nie musi to być gaźnikowiec. Ja miałem do niedawna sterownik BRC just_junior i tam jest

> dokładnie taki przełącznik.

Ja pisałem o przełączniku Założyciela tematu. Jak się zachowują inne (np. taki do Justa Juniora) to wiem, tyle że nie wszystkie muszą się tak zachowywać. smile.gif

Napisano

Może by tak autor tematu odczytał dokładnie > jaki ma sterownik < ( chyba STAG 200 ) i poda to możemy podyskutować i coś poradzić a tak to > leczenie pacjenta na podstawie kasłania w telefonie.

A jeszcze lepiej jakby wrzucił fotki tego całego ustrojstwa.

Napisano
  • Autor

> Może by tak autor tematu odczytał dokładnie

> A jeszcze lepiej jakby wrzucił fotki tego całego ustrojstwa.

spoko, porobie fotki, mialem wczesniej vectre 2,0i i tez mialem identyko przelacznik jak w tym, na tym przelaczniku sa kropki ile tam jest w baku, to juz sie zjeb***

Napisano
  • Autor

kurde moja pomylka;/ przełącznik ma tylko 2 pozycje, I pozycja to sama benzyna, II pozycja to przelaczenie z benzyny na gaz automatyczne,

to sama benzyna----> http://zapodaj.net/2a7e2f2387f4.jpg.html

to automatyczne przelaczenie----> http://zapodaj.net/d9144aa57de9.jpg.html

to ta cala "centralka"----> http://zapodaj.net/7ac30e86fe5c.jpg.html

Napisano

Pisze że to jest Stefanelli telgas 5000 city. To mocno niszowa instalacja. Tu na GNU pierwszy raz się z nią spotykam.

tu coś

i tutu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.