Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wymiana rurki od hamulców bravo 1,4

Featured Replies

Napisano

jak w tytule pękła mi rurka co idzie od zbiorniczka do lewego przedniego kola pytanie jest czy muszę na cos uwazac podczas wymiany ???? czy jak ją odkrece to plyn nie wypłynie mi ze zbiorniczka czy bede musiał odpowietrzyc wszystkie koła czy tylko to jedno ??? dziekuję za podpowiedzi i pozdrawiam miłośników BBM

Napisano

> jak w tytule pękła mi rurka co idzie od zbiorniczka do lewego przedniego kola pytanie jest czy

> muszę na cos uwazac podczas wymiany ???? czy jak ją odkrece to plyn nie wypłynie mi ze

> zbiorniczka czy bede musiał odpowietrzyc wszystkie koła czy tylko to jedno ??? dziekuję za

> podpowiedzi i pozdrawiam miłośników BBM

płynu trochę Ci ubędzie -> musisz odpowietrzyć wszystkie koła. Pamiętaj o starej zasadzie. Odpowietrzasz lewe-przód, prawe-przód, lewe-tył, prawy-tył.

Napisano

> płynu trochę Ci ubędzie -> musisz odpowietrzyć wszystkie koła. Pamiętaj o starej zasadzie.

> Odpowietrzasz lewe-przód, prawe-przód, lewe-tył, prawy-tył.

icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif

Odpowietrzanie zaczyna się zawsze od koła najbardziej oddalonego od pompy z pominięciem koła zapasowego. Nie odwrotnie.

Napisano

> Odpowietrzanie zaczyna się zawsze od koła najbardziej oddalonego od pompy z pominięciem koła

> zapasowego. Nie odwrotnie.

fakt, na odwrót 270751858-jezyk.gif

nie wiem co mi w głowie taka kolejność siedziała. ok.gif

Edit. A z drugiej strony teraz poguglowałem i widzę że są dwie szkoły, ale nikt nie napisał dlaczego tak a nie tak. Czy ABS ma znaczenie?

Napisano

> fakt, na odwrót

> nie wiem co mi w głowie taka kolejność siedziała.

> Edit. A z drugiej strony teraz poguglowałem i widzę że są dwie szkoły, ale nikt nie napisał

> dlaczego tak a nie tak. Czy ABS ma znaczenie?

Nie, nie ma znaczenia.

Napisano
  • Autor

> Odpowietrzanie zaczyna się zawsze od koła najbardziej oddalonego od pompy z pominięciem koła

> zapasowego. Nie odwrotnie.

ok dziekuję za podpowiedzi. a odnosnie odpowietrzania to wymienie sobie cały płyn a jaki klucz jest potrzebny do odpowietrzania ????

Napisano

> ok dziekuję za podpowiedzi. a odnosnie odpowietrzania to wymienie sobie cały płyn a jaki klucz jest

> potrzebny do odpowietrzania ????

Nie wiem. 8 bodajże ale ręki za to nie dam. W każdym bądź razie kluczem płaskim raczej zapieczonych odpowietrzników nie ruszysz- zaopatrz się w klucz oczkowy i WD40.

Napisano

- zaopatrz się w klucz oczkowy i WD40.

raczej jakis nasadowy jak oczkozle zalozy tez urwie

warto puknac z wyczuciem kilka razy w odpowietrznik to troszke powinno ulatwic odkrecenie

Napisano

> Nie wiem. 8 bodajże ale ręki za to nie dam. W każdym bądź razie kluczem płaskim raczej zapieczonych

> odpowietrzników nie ruszysz- zaopatrz się w klucz oczkowy i WD40.

Ja zawsze przy odpowietrzaniu wymieniałem odpowietrzniki.

Kosztują grosze, a zabezpieczysz się przed tym że stary uszkodzisz - może będziesz zmuszony starego zdewastować przy odkręcaniu:-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.