Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pomocy nie wyrabiam nie odpala

Featured Replies

Napisano

nie mogę odpalić na benzynie

gaśnie na gazie (załapie i gdy dodaję gazu to gaśnie) gazu mam jeszcze na 30 km i zachowuje się tak jakby nie było gazu (mam to jusz 2 raz) - taki przypadek

Napisano

> nie mogę odpalić na benzynie

Za każdym razem?

> gaśnie na gazie (załapie i gdy dodaję gazu to gaśnie) gazu mam jeszcze na 30 km i zachowuje się tak

> jakby nie było gazu (mam to jusz 2 raz) - taki przypadek

A jaki w końcu masz silnik? Wg mnie C16NZ, może masz kąt zapłonu przestawiony?

Napisano

> nie mogę odpalić na benzynie

> gaśnie na gazie (załapie i gdy dodaję gazu to gaśnie) gazu mam jeszcze na 30 km i zachowuje się tak

> jakby nie było gazu (mam to jusz 2 raz) - taki przypadek

A na pewno masz paliwo?? Bo kontrolki nie ma, a wskazówka miernika paliwa zawsze jest troszkę nad kołkiem podpierającym i można się na tym porzejechać. Z gazem tak samo - jak mówisz, że masz jeszcze na 30 km to tak naprawdę może go być już bardzo niewiele, o ile w ogóle. Zdejmij wężyk paliwowy i popatrz czy po przekręceniu kluczyka leci paliwo.

Napisano

Witam

Gazu na 30 km moze byc za malo na rozruch zimnego silnika sam nieraz sie na tym zlapalem ze jak wracalem z pracy do domu samochod bez problemu jezdzil a rano jak przechodzil na gaz odrazu gasl.Pozatym na 30 km to jakies gora 2 litry jestes pewien ze akurat tyle zostalo a nie np 1 lub 0,5?

Pozdro

Napisano
  • Autor

> Witam

> Gazu na 30 km moze byc za malo na rozruch zimnego silnika sam nieraz sie na tym zlapalem ze jak

> wracalem z pracy do domu samochod bez problemu jezdzil a rano jak przechodzil na gaz odrazu

> gasl.Pozatym na 30 km to jakies gora 2 litry jestes pewien ze akurat tyle zostalo a nie np 1

> lub 0,5?

> Pozdro

witam

na gazie już odpala było 0 gazu to 2 raz gdy braknie mi gazu na około 30 km

benzyna jest bo wlewałem 10 l. do zbiornika

mam takie pytanie czy mogła się spalić pompka paliwowa

Napisano

zawsze jest taka opcja . sprawdz bezpiecznik pompki zdejmij wezyk i krec rozrusznikiem jak podaje paliwo to cala . co do braku gazu na 30 km . sciana.gif

Napisano

I tak bywa ze gazu braknie mi rowniez niezawsze starcza na tyle samo kilometrow, zalezy to chyba od jakosci gazu i ciezkosci nogi w danym cyklu drive.gif,a co do pompki to owszem mogla sie spalic, zrob tak jak radza zdejmij wezyk i sparawdz czy leje paliwo, mozliwe jest tez ze cos z wtryskiem niebangla.

pozdro

Napisano

> I tak bywa ze gazu braknie mi rowniez niezawsze starcza na tyle samo kilometrow, zalezy to chyba od

> jakosci gazu i ciezkosci nogi w danym cyklu

Zależy też czy tankujesz na jednej stacji. Ja tankuje na dwóch konkretnych - i zawsze na bp wchodzi ok 2-4 litry więcej, za to później na orlenie wchodzi mniej. Średnie spalanie jest zawsze równe, ale gdyby porównać spalanie na jednej i drugiej stacji zaraz po zatankowaniu, to na BP wychodzi mi ok. 11 l/100, po czym po zatankowaniu na Orlenie wartość spada do 8-9 l/100 km. Średnio po kilku tankowaniach jest 9,5-10.

I tak - raz gazu braknie mi przy 300 km, a innym razem przy 320-340. Trasy zawsze robię te same (do pracy i na działkę).

Napisano
  • Autor

> Zależy też czy tankujesz na jednej stacji. Ja tankuje na dwóch konkretnych - i zawsze na bp wchodzi

> ok 2-4 litry więcej, za to później na orlenie wchodzi mniej. Średnie spalanie jest zawsze

> równe, ale gdyby porównać spalanie na jednej i drugiej stacji zaraz po zatankowaniu, to na BP

> wychodzi mi ok. 11 l/100, po czym po zatankowaniu na Orlenie wartość spada do 8-9 l/100 km.

> Średnio po kilku tankowaniach jest 9,5-10.

> I tak - raz gazu braknie mi przy 300 km, a innym razem przy 320-340. Trasy zawsze robię te same (do

> pracy i na działkę).

witam

tankowałem 10 l. gazu i dziś po przejechaniu 40 km auto mi zdechło i nie mogę go odpalić na gazie nawet nie dojechałem do domu (tak jakby zabrakło gazu)

proszę pomóżcie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.