Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czujnik polozenia walu VS zapalanie

Featured Replies

Napisano

Witam mam takie pytanie do forumowiczow czy mozliwe jest ze jak padnie czujnik polazenia walu to na zimnym silniku nie chce wogole zapalic , pali dopiero z zaciagu i jak sie rozgrzeje to jest idealnie uruchamia sie na dotyk . Zaznaczam ze problem dodtyczy Tipo 1.6 na monowtrysku z podwojnym rozrzadem .

Napisano

Witam.Jak padnie czujnik położenia wału to nie da się zapalić silnika,nawet na zaciąg.Może masz problem z ciśnieniem w cylindrach albo z paskiem rozrządu.A może jakimś cudem zapowietrza się układ paliwowy,przy wtrysku.A może czujnik temp. zasysanego powietrza lub płynu chłodniczego.Spóbuj poruszać cewką wysokiego napięcia,może ma kiepską mase.Albo spróbuj włączyć zapłon i poczekaj tak troche,niech się sonda podgrzeje troche,może ona coś wadzi.A może .........sam już nie wiem.Tak na odległość troche trudno.(moje wytłumaczenie) confused.gifgrinser006.gifspineyes.gif

Napisano

Ja bym odstawiał czujnik temperatury który jest wkrecony w kolektor sący

Napisano
  • Autor

Dzis nawet na zaciag nie zapalil tzn dopuki byl cholowany to na 1 lub 2 zapalal silnik pracowal ale jak wciskalem sprzeglo to gasl i tyle czyli juz wogole nie idzie go zapalic . Tak jeszcze dodam ze wczesniej strasznie sie mulil zanim wystopily problemy wiec moze to cos podpowie

Napisano

Oczywiśćie napewno robiłeś reset kompa.Wygląda to na probłemy z paliwem.Spawdź pompe paliwa,poruszaj bezpiecznikiem,może nie łączy,zobacz czy jest w miare ciśnienie w układzie,filtr paliwa,lub coś z wtryskiem może

(przytkany)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.