Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

900 czasami nie odpala jak jest ciepły

Featured Replies

Napisano

Czy nie jest to jakiś typowy objaw? Na zimno zawsze chętnie zapala, na ciepło zdarza się czasami, że silnik kręci i kręci i nie odpala. Po włączeniu stacyjki słychać pracę pompy, jednak silnik zaskakuje tylko na moment i gaśnie. Podejrzewam układ paliwa, bo jak kręcę raz za razem, to nawet na moment nie odpala, jak pozwolę pompie popracować raz czy dwa razy i dopiero zapalę, to wtedy właśnie na moment zaskoczy.

Mam kilka typów - filtr paliwa zapchany - ale jak już odpali, to chodzi bez problemu, więc nie wiem.

Pompa paliwa?

Coś przy wtrysku? Jak wyczyścić urządzenie wtryskowe?

A może zapowietrza się układ paliwowy - czy to możliwe, że to jest przyczyną? Ale nieszczelność w układzie paliwowym powinna się również objawiać jakimiś wyciekami, smrodem paliwa, a tu nic nie ma frown.gif

A może coś innego? Problem polega na tym, że dzieje się to najczęściej żonie z dala od domu i nie mam jak tego sprawdzać na bieżąco.

Napisano

> Czy nie jest to jakiś typowy objaw? Na zimno zawsze chętnie zapala, na ciepło zdarza się czasami,

> że silnik kręci i kręci i nie odpala. Po włączeniu stacyjki słychać pracę pompy, jednak silnik

> zaskakuje tylko na moment i gaśnie. Podejrzewam układ paliwa, bo jak kręcę raz za razem, to

> nawet na moment nie odpala, jak pozwolę pompie popracować raz czy dwa razy i dopiero zapalę,

> to wtedy właśnie na moment zaskoczy.

> Mam kilka typów - filtr paliwa zapchany - ale jak już odpali, to chodzi bez problemu, więc nie

> wiem.

> Pompa paliwa?

> Coś przy wtrysku? Jak wyczyścić urządzenie wtryskowe?

> A może zapowietrza się układ paliwowy - czy to możliwe, że to jest przyczyną? Ale nieszczelność w

> układzie paliwowym powinna się również objawiać jakimiś wyciekami, smrodem paliwa, a tu nic

> nie ma

> A może coś innego? Problem polega na tym, że dzieje się to najczęściej żonie z dala od domu i nie

> mam jak tego sprawdzać na bieżąco.

całkiem niedawno miałem dokładnie tak samo obadaj czujnik położenia wału waytogo.gif

jakby co to jest koles na alledrogo co sprzedaje oryginałki bardzo tanio.

Napisano

Tak jak Kowal87 napisał - sprawdz czujnik- mi w trakcie jazdy jak sie nagrzał to gasł, później nie mozna było odpalic póki nie wystygł...

Napisano
  • Autor

> Tak jak Kowal87 napisał - sprawdz czujnik- mi w trakcie jazdy jak sie nagrzał to gasł, później nie

> mozna było odpalic póki nie wystygł...

Czujnik był mocno zasyfiony, wyczyściłem, ale nic to nie dało. Jak go sprawdzić?

Mi, jak już jest odpalony, to nie dzieje się nic - auto chodzi bez najmniejszego problemu, nie przerywa, nie gaśnie. A jak się wyłączy, to amba - nie zapali. Dlatego myślę, że to raczej nie czujnik, ale kto wie?

Napisano

> Czujnik był mocno zasyfiony, wyczyściłem, ale nic to nie dało. Jak go sprawdzić?

Wyczyszczenie u mnie też nic nie dało, a sprawdzić nie wiem czy da sie inaczej jak przez wymiane. (może przez kompa ??? )

> Mi, jak już jest odpalony, to nie dzieje się nic - auto chodzi bez najmniejszego problemu, nie

> przerywa, nie gaśnie. A jak się wyłączy, to amba - nie zapali. Dlatego myślę, że to raczej nie

> czujnik, ale kto wie?

Mogę sie o browara założyć, że to czujnik grinser006.gif objawy dokładnie jak u mnie

Napisano
  • Autor

> Wyczyszczenie u mnie też nic nie dało, a sprawdzić nie wiem czy da sie inaczej jak przez wymiane.

> (może przez kompa ??? )

> Mogę sie o browara założyć, że to czujnik objawy dokładnie jak u mnie

Wczoraj wymieniłem filtr paliwa, zgodnie z Waszymi podpowiedziami nic to nie dało. Ale nie był wymieniany od początku, więc i tak warto było. Dziś udało mi się dorwać na podmianę czujnik położenia wału, już wymieniłem, testowanie od jutra. Dam znać co i jak.

Napisano

czujnik położenia wału, u mnie było tak samo ok.gif

Napisano
  • Autor

> czujnik położenia wału, u mnie było tak samo

No na razie żonka dzwoni, że jest ok. kowal87 - to gdzie tego browara wysyłać? smile.gif

Napisano

> No na razie żonka dzwoni, że jest ok. kowal87 - to gdzie tego browara wysyłać?

heh smile.gif spox, dziś wieczorem jak otworze to pierwsze będzie za wyleczoną fure wink.gif20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.