Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mam problem z poczatkowa jazdą

Featured Replies

Napisano

witam wszystkich jestem tutaj nowy i zgłaszam sie z wielkim problemem mam fiata uno z 2000r silnik 0.9 benzyna jest z nim coś nie tak na poczatku kiedy go odpalam caly sie trzesie kiedy chodzi silnik. jest jakis dziwnie zamulony nie chce jechac a po nie dlugim czasie jak by sie rozgrzal albo cos szarpnie nim i jedzie normalnie ?? co to moze byc ?? swiece??

Napisano

> witam wszystkich jestem tutaj nowy i zgłaszam sie z wielkim problemem mam fiata uno z 2000r silnik

> 0.9 benzyna jest z nim coś nie tak na poczatku kiedy go odpalam caly sie trzesie kiedy chodzi

> silnik. jest jakis dziwnie zamulony nie chce jechac a po nie dlugim czasie jak by sie rozgrzal

> albo cos szarpnie nim i jedzie normalnie ?? co to moze byc ?? swiece??

Widzę, że literkę M umiesz napisać, to dobrze. W takim razie zerknij na klawiaturę, tuż obok M jest taka mała kreseczka - nazywa się PRZECINEK!. A dalej kropeczka - używaj ich czasem ja chcesz otrzymać rady a nie docinki takie jak moja.

Co do uno - to może być sporo przyczyn, może i świece, może kable, może coś z paliwem a może uszczelka pod głowicą, jakiś czujnik itp itd...

Piszesz, że się trzęsie - może pali na 3 gary albo ma za niskie obroty? Na wyższych obrotach też się trzęsie?

Napisano

Moim skromnym zdaniem sprawdź kable i filtry czy nie są zapchane, poza tym chyba każdy silnik jak jest zimny nie chodzi tak jak nagrzany.

Napisano

> Moim skromnym zdaniem sprawdź kable i filtry czy nie są zapchane, poza tym chyba każdy silnik jak

> jest zimny nie chodzi tak jak nagrzany.

Chodzi chodzi.

Napisano

> Chodzi chodzi.

No to z moim jest coś nie tak crazy.gif, sorry, że się wtrącam... tongue.gif

Napisano

Co do trzęsienia się auta na wolnych obrotach to może wystarczy podciągnąć linkę od gazu i powinno być okey. Tylko że z głową i umiarem oczywiście.

Napisano

> witam wszystkich jestem tutaj nowy i zgłaszam sie z wielkim problemem mam fiata uno z 2000r silnik

> 0.9 benzyna jest z nim coś nie tak na poczatku kiedy go odpalam caly sie trzesie kiedy chodzi

> silnik. jest jakis dziwnie zamulony nie chce jechac a po nie dlugim czasie jak by sie rozgrzal

Kolego, ja spotkałem się z takim problemem że hamulce przednie przy początkowej jeździe nie odbijały i hamowało uniaka. Jak się zagrzały hamulce to nagle puszczało, tak jakby dopiero po nagrzaniu odbijały klocki.

Napisano

Jeśli masz uno w LPG to normalne, ja ma z instalacją auto tronik i automatycznie przy rozruchu przełącza mi się na gaz. Jak odpalam przełączam na benzynę i po przejechaniu około kilometra mogę już jechać na LPG normalnie... uzupełnij profil :-)

Napisano
  • Autor

wielkie dzieki za pomoc i sory musicie wybaczyc jestem tutaj nowy smile.gif

od czego mam zaczac sprawdzać i jak ??

Napisano
  • Autor

nie mam LPG czyli odpada obroty tez nie bo jesli daje gaz on nie chce jechac glosno chodzi trzesie sie caly. po przejechaniu moze 1 km szarpie nim i pracuje normalnie strasznie dziwne:) jak sprawdzić swiece i kable ?? mozna wymienić np tylko jedna swiece czy trzeba odrazu wszystkie ??

Napisano

> No to z moim jest coś nie tak , sorry, że się wtrącam...

Możliwe, bo normalnie silnik nie powinien szarpać itp czy ciepły czy zimny.

Napisano

> Możliwe, bo normalnie silnik nie powinien szarpać itp czy ciepły czy zimny.

Szarpać nie szarpie, ale miałem na myśli, że wydaje inny dźwięk (przepraszam nie wiem jak to nazwać, nie chodzi tu np. o wyższe obroty gdy ssa, ale o zupełnie inny odgłos)

Napisano

> Szarpać nie szarpie, ale miałem na myśli, że wydaje inny dźwięk (przepraszam nie wiem jak to

> nazwać, nie chodzi tu np. o wyższe obroty gdy ssa, ale o zupełnie inny odgłos)

Hmmm, tego też nigdy nie zaobserwowałem, żeby zimny wyraźnie inaczej "brzmiał" niewiem.gif

Napisano

> Hmmm, tego też nigdy nie zaobserwowałem, żeby zimny wyraźnie inaczej "brzmiał"

W niektórych warganach klepią zawory, walą panewki, i jeszcze gary palą jak chcą grinser006.gif

Napisano

> W niektórych warganach klepią zawory, walą panewki, i jeszcze gary palą jak chcą

To jednak z moim jest coś nie tak oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

już doszedłem:) przepalałem świece ale to na dlugo nie pomogło wiec kupiłem nowe i smiga smile.gif Wielkie dzieki za pomoc

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.