Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

instalacja do Micry 1,0 16v wielopunkt

Featured Replies

Napisano

Mam pytanko

jaką instalację byście polecili do takiego autka

samochód z roku 1996 więc nie chcę dużo inwestować bo nie wiadomo ile jeszcze pośmiga

jako że auto pali mało nie musi to być instalka super oszczędna

i z jakimi kosztami musiałbym się liczyć

dziękuję za każdą podpowiedź

Napisano

> i z jakimi kosztami musiałbym się liczyć

Auto ma przepływomierz -> tylko sekwencja. Montowanie mieszalnika do tego silnika to nieporozumienie.

Napisano

Przyoszczędzisz na instalacji - możesz mieć później różnego rodzaju kłopociki. Możesz, ale nie musisz. Jak te silnik się gazują to nie wiem niestety. Tak w ogóle, w dzisiejszych czasach też skłaniałbym się raczej ku sekwencji, pewnie jednak trafi się ktoś, kto ma taki wóz z II gen i jest w pełni zadowolony.

Ile auto pali, ile nim jeździsz i jak długo masz jeszcze zamiar to robić, bo to są kluczowe sprawy?

Napisano
  • Autor

> Przyoszczędzisz na instalacji - możesz mieć później różnego rodzaju kłopociki. Możesz, ale nie

> musisz. Jak te silnik się gazują to nie wiem niestety. Tak w ogóle, w dzisiejszych czasach też

> skłaniałbym się raczej ku sekwencji, pewnie jednak trafi się ktoś, kto ma taki wóz z II gen i

> jest w pełni zadowolony.

> Ile auto pali, ile nim jeździsz i jak długo masz jeszcze zamiar to robić, bo to są kluczowe sprawy?

jeżdżę niedużo, około 10kkm rocznie,auto spala w mieście 7l, trasa około 5,5

więc nie chciałbym przepłacać za instalację

ile mam nim zamiar jeździć? jak najdłużej pewnie

więc raczej tylko sekwencja do tego silnika?

Napisano

> jeżdżę niedużo, około 10kkm rocznie

Przy takich przebiegach daj sobie pokój z LPG.

Napisano

> Przy takich przebiegach daj sobie pokój z LPG.

Może nie aż tak, ale faktem jest, że za szybko cena instalacji się nie zwróci.

A trzeba pamiętać, że najtańsza instalacja bardzo rzadko = największe oszczędności.

Napisano
  • Autor

> Może nie aż tak, ale faktem jest, że za szybko cena instalacji się nie zwróci.

> A trzeba pamiętać, że najtańsza instalacja bardzo rzadko = największe oszczędności.

stąd mój post, co ktoś może mi polecić?

gaz założę na pewno

Napisano

> stąd mój post, co ktoś może mi polecić?

Mam BRC Sequent 24 w Primerze - w porównaniu z mieszalnikiem, który miałem w Astrze to niebo, a ziemia. W Twoim przypadku sekwencja za 3000 PLN zwróci się mniej więcej po trzech latach.

Napisano

> jeżdżę niedużo, około 10kkm rocznie,auto spala w mieście 7l, trasa około 5,5

> więc nie chciałbym przepłacać za instalację

> ile mam nim zamiar jeździć? jak najdłużej pewnie

> więc raczej tylko sekwencja do tego silnika?

Przy takim przebiegu nic bym nie zakładał.

Spalanie na pewno ci trochę wzrośnie prawdopodobnie do 8,5 i 7l, + 1 do 2 l /100km benzyny na rozruchy w mieście, zimą może więcej. Zależy jakie odcinki jeździsz i jak szybko grzeje Ci się silnik. Oczywiście trochę droższy przegląd. To dodatkowe koszty minimalne wink.gif

Jeżeli trafisz na partaczy dodatkowo będziesz jeździł co kilka miesięcy na regulacje i ewentualne poprawki wink.gif chyba że sam się nauczysz ustawiać kompa od LPG i będziesz wiedział co zepsuli.

No i polecam nauczyć się samodzielnej wymiany filtrów, mi ostatnio zaśpiewano za taką drobnostkę 140 zł w Szczecinie, (pewnie gdzie indziej jest taniej) smile.gif

W najgorszym wypadku będziesz dopłacał do instalacji gazowej 270751858-jezyk.gif W najlepszym będzie ci się zwracała kilka lat smile.gif radzę przemyśleć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.