Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy ktos wymieniał uszczelke pod glowica?

Featured Replies

Napisano

mam wielka prosbe , jezeli ktos wymienial uszczelke pod glowica( czy to jest inna nazwa uszczelki pod klawiature?) to czy moze mi przeslac jakiegos manuala? bo nie mam za bardzo kasy a musze wymienic a w warsztacie wezma pewno duzo kasy, a ja moze sie nauczyc! dzieki pozdro

Napisano

> mam wielka prosbe , jezeli ktos wymienial uszczelke pod glowica( czy

> to jest inna nazwa uszczelki pod klawiature?) to czy moze mi

> przeslac jakiegos manuala?

to zdecyduj się co chcesz wymienić -uszczelkę pod głowicą czy pod klawiaturą? pod klawiaturą jest manual na stronie - wymiana uszczelki pod pokrywą zaworów...

Napisano

> mam wielka prosbe , jezeli ktos wymienial uszczelke pod glowica( czy

> to jest inna nazwa uszczelki pod klawiature?) to czy moze mi

> przeslac jakiegos manuala? bo nie mam za bardzo kasy a musze

> wymienic a w warsztacie wezma pewno duzo kasy, a ja moze sie

> nauczyc! dzieki pozdro

Uszczelka pod głowice to co innego niż uszczelka pod klawiature A wziełeś pod uwage ze to nie jest prosta czynność(pisze teraz o uszczelce pod głowice) i może cie to dużo więcej kosztować jak źle zrobisz Bo jesli chodzi o tą drugą uszczelke to jest takie proste ze szkoda pisać

Napisano
  • Autor

JA TO SAM BYM CHCIAL WIEDZIEC! BO WIEM ZE MAM WYCIEK OLEJU, ALE WYDAJE MI SIE ZE TO JEST USZCZELKA POD KLAWIATURA, BO POD GLOWICA ZNAJDUJE SIE NIZEJ ! JAK MOZESZ TO POWIEDZ GDZIE MAM SZUKAC TEGO MANUALA BO COS MI KIEPSKO IDZIE! DZIEKI

Napisano

> JA TO SAM BYM CHCIAL WIEDZIEC! BO WIEM ZE MAM WYCIEK OLEJU, ALE

> WYDAJE MI SIE ZE TO JEST USZCZELKA POD KLAWIATURA, BO POD

> GLOWICA ZNAJDUJE SIE NIZEJ ! JAK MOZESZ TO POWIEDZ GDZIE MAM

> SZUKAC TEGO MANUALA BO COS MI KIEPSKO IDZIE! DZIEKI

Nie krzycz spokojnie..... zlosnik.gif jest wszystko na stronie uno klub polska zlosnik.gif

Napisano

>> Bo jesli chodzi o tą drugą uszczelke to jest takie proste ze szkoda pisać

może i proste, ale ile trzeba się upitulić przy jednostce 899 270751858-jezyk.gif

275885287-glaca.jpg

post-34508-14352466120766_thumb.jpg

Napisano

> może i proste, ale ile trzeba się upitulić przy jednostce 899

Jeśli on miał zamiar zabrać sie sam za uszczelke pod głowice to ta uszczelka jest napewno prosta .A jeśli dla kogoś jest to coś trudnego to za uszczelkę pod głowice lepiej żeby sie nie zabierał

Napisano

Zaraz, zaraz, było coś już o takim

i że nikt sobie nie mógł poradzić aż przyszedł taki jeden i naprawił jak to się nazywa węzeł Gordyckiczy coś hehe.gif

Napisano

A gdzie tam w tej plontaninie jest silnik ?? yikes.gif

Napisano

> A gdzie tam w tej plontaninie jest silnik ??

No nie przesadzaj na tym zdjęciu jest troche ponad standart bo jest dołożony gaz Większości tych przewodów sie nie odkręca odkręcasz gaźnik i go odchylasz odkręcasz pokrywe zaworów i ją unosisz troche do góry wymieniasz uszczelke i skręcasz spowrotem bez paniki

Napisano

> A gdzie tam w tej plontaninie jest silnik ??

wlasnie hahaha.gif

Napisano

> No nie przesadzaj na tym zdjęciu jest troche ponad standart bo jest

> dołożony gaz Większości tych przewodów sie nie odkręca odkręcasz

> gaźnik i go odchylasz odkręcasz pokrywe zaworów i ją unosisz

> troche do góry wymieniasz uszczelke i skręcasz spowrotem bez

> paniki

z całym szacuneczkiem panie specjalista (nie to żebym się czepiał) ale to urządzenie ma wtrysk a nie gaźnik i to właśnie on znajduje się na pokrywie a jego podstawa jest częścią składową pokrywy (o ile dobrze pamiętam).Nie oznacza to jednak że prace są niemożliwe do wykonania. Faktem jest że pracy przy wymianie uszczelki (nawet pod pokrywą) są utrudnione w porównaniu z innymi jednostkami UNO. Pozatym by wyczyścić dobrze gniazdo uszczelki trzeba nieco wyżej unieść pokrywę, a by to uczynić dużą część przewodów należy odpiąć. (gaz w tym wypadku napewno nie pomaga)

Napisano

> z całym szacuneczkiem panie specjalista (nie to żebym się czepiał)

> ale to urządzenie ma wtrysk a nie gaźnik i to właśnie on

> znajduje się na pokrywie a jego podstawa jest częścią składową

> pokrywy (o ile dobrze pamiętam).Nie oznacza to jednak że prace

> są niemożliwe do wykonania. Faktem jest że pracy przy wymianie

> uszczelki (nawet pod pokrywą) są utrudnione w porównaniu z

> innymi jednostkami UNO. Pozatym by wyczyścić dobrze gniazdo

> uszczelki trzeba nieco wyżej unieść pokrywę, a by to uczynić

> dużą część przewodów należy odpiąć. (gaz w tym wypadku napewno

> nie pomaga)

Zdecydowanie masz racje że to jest wtrysk jednopunktowy .(przeskoczyłem z innego kącika i jeszcze zostały mi tamte myśli) Niemniej jak pewnie przeczytałeś ja napisałem że jeśli ktoś ma zamiar sam zmieniać uszczelke pod GŁOWICE to ta uszczelka nie może być dla niego żadnym problemem. Co do podstawy wtrysku to jest ona w jednym kawałku z pokrywą zaworów i zgadzam sie z tobą że nie jest to zbyt wygodnym rozwiązaniem Niemniej jednak nie jest to zbyt skąplikowana operacja i zapewniam cię że da rade nawet wyczyścić gniazdo uszczelki zwłaszcza że uszczelka jest gumowa a nie z korka i bardzo łatwo wychodzi nie zostawiająć pozostałości

Napisano

wykorzystując Twoje zdjęcie załącznik- mam pytanie- na którym zaworku odpowietrzasz układ chłodzenia silnika/ ogrzewania wnętrza kabiny wuno z motorem 899cm3, 2001r?? -patrz zdjęcie

Napisano

> wykorzystując Twoje zdjęcie załącznik- mam pytanie- na którym zaworku

> odpowietrzasz układ chłodzenia silnika/ ogrzewania wnętrza

> kabiny wuno z motorem 899cm3, 2001r?? -patrz zdjęcie

Po lewej stronie tej czerwonej kostki masz srubke do odpowietrzania twoje p1 ale jak odpowietrzasz to to drugie też masz odkrecić

Napisano

> Po lewej stronie tej czerwonej kostki masz srubke do odpowietrzania

> twoje p1 ale jak odpowietrzasz to to drugie też masz odkrecić

czyli podsumowując, jak odpowietrzam to musze odkręcić obydwa zaworki i czekać do momentu jak z p1 zacznie wypływać płyn? z tym że p2 jest niżej i w zwiazku z tym caly bedzie wyplywal z tego drugiego- niższego.... confused.gif

Napisano

> czyli podsumowując, jak odpowietrzam to musze odkręcić obydwa zaworki

> i czekać do momentu jak z p1 zacznie wypływać płyn? z tym że p2

> jest niżej i w zwiazku z tym caly bedzie wyplywal z tego

> drugiego- niższego....

Po pierwsze skoro są dwa to nie bez powodu.Jeśli z któregoś przestanie wylatywać powietrze to go zakręć Sprawdź poziom ew dolej przegazuj pare razy sprawdź jeszcze raz czy nie ma powietrza I nie sugeruj się tym że któryś jest wyżej lub niżej jeśli dali to ich używaj

Napisano

> czyli podsumowując, jak odpowietrzam to musze odkręcić obydwa zaworki

> i czekać do momentu jak z p1 zacznie wypływać płyn? z tym że p2

> jest niżej i w zwiazku z tym caly bedzie wyplywal z tego

> drugiego- niższego....

najpierw powinno przestać ci lecieć powietrze z P1, przygazuj troche i zobacz czy to sie zmieniło. Jeśli nadal leci tylko płyn to go zakręć. P2 z tego co pamiętam służy do odpowietrzenia chłodnicy więc jeśli będzie potrzeba to uzupełnij płyn do momentu aż przez P2 będzie ci się przelewał a następnie zakręć go.

Napisano

jak jeżdzi koledze 899 na gazie? Drogo wyszła instalacja? Pytam bo mam 2 uniaki w 1,0 mam gaz i jeździ nieżle ale w 899 nie mam gazu ale chcę założyć.

Napisano

co to za kosiarka 270751858-jezyk.gif gdzie jest ten silnik bo nie widze wink.gif

Napisano

ja nie mogę narzekać- zrobilem w trzy lata 85kkm na gazie i żadnych napraw poza wymianą filtra gazu i pompy paliwa- spalanie mieści sie w granicach 5,8-6,3l- różnicy w jeździe na gazie i na benzynie nie dostrzegam POLECAM, acha, ja trzy lata temu płaciłem za instalacje II gen ze zbiornikiem w kole 1,8tys PLN. Średni koszt paliwa na przejazd 100 km - 14PLN- w tym zużycie benzyny na start motoru;)))

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.