Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

z cyklu remote

Featured Replies

Napisano

Od dłuższego czasu mam problem z zasilaniem sprzętu car audio. Mianowicie w moim samochodzie został zainstalowany wzmacniacz oraz kondensator. Wszystko ładnie pięknie tylko to ustrojstwo zjada za dużo prądu. No i tak sobie dziś postanowiłem, że w końcu trzeba by się za to zabrać i zobaczyć co żre tyle prądu, że auta na drugi dzień nie da się odpalić. Moim oczom ukazała się pewna ciekawostka. Kondensator niestety nie posiada złącza remote. Remote podłączone jest tylko pod wzmak. Mówiąc szczerze to sam już nie wiem sam czy jest to dobrze podłączone. Remote to sygnał pobudzający dane urządzenie do działania. No i właśnie skoro podłączone jest pod wzmak to po wyłączeniu radia on się wyłączy automatycznie. Idąc dalej nie pobiera zasilania z kondensatora, a ten z aku skoro jest naładowany.

No i właśnie do Was koledzy teraz pytanie. Dobrze myślę czy raczej źle, bo już sam nie wiem

Napisano

jeśli jest podłączone remote pod wzmak to wystarczy. Kondensator wtedy nie pobiera prądu poza zwykłą upływnością. Sprawdź miernikiem jaki jest pobór prądu i będziesz wszystko wiedział. Czy kondensator jest dobrej jakości czy jakiś chiński no name ?

Napisano

> pobór prądu jest od 0,1 do 0,15

na kondziołku, na wzmaciaczu ? gdzie ? oczywiście mierzysz jak system wyłączony ?

Napisano

> pobór mocy z akumulatora

jeśli to total, z alarmem itp to nie powinno rozładowywać akumulatora. No chyba, że aku umiera albo ładowanie słabe.

Napisano

> jeśli to total, z alarmem itp to nie powinno rozładowywać akumulatora. No chyba, że aku umiera albo

> ładowanie słabe.

o ile autor podał wyniki w amperach to 100-150mA to mało?

Max pobór w spoczynku nie powinien przekraczać 50mA.

Napisano
  • Autor

sam sprzęt grający reszta odłączona

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.