Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Parowanie szyb po wymianie chłodnicy klimy

Featured Replies

Napisano

Zauważyłem, że po wymianie chłodnicy klimatyzacji(rozszczelniona) oraz konserwacji klimy i wymianie filtra eko jak nie jest włączona klima to po załączeniu wentylatora błyskawicznie parują mi szyby. Zauważyłęm też, że po dłuzszym postoju na przedniej szybie bezpośrednio nad wylotem powietrza jest duża "plama" pary. Przed naprawą klimy nie miałem problemu z parowaniem szyb.

Napisano

Tak formalnie: obieg wewnetrzny powietrza wylaczony?

Odplyw skroplin z nagrzewnicy drozny i prawidlowo podlaczony?

Watek zostanie przeniesiony do podwieszonego....

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Tak formalnie: obieg wewnetrzny powietrza wylaczony?

Oczywiście

> Odplyw skroplin z nagrzewnicy drozny i prawidlowo podlaczony?

Tego to nie wiem bo jak chłodnicy niewymieniałem

P.S. Po załączeniu klimy szyby natychmiastowo odparowują się.

Napisano

> Tego to nie wiem bo jak chłodnicy niewymieniałem

> P.S. Po załączeniu klimy szyby natychmiastowo odparowują się.

To normalne, gdyz uklad klimatyzacji osusza powietrze wewnatrz kabiny, dlatego szyby blyskawicznie odparowuja...Jednak prawa termoidynamiki powoduja, iz na wymienniku klimatyzacji skrapla sie woda, ktora zbiera sie w obudowie nawiewu (obudowie nagrzewnicy...) i musi byc odprowadzana na zewnatrz przez dren. Jesli jest zapchany lub zle zamontowany, woda nie bedzie odprowadzana, lub, co gorsze, bedzie przenikac poza obudowe na dywaniki...

Poza tym, w kraju mamy aure deszczowa, wilgoc w powietrzu jest wszechobecna, poczekaj moze na kilka dni slonecznej pogody i obserwuj wtedy parowanie wnetrza...

Pozdrawiam

Napisano

> Zauważyłem, że po wymianie chłodnicy klimatyzacji(rozszczelniona) oraz konserwacji klimy i wymianie

> filtra eko jak nie jest włączona klima to po załączeniu wentylatora błyskawicznie parują mi

> szyby. Zauważyłęm też, że po dłuzszym postoju na przedniej szybie bezpośrednio nad wylotem

> powietrza jest duża "plama" pary. Przed naprawą klimy nie miałem problemu z parowaniem szyb.

zgadzam się z Toshem,

obecnie jest tak wilgotno że mam te same objawy które masz i TY, a plama wody na szybie czołowej też się pojawia w takie mokre dni, próbowałem jeździć bez klimy ale się nie da, paruje jak licho, więc to olałem i jeżdżę na klimatyzacji, przynajmniej błyskawicznie wszystko schnie w aucie,

brat

Napisano

> obecnie jest tak wilgotno że mam te same objawy które masz i TY, a plama wody na szybie czołowej

> też się pojawia w takie mokre dni, próbowałem jeździć bez klimy ale się nie da, paruje jak

> licho

Czyli w taką pogodę to standard smile.gif A już chciałem w weekend przeorać podszybie i zapaćkać uszczelkę nową, grubszą warstwą silikonu do WC...

Napisano
  • Autor

Auto chyba musiało się ponownie zaprzyjaźnić z klimą hehe.gif. Pomimo ciągłej pogody barowej szyba nagle przestała parować i ten stan utrzymuje się do teraz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.