Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sportowy kolektor wydechowy - brak sondy lambda+stuki silnka

Featured Replies

Napisano

kupiłem lancie ypsilon 00r 1,2 16v, ma sportowy kolektor wydechowy (firmy jeszcze się nie dopatrzyłem) katalizator jest, brak sondy lambda, wycięty tłumik środkowy i końcowy super sprinta.

i tu moje pytania:

jak brak sondy lambda wpłynie to na spalanie??

czy powinna być jedna sonda czy dwie ?? (znalazłem tylko jedną wtyczkę do podłączenia sondy)

Drugim problemem są stuki w silniku (taki klekot) przy dodawaniu i zdejmowaniu gazu przy wchodzeniu na obroty (powiedzmy jak daję gaz do 2-2,5 i zdejmuję)

Czy to może być regulator zaworu??

coś nie tak z wałkiem??

panewka??

Ogólnie silnik pracuje równo ładnie wchodzi na obroty i jest to bardzo zrywne autko, niestety nic więcej nie mogę powiedzieć ponieważ mamy go od 2 dni i załatwiam formalności z rejestracją

Napisano

> Drugim problemem są stuki w silniku (taki klekot) przy dodawaniu i zdejmowaniu gazu przy wchodzeniu

> na obroty (powiedzmy jak daję gaz do 2-2,5 i zdejmuję)

hmm ja takie sutki miałem jak panewki mówiły papa, ale to jeszcze mi się kontrolka ciśnienia oleju świeciła. Kolejny raz miałem stuki jak mi zawór się nie domykał.

Napisano

kiedyś jak dobrze pamiętam ktoś miał na ak p2 1,2 16v z sportowym kolektorem bez sondy , po czasie wywalilo check ,ale pozniej chyba zgasł , jestem ciekaw jak ze spalaniem będzie , bo na pewno będzie więcej palił ok.gif najlepiej jakbys podpiął się pod kompa i zobaczył logi jak to wygląda z sondą ok.gif

Napisano
  • Autor

> hmm ja takie sutki miałem jak panewki mówiły papa, ale to jeszcze mi się kontrolka ciśnienia oleju

> świeciła. Kolejny raz miałem stuki jak mi zawór się nie domykał.

stuki są jakby u góry silnika poza tym zazwyczaj panewki albo pykają cały czas albo w jakimś zakresie obrotów a tu tylko jak silnik zaczyna wchodzić na obroty

Smarowanie gaśnie normalnie i później nie świeci

Napisano
  • Autor

> kiedyś jak dobrze pamiętam ktoś miał na ak p2 1,2 16v z sportowym kolektorem bez sondy , po czasie

> wywalilo check ,ale pozniej chyba zgasł , jestem ciekaw jak ze spalaniem będzie , bo na pewno

> będzie więcej palił najlepiej jakbys podpiął się pod kompa i zobaczył logi jak to wygląda z

> sondą

właśnie serwis się nie świeci a wtyczka 4 pinowa jest pusta Co do kompa to chyba będę musiał zakupić kabelek i wstawić logi na forum

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.