Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Voila+ wskazania komputera

Featured Replies

Napisano

Witam.

Podłączyłem komputer Voila+ pod laptopa w celu sprawdzenia wskazań. Trochę z ciekawości, trochę dlatego, że auto w trasie mieszanej pali mi 11-12 litrów gazu na 100 km. Dodatkowo jak byłem jakiś czas temu na przeglądzie diagnosta stwierdził, że mam nieekologiczny skład mieszanki na LPG. Podczas tego podłączenia silnik był w pełni nagrzany.

Proszę Was o opinie na temat filmu z linka do ewentualnych nieprawidłowości, jakie zobaczycie, oraz informację jak to poprawić. Czy wszystkie wskazania są prawidłowe? Podczas jazdy na LPG nie zauważyłem, żadnych anomalii poza tym, że potrafi strzelać. Pacjentem jest Lanos 1,5 16V 99r.

Pozdrawiam

Napisano

W jakich sytuacjach strzela?

Czy niepokojące objawy spalanie/strzały pojawiły się czy masz problemy od początku?

Co diagnosta miał na myśli mówiąc, że jest nieekologiczna? Szkoda że nie zrobił wydruku z analizatora.

IMHO reguluje całkiem przyzwoicie, ale z doświadczenia wiem, że ta regulacja na postoju nie oddaje tego co sie dzieje w czasie jazdy tzn pod obciążeniem.

Strzały to już temat oklepany na forum i przyczyna podstawowa to uboga mieszanka, ale oczywiście kable WN, świece, filtr powietrza trzeba mieć pod stałą kontrolą.

Napisano
  • Autor

> W jakich sytuacjach strzela?

Przeważnie przy ruszaniu lub jeździe na wysokim biegu i małych prędkościach

> Czy niepokojące objawy spalanie/strzały pojawiły się czy masz problemy od początku?

Spalanie jest takie od jakiegoś dłuższego czasu (1,5 roku) Kiedyś palił mi 9-10l LPG/100km, a robię cały czas tą samą trasę. Strzały to różnie, jest czas, że jest ok, a jest czas gdy potrafi często strzelać. Tankuję zawsze na tej samej stacji.

> Co diagnosta miał na myśli mówiąc, że jest nieekologiczna? Szkoda że nie zrobił wydruku z

> analizatora.

No tak powiedział i spytał się kiedy był ostatnio regulowany gaz. Na szybko odpowiedział mu coś tam i machnął ręką na to.

> IMHO reguluje całkiem przyzwoicie, ale z doświadczenia wiem, że ta regulacja na postoju nie oddaje

> tego co sie dzieje w czasie jazdy tzn pod obciążeniem.

Postaram się to sprawdzić.

> Strzały to już temat oklepany na forum i przyczyna podstawowa to uboga mieszanka, ale oczywiście

> kable WN, świece, filtr powietrza trzeba mieć pod stałą kontrolą.

I wszystko z tych rzeczy jest pod kontrolą.

Napisano

> Przeważnie przy ruszaniu lub jeździe na wysokim biegu i małych prędkościach

To wróżę że problem ubogą mieszanką przy obciążęniu.

Może reduktor nie wydala tzn membrana już sztywna albo filtr gazu. Sprawdź jak się będzie zachowywał pod obciążeniem.

Na wszelki wypadek sprawdź też czy nie masz jakiejś nieszczelności pomiędzy mikserem a przepustnicą.

Mnie kiedys też dobrze regulował na postoju, a niestety jak ruszałem albo jak odpuszczałem gaz na wysokim biegu (np przed skrzyżowaniem) a potem wciskałem to robił BUM. Okazało się że miałem taką dziurę w dolocie, ktora otwierała się dopiero wtedy przy odpowiednim podciśnieniu - wtedy ono spadało i reduktor na chwilę przymykał gaz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.