Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nadal problem z pracą silnika

Featured Replies

Napisano

witam ponownie, jak pisałem tydzień temu, silnik szarpie przy przyspieszaniu, wymieniłem wszystkie filtry, dobrałem się nawet do pompy paliwa, wyczyściłem sitka a fura nadal szarpie, dusi się przy dodaniu gazu, i zaczyna nierówno pracować na wolnych obrotach. Mechanior powiedział, że może być za niskie ciśnienie pompy, wtryski. lub cewka, Aha, lałem STP do wtrysków i bez skutku. oj się napisałem, czekam na jakieś sugestie, pozdrawiam

Napisano

jak nierówno chodzi to wyjmuj po kolei fajki i sprawdź. który garnek gorzej pali...

Napisano
  • Autor

no właśnie jak zdjąłem fajkę z ostatniej świecy z lewej strony to silnik pracuje równiej ale nie wchodzi tak szybko na obroty, myślę że może pada cewka? a po zdjęciu trzeciej fajki to silnik gaśnie

Napisano

> no właśnie jak zdjąłem fajkę z ostatniej świecy z lewej strony to silnik pracuje równiej ale nie

> wchodzi tak szybko na obroty, myślę że może pada cewka?

na cewce pomierz obwody

Napisano

> a jakie tam muszą być wyniki? i jak zmierzyć

ma dwa obwody...

oba powinny być porównywalne... wyników nie pamiętam

Napisano
  • Autor

byłem u znachora od prądów i powiedział , że to nie może być cewka bo silnik pali i jest iskra, śmiech mnie ogarnął i mówie, że mierzyłem obwody, i na 1-4 nie ma nic a na 2-3 jest 9,9 czyli w normie. sprawdzili mi tylko ciśnienie w cylindrach, jest ok i pojechałem bo szkoda czasu. zamówiłem cewkę i będzie dziś rano. po wymianie napiszę co i jak

Napisano
  • Autor

więc cewka wymieniona, trochę, ale nadal kicha i podłączyłem go do kompa i wyszło jeszcze, że uszkodzony wtryskiwacz na 3 cylindrze. więc pytanie do szanownych kolegów, jak to wymienić, czy trzeba wyciągać silnik, bo niby trzeba ściągać kolektor dolotowy.

Napisano
  • Autor

kolektor zdjęty, wtryski wymontowane, ale już ktoś przede mną w Niemczech grzebał bo brakuje jednej spinki mocującej wtrysk i kilka śrub było lekko dokręconych. Ale tak z inej beczki, sprawdzałem miernikiem wtryski i wszystkie mają takie same wskazania, to niby jak ma być uszkodzony ten z 3 gara?

Napisano
  • Autor

aha, jak ściągałem odmę to przy mocowaniu rury do wlewu oleju jest takie sitko druciak i on wypadł i nie wiem jak to zamocować z powrotem do tej blaszki co jest w rurce

Napisano

> kolektor zdjęty, wtryski wymontowane, ale już ktoś przede mną w Niemczech grzebał bo brakuje jednej

> spinki mocującej wtrysk i kilka śrub było lekko dokręconych. Ale tak z inej beczki,

> sprawdzałem miernikiem wtryski i wszystkie mają takie same wskazania, to niby jak ma być

> uszkodzony ten z 3 gar

może gdzieś na kablu nie stykało...

Napisano
  • Autor

no i kicha, wtrysk zmieniłem i odpalił dopiero na lince po wielkich trudach i chodził gorzej ale równiej. Na chatę wróciłem ledwo na jedynce, po powrocie czuć było lekki smrodzik, więc spojrzałem pod furę a tam katalizator czerwony jak miałby się zaraz zapalić angryfire.gif. Pany co to będzie, czyżby kat zdechł czy rozrząd,

Napisano

> no i kicha, wtrysk zmieniłem i odpalił dopiero na lince po wielkich trudach i chodził gorzej ale

> równiej. Na chatę wróciłem ledwo na jedynce, po powrocie czuć było lekki smrodzik, więc

> spojrzałem pod furę a tam katalizator czerwony jak miałby się zaraz zapalić . Pany co to

> będzie, czyżby kat zdechł czy rozrząd,

a to znaczy, że jak pali się zimne auto na lince i/lub któryś gar nie pali i mimo wszystko tak się jeździ to znaczy, że najpewniej zniszczyłeś (zapchałeś) katalizator...

rozrząd sprawdzisz tylko w warsztacie posiadającym blokady...

Napisano
  • Autor

no to tak jak myślałem, dzięki. tylko żeby wywalić kata to trzeba rozpruć puchę i j z powrotem zespawać, więc sobota z głowy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.