Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Clip

Featured Replies

Napisano

Witam! Zamierzam kupić Uno Clip 1.0 Co o tym sądzicie ?

Czy warto w to się pakować ? Jak z częściami i naprawą ?

Chodzi dobrze, pali mało, na tyle go sprawdziłem.

Napisano
  • Autor

> Witam

Miło mi boozing.gif

ale może jakieś konkrety o Clipie tongue.gif

Napisano

Witam smile.gif

Mam Clipa i jestem z niego zadowolony smile.gif Dobre osiagi,w miare niskie spalanie od 7,5 delikatnie do 13 z moja ciezka :but w MIESCIE: :D Na trasie spala mi srednio 5,5 literkow noPB 95 tak przy 140-150...

Naprawy sa rownie latwe co w innych uniaczkach ALE ...i tutaj niestety minus CLIP'a,wyprodukowali go w 3tys egzemplarzy i sa problemy z czesciami...czesci sa ale w katalogach wielu firm nie ma czegos takiego jak uno CLIP wiec trzeba sie nachodzic...Padlo mi ostatnio sprzeglo i musialem je wymontowac i wziac ze soba do sklepu i dopasowac i okazalo sie ze z fire...natomiast pompa wody jest juz z UNO 1.0 Trend<tak nazywaja wersje clip katalogi> Osobiscie jezeli nie ma rdzy na wierzchu,widac ze nie byl walony i cena jest atrakcyjna w porownaniu z innymi uniakami z tego rocznika to bym sie nie zastanawial.

Pozdrawiam

Napisano

> Witam! Zamierzam kupić Uno Clip 1.0 Co o tym sądzicie ?

> Czy warto w to się pakować ? Jak z częściami i naprawą ?

> Chodzi dobrze, pali mało, na tyle go sprawdziłem.

Ja mam Clipa i zrobiłem nim ponad 200 tys.

Jest trochę zachodu z kupnem części ale to pikuś smile.gif

Ruda zjada go tak samo jak inne Uniaki z tego samego roku.

IMHO można brać ok.gif

Napisano

> Witam! Zamierzam kupić Uno Clip 1.0 Co o tym sądzicie ?

> Czy warto w to się pakować ? Jak z częściami i naprawą ?

> Chodzi dobrze, pali mało, na tyle go sprawdziłem.

Ja także kupiłem Clipa 1,0 (z 1998r jak prawi ewszystkie Clipy). Nawiasem mówiac myslałem że to-to ma silnik Fire 1,0 a nie silnik 1,0 serii 146 C7 made in brasil; zorientowałem sie niestety później.

A więc CLIP to zwykłe uno, tyle, że montowane przez około rok czasu tylko w Polsce, bodajże już po zakończeniu produkcji uno w Italii; a jedyny problem i raczej minus taki, że wkładano silnik brazylijski fiata 1,0 rozwiązanie troche starszego typu niz Fire. I tu jedyny kłopot - brak katalogów, instrukcji (może ktoś ma??? bedę wdzięczny za info!!) oraz nie wiadomo jakie części, zanim ich się nie wymontuje, zmierzy i zidentyfikuje oraz podbierze z różnych półek.

Inne silniki, szczególnie Fire były montowane wiele lat, są też w katalogach i magazynach, na szrotach itp. łatwiejsze do znalezienia.

Jako pedant też nie wiem zupełnie, co w tym silniku do czego pasuje, skad wziąć np. głupią uczczelkę i niczego nie mogę przygotować do remontu silnika wcześniej niż przed rozgrzebaniem roboty. Dlatego tylko osobiście żałuję zakupu Clipa 1,0 zamiast Fire 1,0. Ale na razie silnik chodzi, chociaż czasem nierówne obroty, różne dziwne nieprawidłowości w pracy, spore spalanie gazu itd itp.

Ale to tylko uno fiata - ten typ tak ma.

Pozdrawiam wszystkich uno - a szczególnie unoCLIP-userów.

Napisano

witaj ale proszę o uzupełnienie profilu

Clipa bym nie brał, fire lepsze ale w clipe ci się moduł nie rozklipie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.